Näyttää 1-4 koulutusta 4 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Relevanssi
  • = Mukana 2. asteen yhteishaussa
Näyttää 1-4 koulutusta 4 tuloksesta

Kylmäasentajakoulutus

Kylmäasentajat toimivat erilaisten kylmäainetta sisältävien kylmälaitteiden asennus-, korjaus-, huolto- ja tarkastustöissä. Kylmäasentajat ovat kylmälaitteiden asiantuntijoita, jotka hallitsevat kylmälaitetekniikan ja sitä soveltavan tekniikan. Valmistunut kylmäasentaja osaa toimia itsenäisesti kylmälaitteiden parissa ja lukea erilaisia alaan liityviä kaavioita ja piirustuksia. 

Kylmäasentajakoulutus valmistaa opiskelijoista vankkoja osaajia, jotka voivat toimia alan erilaisissa työtehtävissä ja työpaikoissa. Kylmäasentajakoulutus kuuluu Talotekniikan perustutkintoon, jossa koulutuksen voi valita yhdeksi erikoistumissuunnaksi. Koulutus on usein käytännönläheistä, ja opiskelijalta vaaditaan oma-aloitteisuutta, hyvää yleiskuntoa sekä intoa ja sitoutuvuutta työhön. Opinnoissa etuna ovat myös hyvät kädentaidot ja laaja yleisnäkemys alasta sekä kyky työskennellä itsenäisesti. Näitä kykyjä myös harjoitellaan ja kehitetään opintojen aikana.

Kylmäasentajakoulutuksen jälkeen osaat myös käyttää oikein alalla vaadittuja työkaluja,  työmenetelmiä ja materiaaleja. 

Kylmäasentaja työelämässä

Kylmäasentajat voivat työskennellä erilaisissa kylmäalan yrityksissä, tukkuyrityksissä tai perustaa oman yrityksen. Työpaikkana voi myös toimia asennustyömaa, johon asennetaan kylmälaitteita. Tämä on hyvin itsenäistä työntekoa, johon kuitenkin kuluu yhteydenpito asiakkaiden kanssa. Joissakin yrityksissa kylmäasentaja voi myös toimia työnjohtajana tai erilaisissa projektitehtävissä.

Työtehtävät vaativat ammattilaiselta joustavuutta, itsenäistä otetta ja yhteistyökykyjä. Asiakaspalvelutaidoista on hyötyä asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa toimiessa sekä uusia asiakkaita hankkiessa. Työssä tehdään myös paljon yhteistyötä eri alojen ammattilaisten kanssa. Käytännön asennustyöt vaativat  huolellisuutta ja tarkkuutta, sillä niihin sisältyy aina myös turvallisuusriskejä.

Palaa sivun alkuun

Lähteet: ammattinetti.fi, Stadin ammattiopisto, Edupoli

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Vertaile koulutuksia
Työ & palkka

Mitä eri ammatteja on olemassa, ja mitä niissä voi tienata? Entä miten eri aloille voi kouluttautua? 

Tutustu osioon!