Sivuston käyttötapa: Mobiili

Lentokoneasennuksen perustutkinto | lentokoneasentaja

WinNova
Yhteenveto
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Pori
Ammatilliset perustutkinnot

Video

Lentokoneasentajan toimenkuvaan kuuluvat ilma-alusten määräaikais- ja käyttöhuollot, tarkastukset, laitevaihdot, muutostyöt sekä vikakorjaukset. Lentokoneasentaja voi osallistua myös lentokoneen tai sen laitteiden valmistamiseen.

   
Lentokoneasentajan koulutus

Lentokoneasennuksen perustutkinto | lentokoneasentaja

Lentokoneasennuksen perustutkinnon suorittaminen antaa valmiudet ilma-alusten huolto-, muutos- ja korjaustehtäviin.

Ala toimii tiukkojen laatuvaatimusten ympäristössä, ja alalla työskenteleviltä odotetaan tarkkuutta ja huolellisuutta. Ala on kansainvälinen, ja siksi hyvästä englannin kielen osaamisesta on paljon hyötyä. Suomessa hyväksytty tutkinto on yhteiseurooppalaisten ilmailumääräysten mukainen. 

Opiskelu on vaativaa ja se edellyttää opiskelijalta valmiutta itsenäiseen tiedonhakuun. Lähiopetuksen lisäksi opiskelijat tekevät harjoitustöitä. Iso osa oppimateriaalista on englanninkielistä, joten opiskelijan englanninkielen taito kehittyy opiskelun aikana kansainvälisen alan vaatimaksi.

Lentokoneasentajan opinnot

Opiskelussa perehdytään lentokoneiden rakenteisiin, järjestelmiin, moottoreihin, mittareihin, laitteisiin, lentokoneiden huoltoihin, vikakorjauksiin ja laitevaihtoihin. Opiskelusta noin puolet on teoriaopetusta ja puolet käytännön harjoittelua.

WinNovalla on Euroopan lentoturvallisuusviraston hyväksyntä FI.147.0003 antaa EASA Part 66:n mukaista ja ilma-aluksen huoltohenkilöstön B1.1-lupakirjaan tähtäävää koulutusta ja pitää ilmailuviranomaisen edellyttämiä kokeita.

Harjoituksia varten koululla on useita lentokoneita, mm. kaksi Fokker F.27 lentokonetta, Learjet 24 D lentokone ja Valmet L-90 TP Redigo lentokone.

Käytännön opiskelu sisältää erilaisia laitevaihtoja, järjestelmien testauksia ja asennustöitä, lentokoneen koekäyttö- ja maakäsittelykoulutusta sekä harjoittelua aidossa huoltoympäristössä. Aidon huoltoympäristön käytännön harjoittelu suoritetaan esimerkiksi Finnairilla, Patria:lla tai puolustusvoimissa. Käytännön harjoittelu on mahdollista myös ulkomailla.

Lentokoneasentaja työelämässä

Lentokoneasennuksen ammattilaisena voit työskennellä: 

  • ilma-alusten huolto-, korjaus- ja muutostehtävissä sekä muissa teknisissä huolto-, asennus- ja kunnossapitotöihin liittyvissä tehtävissä.

Tutkinnon laaja-alaisuus antaa hyvän pohjan hakeutua jatkokoulutukseen ammattikorkeakouluun. 

  • Tutkinto on yhteiseurooppalaisen ilmailumääräyksen mukainen.
  • Tutkinnon hyväksyttävästi suorittaneelle voidaan hakemuksesta myöntää ilma-aluksen huoltomekaanikon lupakirja edellyttäen, että hakija täyttää ikänsä/työkokemuksensa osalta yhteiseurooppalaiset ilmailuvaatimukset. (Lupakirjan myöntää ilmailuviranomainen.)

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Lentokoneasennuksen perustutkinto | lentokoneasentaja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun tai lukion keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa.

Yhteishaun jälkeen mahdolliset vapaat paikat tulevat hakuun kaikille WinNovan verkkopalveluun jatkuvan haun kautta.

Tutkinto / todistus

Lentokoneasennuksen perustutkinto, lentokoneasentaja

Kustannukset

Mahdollisia kustannuksia syntyy mm. koulumatkoista, työvaatteista ja -välineistä sekä oppikirjoista.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Lentokoneasennuksen perustutkinto | lentokoneasentaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

WinNova sosiaalisessa mediassa

WinNova

Länsirannikon Koulutus Oy WinNova

WinNova järjestää toisen asteen ammatillista perus-, lisä- ja täydennyskoulutusta, oppisopimuskoulutusta sekä muuta koulutusta Satakunnassa ja Vakka-Suomessa. Työelämän kehittäminen on ammattikoulutuksen ohella oppilaitoksen keskeinen ydintehtävä. Kampukset toimipisteineen sijaitsevat Porissa, Raumalla, Laitilassa ja Ulvilassa. Opiskelijoita on keskimäärin 5000 ja henkilöstöä 560. Kattavat...


Lue lisää oppilaitoksesta WinNova ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

WinNova

Tiedepuisto 3
28600 Pori

 Näytä puhelinnumero
www.winnova.fi

Arvioinnit
Lentokoneasennuksen perustutkinto | lentokoneasentaja ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Lentokoneasennuksen perustutkinto | lentokoneasentaja täytä seuraavat tiedot: