Ylemmät AMK-tutkinnot

Talotekniikka | YAMK

Pituus
2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Pituus
2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Talotekniikka | YAMK

Xamkin talotekniikan YAMK-koulutuksessa opit soveltamaan energia- ja ympäristöalan uusinta tietoa oman työsi ja työelämän toimintojen kehittämisessä. Kasvatat asiantuntijuuttasi rakennusten energiatehokkuuteen ja terveelliseen sisäilmastoon liittyen.

Kiristyvät energiavaatimukset, yleistyneet sisäilmaongelmat sekä kasvavat korjausrakentamisen paineet ovat koulutuksen keskeisiä sisältöjä.

Perehdyt energiatehokkuuteen ja terveelliseen elinympäristöön vaikuttaviin tekijöihin, kuten:

 • energiatehokkaaseen rakentamiseen ja rakenteisiin
 • puhtaaseen ja terveelliseen sisäilmaan
 • energian hankintaan

Tunnistat ongelmat ja tiedät, kuinka niitä voidaan ennakoida, mitata ja ehkäistä.

Koulutus on suunnattu niille talotekniikka-alalla toimiville ammattilaisille, jotka haluavat syventää ja laajentaa osaamistaan liittyen rakennusten energiatehokkuuteen ja terveelliseen sisäilmaan. Koulutuksen kautta hankittava ylempi ammattikorkeakoulututkinto on myös heitä varten, joiden työtehtävät vaativissa suunnittelutehtävissä tai opettajan työssä edellyttävät ylempää korkeakoulututkintoa.

Talotekniikan opinnot

Koulutuksen laajuus on 60 opintopistettä.

Ydinosaaminen, 25 op:

 • lähes nollaenergiarakentaminen
 • rakennusten energiatehokkuuden simulointi
 • rakennusten sisäilmasto
 • innovatiivinen rakennetun ympäristön liiketoiminta
 • kehittämisen työkalut

Ydinosaamisen opinnot koskevat kaikkia tutkinnon opiskelijoita.

Täydentävän osaamisen opinnot (5 op) voit valita kaikille YAMK-opiskelijoille yhteisestä,  monialaisesta Master School -tarjonnasta. Voit siten rakentaa urapolkuasi HOPSisi mukaisesti ammatillista kasvuasi parhaiten palvelevien opintojaksojen avulla. Tarjolla on sekä suomen- että englanninkielisiä verkko- ja lähiopetuksena toteutettavia opintoja. Täydentäviä opintoja voit valita myös muissa korkeakouluissa tarjolla olevista, ylempien korkeakoulututkintojen tasoisista opinnoista.

Tärkeä osa opintojasi on opinnäytetyö (30 op). Se liittyy oman työsi tai työyhteisösi kehittämiseen. Opinnäytetyössä tunnistat ammattialasi kehittämistarpeita – suunnittelet ja toteutat työelämän muutosta edistävän tutkimus- tai kehittämisprosessin. Voit tehdä opinnäytetyön myös Xamkin tutkimus- ja kehittämistoiminnan hankkeissa.

Monimuotokoulutuksen toteutus

Koulutus järjestetään monimuoto-opintoina, eli voit opiskella työn ohella. Työpaikka ei kuitenkaan ole edellytys. Opinnot sisältävät lähiopetusta, verkko-opetusta, itsenäistä ja ryhmätyöskentelyä.

Lähiopetuspäivät ovat Xamkin Mikkelin kampuksella ja niitä on noin kuukauden välein. Lähiopetuspäivillä annetaan harjoitustehtäviä, jotka tehdään yksin tai ryhmissä ja jotka pitää yleensä palauttaa ennen seuraavaa lähiopetusjaksoa. Tarvittavat materiaalit ovat saatavissa sähköisestä oppimisalustasta (Moodle) tai e-kirjastosta.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Talotekniikka | YAMK, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

 • Monimuotototeutus
 • Mikkeli
 • Viimeinen hakuaika: Yhteishaku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan osoitteessa www.opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Insinööri (ylempi AMK)

Kustannukset

 • Lukuvuosimaksu EU/ETA-maiden sekä Sveitsin ulkopuolelta tuleville opiskelijoille 13 500 euroa / lukuvuosi, apurahajärjestelmä ja lisätietoja Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulun omilla sivuilla.
 • Tuition fees for students from outside the EU/EEA countries and Switzerland is 13 500 euros/academic year. Scholarship scheme and further information on Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu’s own website.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Talotekniikka | YAMK? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk
Patteristonkatu 3
50100 Mikkeli

Xamk - Tunne huominen

Kokeile, oivalla ja opi. Tulevaisuuden ammatit luodaan Xamkissa jo tänään. Valmistu osaajaksi ja työelämän uudistajaksi. AMK- ja YAMK-tutkintojen lisäksi voit kokeilla uutta, laajentaa tai syventää osaamistasi Xamk Pulsen avoimessa ammattikorkeakoulussa, joka on avoin kaikille iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta. Onko aika...

Lue lisää oppilaitoksesta Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu