Itsenäiset maisteriohjelmat

Tietotekniikan maisterikoulutus

Tampereen yliopisto, paikassa Tampere
Pituus
2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus

Tietotekniikan maisterikoulutus

Tavoite

Tietotekniikan osaajat muokkaavat maailmaa

Tietotekniikan diplomi-insinöörin työ on uusiin ja luoviin käytännön sovelluksiin tähtäävää kehitystyötä. Lisäksi ala tarjoaa monipuolisen ja haastavan tutkimuskentän tutkijanurasta kiinnostuneille.

Tietotekniikan opetus kattaa alan monipuolisesti piirilevyistä ja elektroniikasta digitaalisiin prosessoreihin sekä ohjelmisto- ja lisälaiterajapinnoista ohjelmistojen suunnitteluun ja älykkäisiin itseoppiviin laitteisiin.

Tietotekniikan DI-tutkinto-ohjelmaan voi hakea suoritettuaan tekniikan kandidaatin tai muun alemman korkeakoulututkinnon tietotekniikan alalta. Diplomi-insinööritutkinnon opiskelu kestää kaksi vuotta.

Koulutuksen sisältö

Tietotekniikan DI-ohjelmassa voit syventää osaamistasi valitsemallasi tietotekniikan alalla oman kiinnostuksesi ja ammatillisten tavoitteidesi mukaisesti. Tutkinnon sisältö riippuu hyvin paljon omista valinnoistasi ja tavoitteistasi. Tutkintoasi voit täydentää valitsemalla vapaasti valittavan opintokokonaisuuden Tampereen yliopiston tarjonnasta tai halutessasi vaikka toisesta suomalaisesta tai ulkomaalaisesta yliopistosta.

Tietotekniikan opiskelu on hyvin monimuotoista. Luennot, laskuharjoitukset, laboratoriotyöt ja pienryhmäopetus tulevat tutuiksi opintojen aikana. Opinnoissa tehdään myös laajempia projektitöitä, ja opiskeluaikana hankittua osaamista osoitetaan opintojen lopussa tehtävällä diplomityöllä.

Lähde: Opintopolku

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Tampere
  • Viimeinen hakuaika: Yhteishaku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Diplomi-insinööri

Tampereen yliopisto
Kalevantie 4
33014 Tampere

Tampereen yliopisto

Tampereen yliopisto kytkee yhteen tekniikan, terveyden ja yhteiskunnan tutkimuksen ja koulutuksen. Uusi Tampereen yliopisto syntyi vuoden 2019 alussa, kun Tampereen yliopisto ja Tampereen teknillinen yliopisto yhdistyivät uudeksi säätiöyliopistoksi. Tampereen yliopistona toimiva Tampereen korkeakoulusäätiö harjoittaa myös ammattikorkeakoulutoimintaa Tampereen ammattikorkeakoulun pääomistajana. Tampereen...

Lue lisää oppilaitoksesta Tampereen yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu