🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Eläinlääketieteellinen koulutus

Eläinlääkäri auttaa pieniä ja suuria potilaita. Haaveiletko työstä eläinlääkärinä? Kouluttaudu eläinlääketieteen asiantuntijaksi ja toteuta haaveesi! Tutustu koulutuksiin ja löydä omasi!
Suodata
Koulutusala
Koulutustyyppi
Toteutustapa
Paikka
Näytä kaikki suodattimet
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-2 koulutusta 2 tuloksesta
Mainokset

Eläinlääketieteellisen koulutus

Helsingin yliopiston eläinlääketieteellinen tiedekunta on Suomen ainoa eläinlääkärikoulutusta antava yksikkö. Tiedekunta vastaa eläinlääkäreiden peruskoulutuksesta ja alan tutkimuksesta sekä huolehtiii tieteellisestä ja ammatillisesta jatko- ja täydennyskoulutuksesta. Lisäksi tiedekunta kehittää käytännön eläinlääkintää ja siihen liittyvää palvelutoimintaa.

Tiedekunta sijaitsee Helsingissä Viikin kampuksella yliopistollisen eläinsairaalan vieressä.

Opiskelu eläinlääketieteellisessä

Eläinlääketieteellinen koulutusohjelma on kaksiportainen: kolmivuotinen kandidaatin tutkinto (180 op.) ja kolmivuotinen eläinlääketieteen lisensiaatin tutkinto (180 op.). Koko korkeamman korkeakoulututkinnon suorittaminen kestää siis noin 6 vuotta ja on laajuudeltaan 360 opintopistettä. Koulutus koostuu perus-, aine- ja syventävistä opinnoista, harjoitteluista, opinnäytetyöstä ja syventävien opintojen tutkielmasta.

Tiedekunnassa on mahdollista suorittaa tieteellisiä jatkotutkintoja: eläinlääketieteen tohtorin tutkinto tai filosofian tohtorin tutkinto. Lisäksi erikoiseläinlääkärin tutkinnon voi suorittaa ammatillisena jatkotutkintona. Erikoistumisaloja ovat:

  • pieneläinsairaudet,
  • hevossairaudet,
  • tuotantoeläinten terveyden- ja sairaanhoito,
  • tarttuvat eläintaudit,
  • ympäristöterveydenhuolto
  • ja elintarviketuotannon hygienia.

Hakeminen eläinlääketieteelliseen koulutukseen

Eläinlääketieteelliseen koulutukseen haetaan kevään yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi. Valintakoe järjestetään Helsingissä ja Oulussa samana päivänä muiden lääketieteellisten yksiköiden pääsykokeiden kanssa.

Valintakoe perustuu lukion opetussuunnitelman perusteiden mukaisiin biologian, fysiikan ja kemian pakollisiin ja syventäviin kursseihin sekä valintakokeessa jaettavaan aineistoon.

Palaa sivun alkuun

Lähteet: Helsingin yliopisto, laakisvalmennus.fi