AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Ajoneuvo- ja kuljetustekniikan koulutus | päivätoteutus

Turun ammattikorkeakoulu, paikassa Turku
Pituus
4 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
4 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus

Ajoneuvo- ja kuljetustekniikan koulutus | päivätoteutus

Ajoneuvo- ja kuljetusalan toimivuuden merkitys yhteiskunnalle on suuri ja työllistymisnäkymät ovat hyvät. Meneillään oleva tekninen murros ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi tarjoaa lukuisia haastavia tehtäviä liikenteen ympäristövaikutusten minimoimiseksi. 

Ajoneuvo- ja kuljetustekniikan koulutuksesta valmistut insinööriksi (AMK). Voit suuntautua joko ajoneuvo- tai kuljetustekniikkaan. Ajoneuvotekniikan insinööri työskentelee korjaamotoiminnassa, kulkuväline- tai työkoneteollisuudessa, ajoneuvokatsastuksessa tai ajoneuvojen vakuuttamisen parissa. Kuljetustekniikan insinöörin tyypillinen työympäristö taas on tavarankuljetusyritys, bussialan toimija tai huolintayritys.

Ajoneuvo- ja kuljetustekniikan koulutuksen sisältö

Ajoneuvo- ja kuljetustekniikan opintoihin kuuluu lähiopetusta, käytännön harjoitustöitä eli laboratoriotöitä, työharjoittelua (kesäisin) sekä opinnäytetyö. Opiskeluun kuuluu myös yritysten kanssa toteuttavia projekteja, joissa saat käytännön työelämäkokemusta ja arvokkaita kontakteja.

Opiskelu on käytännönläheistä sisältäen ryhmä- ja seminaaritöitä, tutkimus- ja kehitystyötä, työpaikkavierailuja sekä omaehtoista opiskelua. Yhteistyö alan yritysten kanssa on arkipäivää. Halukkailla on mahdollisuus suorittaa harjoittelujakso kansainvälisesti merkittävässä arktisessa ajoneuvotestausyrityksessä Ivalossa.

Työelämässä

Ajoneuvo- ja kuljetustekniikan koulutuksesta saat valmiudet, joilla voit työllistyä joko Suomessa tai ulkomailla ajoneuvo- ja kuljetusalan asiantuntija- tai esimiestehtäviin. Näitä ovat esim. ajoneuvojen vianetsintä, huoltaminen, korjaaminen, katsastaminen, myynti tai vaihtoehtoisesti auto- sekä muiden kuljetusta järjestäminen. Työantajiasi voivat olla esim. autojen merkkiliikkeet tai yleiskorjaamot, katsastustoimipisteet, autovakuuttajat, ajoneuvo- ja työkoneteollisuus, suunnittelutoimistot tai tavara- ja henkilökuljetusyritykset. Ajoneuvo- ja kuljetusala on toimialue, johon liittyvistä työtehtävistä suurin osa on tehtävä Suomessa. Niinpä se on varma kotimainen työllistäjä alan osaajille.

    Seuraavat toteutukset

    Tulossa 1 toteutus

    Syksy

    • Lähiopetus
    • Turku
    • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

    Hakeminen

    Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa.

    Tutkinto / todistus

    Insinööri (AMK)

    Turun ammattikorkeakoulu
    Joukahaisenkatu 3
    20520 Turku

    Turun ammattikorkeakoulu

    Turun ammattikorkeakoulu on hakijoiden keskuudessa yksi maan vetovoimaisimmista ammattikorkeakouluista. Turun AMK on yli 10 000 opiskelijan ja henkilökunnan jäsenen monialainen koulutusyhteisö. Turun AMK:sta valmistuu joka vuosi yli 2000 osaajaa vahvistamaan Varsinais-Suomen elinkeino- ja kulttuurielämää. Turun ammattikorkeakoulu tarjoaa koulutusta työelämän eri vaiheisiin. Voit...

    Lue lisää oppilaitoksesta Turun ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

    Sponsoroitu