Ammatilliset perustutkinnot

Lentokoneasennuksen perustutkinto | lentokoneasentaja

WinNova, paikassa Pori
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Joustavasti (+2 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Joustavasti (+2 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Lentokoneasennuksen perustutkinto | lentokoneasentaja

Lentokoneasentajan koulutus

Lentokoneasennuksen perustutkinnon suorittaminen antaa valmiudet ilma-alusten huolto-, muutos- ja korjaustehtäviin.

Ala toimii tiukkojen laatuvaatimusten ympäristössä, ja alalla työskenteleviltä odotetaan tarkkuutta ja huolellisuutta. Ala on kansainvälinen, ja siksi hyvästä englannin kielen osaamisesta on paljon hyötyä. Suomessa hyväksytty tutkinto on yhteiseurooppalaisten ilmailumääräysten mukainen. 

Opiskelu on vaativaa ja se edellyttää opiskelijalta valmiutta itsenäiseen tiedonhakuun. Lähiopetuksen lisäksi opiskelijat tekevät harjoitustöitä. Iso osa oppimateriaalista on englanninkielistä, joten opiskelijan englanninkielen taito kehittyy opiskelun aikana kansainvälisen alan vaatimaksi.

Lentokoneasentajan opinnot

Opiskelussa perehdytään lentokoneiden rakenteisiin, järjestelmiin, moottoreihin, mittareihin, laitteisiin, lentokoneiden huoltoihin, vikakorjauksiin ja laitevaihtoihin. Opiskelusta noin puolet on teoriaopetusta ja puolet käytännön harjoittelua.

WinNovalla on Euroopan lentoturvallisuusviraston hyväksyntä FI.147.0003 antaa EASA Part 66:n mukaista ja ilma-aluksen huoltohenkilöstön B1.1-lupakirjaan tähtäävää koulutusta ja pitää ilmailuviranomaisen edellyttämiä kokeita.

Harjoituksia varten koululla on useita lentokoneita, mm. kaksi Fokker F.27 lentokonetta, Learjet 24 D lentokone ja Valmet L-90 TP Redigo lentokone.

Käytännön opiskelu sisältää erilaisia laitevaihtoja, järjestelmien testauksia ja asennustöitä, lentokoneen koekäyttö- ja maakäsittelykoulutusta sekä harjoittelua aidossa huoltoympäristössä. Aidon huoltoympäristön käytännön harjoittelu suoritetaan esimerkiksi Finnairilla, Patria:lla tai puolustusvoimissa. Käytännön harjoittelu on mahdollista myös ulkomailla.

Lentokoneasentaja työelämässä

Lentokoneasennuksen ammattilaisena voit työskennellä: 

  • ilma-alusten huolto-, korjaus- ja muutostehtävissä sekä muissa teknisissä huolto-, asennus- ja kunnossapitotöihin liittyvissä tehtävissä.

Tutkinnon laaja-alaisuus antaa hyvän pohjan hakeutua jatkokoulutukseen ammattikorkeakouluun. 

  • Tutkinto on yhteiseurooppalaisen ilmailumääräyksen mukainen.
  • Tutkinnon hyväksyttävästi suorittaneelle voidaan hakemuksesta myöntää ilma-aluksen huoltomekaanikon lupakirja edellyttäen, että hakija täyttää ikänsä/työkokemuksensa osalta yhteiseurooppalaiset ilmailuvaatimukset. (Lupakirjan myöntää ilmailuviranomainen.)

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Lentokoneasennuksen perustutkinto | lentokoneasentaja, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 2 toteutusta

Joustavasti

  • Lähiopetus
  • Pori
  • Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku

Syksy

  • Lähiopetus
  • Pori
  • Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Tutkinto / todistus

Lentokoneasennuksen perustutkinto, lentokoneasentaja

Kustannukset

Mahdollisia kustannuksia syntyy mm. koulumatkoista, työvaatteista ja -välineistä sekä oppikirjoista.

WinNova sosiaalisessa mediassa

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Lentokoneasennuksen perustutkinto | lentokoneasentaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.

Länsirannikon Koulutus Oy WinNova

Länsirannikon Koulutus Oy WinNova järjestää toisen asteen ammatillista tutkintoon johtavaa koulutusta sekä monipuolista täydennyskoulutusta eri aloille Satakunnassa ja Vakka-Suomessa. Työelämän kehittäminen on ammattikoulutuksen ohella oppilaitoksen keskeinen ydintehtävä. Kampukset toimipisteineen sijaitsevat Porissa, Raumalla, Laitilassa ja Ulvilassa. Opiskelijoita on keskimäärin 5000 ja henkilöstöä...

Lue lisää oppilaitoksesta WinNova ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu