Näyttää 1-9 koulutusta 9 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
  • = Mukana 2. asteen yhteishaussa
Näyttää 1-9 koulutusta 9 tuloksesta

Merkonomin koulutus verkossa

Merkonomin tutkinnon voi suorittaa kokonaan verkossa, joka mahdollistaa opiskelun siellä missä itse haluat.Verkko-opinnot vaativat toimivan verkkoyhteyden, mutta myös lisäksi päättäväisyyttä ja suunnitelmallisuutta opiskelun aikana. Tutkinto antaa sinulle työelämän arvostaman virallisen todistuksen osaamisestasi.

Laaja-alaisen merkonomin tutkinnon (liiketoiminnan perustutkinto) avulla sijoitut esimerkiksi asiakaspalvelun, markkinoinnin, taloushallinnon, toimistopalveluiden, rahoitus- ja vakuutusalan tai tietohallinnon työtehtäviin. Koulutus tukee omia työtehtäviäsi valituissa tutkinnon osissa eri elinkeinoelämän aloilla ja se antaa sinulle myös perusvalmiudet toimia yrittäjänä.

Merkonomin koulutuksessa voi erikoistua joko asiakaspalvelun ja myynnin osaamisalalle tai talous- ja toimistopalveluiden osaamisalalle.

Asiakaspalvelun ja myynnin osaamisala

Asiakaspalvelun ja myynnin osaamisalalla opiskellut pystyy toimimaan erilaisissa asiakaspalvelun, myynnin ja markkinointiviestinnän tehtävissä. Hän osaa luoda, ylläpitää ja kehittää pitkäaikaisia asiakassuhteita sekä myydä asiakkaan tarpeita vastaavia ratkaisuja kannattavasti.

Talous- ja toimistopalveluiden osaamisala

Talous- ja toimistopalveluiden osaamisalan suorittanut osaa palvella toimiston sisäistä ja ulkoista asiakasta erilaisissa toimistotehtävissä. Hän osaa hoitaa jotain talouspalvelujen osa-aluetta käyttäen toimiston ja taloushallinnon työvälineitä ja sovellusohjelmia.

Merkonomin koulutukseen hakeminen

Merkonomin koulutuksen voi suorittaa minkä ikäisenä vain. Nuoret hakevat koulutukseen yhteishaussa, jonka lisäksi yhteishaun ulkopuolella on mahdollista hakea jatkuvassa haussa. Yhteishaussa koulutukseen haetaan osoitteessa opintopolku.fi.

Merkonomi työelämässä

Merkonomin opinnot antavat sinulle valmiudet työskennellä asiakaspalvelun, myynnin tai taloushallinnon tehtävissä eri toimialoilla mm. teollisuuden tai kaupan ja muiden palvelualan yritysten markkinoinnissa, myynti- ja myynninedistämistehtävissä sekä toimisto- ja taloushallinnon erilaisissa töissä. Koulutus antaa hyvät valmiudet myös yrittäjänä toimimiseen.

Lähteet: Edupoli, Markkinointi-instituutti

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Vertaile koulutuksia
Työ & palkka

Mitä eri ammatteja on olemassa, ja mitä niissä voi tienata? Entä miten eri aloille voi kouluttautua? 

Tutustu osioon!