Ylemmät AMK-tutkinnot

Talotekniikka| YAMK

Pituus
1–2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Etätoteutus
Pituus
1–2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Etätoteutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Video

Talotekniikka| YAMK

Kaavio ja käsi

Opiskele talotekniikan huippuosaajaksi! Pätevistä alan osaajista (insinööri ylempi amk) on huomattava pula Pohjois-Suomessa. LVI-tekniikan asiantuntijoilta vaaditaan työelämässä uudenlaista erityisosaamista. Talotekniikan ylemmässä ammattikorkeakoulututkinnossa pääset perehtymään muun muassa ilmavaihdon suunnitteluun poikkeuksellisen vaativissa kohteissa. Koulutuksen aikana saat myös ajankohtaista tietoa uusista kylmäaineista, joiden vaikutukset ilmakehään ja ympäristöön ovat vähäiset.

Valmiuksia vaativiin tehtäviin

Koulutuksen tavoitteena on laajentaa LVI-tekniikkaan kouluttautuneiden AMK-insinöörien tietoja ja taitoja. Koulutuksessa opiskellaan uusimpia kylmätekniikan tietoja, vaativien kohteiden LVI-suunnittelua sekä rakennusfysiikkaa ja kosteuden hallintaa.

Talotekniikan insinööri (YAMK) -tutkinnon suoritettuasi hallitset kompressorikylmäprosessin sekä osaat huomioida mitoituksen vaikutuksen energiankulutukseen. Hallitset myös korkeiden rakennusten rakenneratkaisut, talotekniikan, hormivaikutuksen sekä kosteuden hallinnan.

Suoritettuasi tutkinnon voit hakea poikkeuksellisen vaativa -luokan suunnittelupätevyyden ilmanvaihtosuunnitteluun sekä kiinteistönvesi- ja viemärisuunnitteluun, jos sinulla on vähintään 45 op LVI-alan opintoja ja ympäristöministeriön asettamat suositukset täyttyvät. Poikkeuksellisen vaativaa suunnitteluosaamista tarvitaan esimerkiksi yli 16-kerroksisissa asuinrakennuksissa ja hoitolaitosten erityisosastojen ilmanvaihdon suunnittelussa. Pohjois-Suomen alueella on menossa useita haastavia rakennushankkeita ja alueen yrityksillä on ongelma osaavan työvoiman puutteesta alueella.

Ylempi korkeakoulututkinto (insinööri YAMK) parantaa valmiuksiasi työskennellä alan vaativissa asiantuntija- ja johtamistehtävissä. YAMK antaa saman kelpoisuuden kuin yliopiston maisteritutkinto. Käytämme Oulun ammattikorkeakoulussa YAMK-tutkinnosta myös nimeä Master-tutkinto.

Osa opinnoista on yhteisiä muiden alojen YAMK-tutkintoa suorittavien kanssa. Yhteisissä opinnoissa tutustut ja verkostoidut siis myös muiden alojen asiantuntijoihin. Yhteisiä opintoja ovat strategia- ja henkilöstöjohtamisen, palvelumuotoilun, projektin johtamisen, yhteistoiminnallisen kehittämisen, hankintaosaamisen, myynti- ja asiakasosaamisen sekä yrittäjyyden opintojaksot.

Tutkintoon (60 op) sisältyvät opinnot ovat:

 • LVI-tekniikan suunnitteluopinnot 15 op
  • Pienen GWP-luvun kylmäaineet ja prosessit 5 op
  • Ilmanvaihdon suunnittelu poikkeuksellisen vaativiin kohteisiin 5 op
  • Rakennusfysiikka 5 op
 • Monialaiset ja valinnaiset opinnot (15 op): 
  • Strateginen henkilöstöjohtaminen 5op
  • Palvelumuotoilu 5 op
  • Tilastomenetelmien soveltaminen 5 op
  • Yhteiskehittämisen menetelmät 5op
  • Projektin johtaminen 5 op
  • Myynti- ja asiakasosaaminen 5 op
  • Hankintaosaaminen 5op
  • Yrittäjyys 5 op
  • Digitaalien markkinoinnin suunnittelu ja johtaminen 5 op
  • Laadullisten menetelmien soveltaminen 5 op

Valinnaisia opintoja on mahdollista valita myös muista korkeakouluista.

 • Opinnäytetyö 30 op

Opinnäytetyö eli Master-työ

Opintoihin kuuluu 30 opintopisteen laajuinen työelämää kehittävä tutkimuksellinen kehittämistehtävä eli Master-työ, joka aloitetaan heti opintojen alussa. Opinnäytetyö on tyypillisesti työelämälähtöinen kehittämistehtävä, jonka voit toteuttaa työpaikallasi, valitsemassasi kohdeyrityksessä tai vaikka oman yrityksesi aloitussuunnitelmana. Voit tehdä opinnäytetyösi myös Oamkin hankkeessa.

Opinnäytetyö vaatii sinulta systemaattista tutkivaa otetta, sisällön asiantuntijuutta, tehtävänrajausta, menetelmällistä osaamista, yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja sekä esittämis- ja julkaisutaitoja.

Työllistyminen valmistumisen jälkeen

Tutkinto antaa sinulle valmiudet työskennellä vaativissa talotekniikan asiantuntijatehtävissä, johtotehtävissä sekä esimiehenä yksityisen, julkisen tai kolmannen sektorin palveluksessa. Osaat toimia myös projektipäällikkönä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnassa.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Talotekniikka| YAMK, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

 • Etätoteutus
 • Verkossa
 • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan korkeakoulujen yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi

Tutkinto / todistus

Insinööri (YAMK)

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Talotekniikka| YAMK? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Oulun ammattikorkeakoulu
Kiviharjuntie 4

Luota itseesi ja löydä unelmiesi opiskelupaikka

Oulun Ammattikorkeakoulussa voit opiskella AMK- tai YAMK-tutkinnon yhteisöllisessä korkeakoulussa. Oamkissa et jää yksin, vaan autamme sinua rakentamaan opintojesi avulla unelmiesi uran. Oulun ammattikorkeakoulu järjestää ammattikorkeakoulu- ja Master-tutkintoon (ylempi ammattikorkeakoulututkinto) johtavaa opetusta, ammatillista opettajankoulutusta sekä erilaista täydentävää koulutusta esimerkiksi avoimessa ammattikorkeakoulussa....

Lue lisää oppilaitoksesta Oulun ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu