Itsenäiset maisteriohjelmat

Teatteritaiteen maisteriohjelma

Tampereen yliopisto, paikassa Tampere
Pituus
2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Tammikuun yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Tammikuun yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus

Teatteritaiteen maisteriohjelma

Tavoitteet

Teatteritaiteen maisteriohjelmasta valmistunut näyttelijä on taiteellisesti laaja-alainen, taidollisesti monipuolinen, omaa työtään arvostava ja sitä kriittisesti tarkastelemaan kykenevä teatteritaiteen ja esiintymisen asiantuntija, joka osaa perustella työnsä yhteiskunnallisesti. Hän on taiteilija, joka kykenee toimimaan yhteistyössä eri alojen asiantuntijoiden kanssa erilaisissa tehtävissä ja toimintaympäristöissä, niin teatteri-instituutioissa, vapaan kentän rakenteissa kuin uudenlaisissa, itse synnyttämissään kokoonpanoissa ja työryhmissä. Lisäksi hän osaa kehittää työelämätaitojaan ja ammatillisia valmiuksiaan tulevaisuuden muuttuvan työelämän vaatimusten mukaan ja soveltaa osaamistaan erilaisissa teatterialan ulkopuolelle sijoittuvissa tehtävissä synnyttäen itselleen uudenlaisia työmahdollisuuksia. Teatteritaiteen maisteriohjelmasta valmistunut näyttelijä on moninaisissa kieli-, kulttuuri- ja toimintaympäristöissä toimimaan kykenevä, ennakkoluuloton ja vastuullinen maailman kansalainen. 

Sisältö

Tutkimusperustaiset maisterin opinnot tähtäävät opiskelijan oman taiteellisen erityislaadun ja monipuolisen asiantuntijuuden vahvistamiseen sekä hänen ammatillisen osaamisensa syventämiseen. Maisterin opintojen lähtökohtana on teatterityön tutkinto-ohjelman kandidaatin opintojen aikana tai muissa soveltuvissa opinnoissa syntynyt uteliaisuus erilaisia taiteellisesti, ammatillisesti ja yhteiskunnallisesti kiinnostavia ilmiöitä ja aihepiirejä kohtaan sekä kyky tarkastella ja tutkia niitä tavoitteellisesti näyttelijäntaiteen kautta.  Päämääränä on kasvu taiteellisesti ja taidollisesti monipuoliseksi teatteritaiteen asiantuntijaksi. 

Lähde: Opintopolku

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Tampere
  • Viimeinen hakuaika: Tammikuun yhteishaku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Teatteritaiteen maisteri

Tampereen yliopisto
Kalevantie 4
33014 Tampere

Tampereen yliopisto

Tampereen yliopisto kytkee yhteen tekniikan, terveyden ja yhteiskunnan tutkimuksen ja koulutuksen. Uusi Tampereen yliopisto syntyi vuoden 2019 alussa, kun Tampereen yliopisto ja Tampereen teknillinen yliopisto yhdistyivät uudeksi säätiöyliopistoksi. Tampereen yliopistona toimiva Tampereen korkeakoulusäätiö harjoittaa myös ammattikorkeakoulutoimintaa Tampereen ammattikorkeakoulun pääomistajana. Tampereen...

Lue lisää oppilaitoksesta Tampereen yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu