Näyttää 1-2 koulutusta 2 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Relevanssi
Näyttää 1-2 koulutusta 2 tuloksesta

Klinikkaeläinhoitajan koulutus

Erilaisten lemmikkieläinten, seuraeläinten sekä harrastuseläinten määrä ja kirjo kasvaa jatkuvasti. Samalla niille tarjottavien palveluiden määrä ja kysyntä lisääntyy. Siksi tarvitaan myös lisää alan ammattilaisia.

Klinikkaeläinhoitajaksi voi opiskella ammattiopistoissa. Klinikkaeläintenhoitajan koulutus on tarkoitettu henkilöille, joilla on jo alan peruskoulutus tai työkokemusta, ja jotka haluavat kehittää omaa osaamistaan eläinalan kehittämisessä, asiakaspalvelussa sekä eläinten hoidossa ja hyvinvoinnissa. Esimerkiksi maatalousalan perustutkinto kelpaa peruskoulutukseksi klinikkaeläinhoitajaksi haluavalle.

Klinikkaeläinhoitajan koulutus muodostuu kolmesta opintokokonaisuudesta, jotka ovat Eläinten hoito ja hyvinvoinnista huolehtiminen eläinklinikalla, Klinikkaeläinhoitajan asiakaspalvelu- ja työelämätaidot sekä Kliinisen hoitotyön tekeminen eläinklinikalla.

Klinikkaeläinhoitajan koulutus valmistaa toimimaan eläinten kanssa sekä tulkitsemaan niiden käytöstä, jotta mahdolliset sairastumiset ja muut toimenpiteitä vaativat asiat voidaan huomata. Eläinten parissa työskentely vaatii rauhallisuutta ja määrätietoista otetta. Klinikkaeläinhoitajan täytyy käsitellä eläimiä, joita kaikkia täytyy kohdella eri tavalla. Levoton käytös heijastuu eläimiin eikä sovi klinikkaeläinhoitajalle.

Klinikkaeläinhoitaja työelämässä

Klinikkaeläinhoitaja työskentelee esimerkiksi eläinlääkäriasemilla, eläinklinikoilla tai eläinsairaaloissa. Työ vaatii erityisosaamista sekä hoito- ja asiakaspalvelutyön hallintaa. Klinikkaeläinhoitaja toimii eläinlääkärin apuna hoitotehtävissä, tutkimuksissa ja toimenpiteissä. Klinikkaeläinhoitajat saavat suorittaa joitakin toimenpiteitä eläimille.

Klinikkaeläinhoitajat huolehtivat myös vastaanoton järjestyksestä ja siisteydestä, ajanvarauksesta sekä asiakaspalvelusta. Lisäksi klinikkaeläinhoitajan tehtäviin kuuluu instrumenttien huolto ja toimenpidetilojen aseptiikasta huolehtiminen. Klinikkaeläinhoitaja pitää huolen, että varastossa on kaikkea tarvittavaa ja tarvittaessa hoitaa täydennysten tilauksen.

Klinikkaeläinhoitajan työnkuva kehittyy jatkuvasti, ja ammattitaidon ylläpito vaatii kiinnostusta alaan ja alalla kehittymiseen. Klinikkaeläinhoitajien työllisyystilanne on verrattain hyvä.

Palaa sivun alkuun

Lähteet: ammattinetti.fi, Ahlman, Ylä-Savon ammattiopisto

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Vertaile koulutuksia
Työ & palkka

Mitä eri ammatteja on olemassa, ja mitä niissä voi tienata? Entä miten eri aloille voi kouluttautua? 

Tutustu osioon!