🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Opiskelu Mikkelissä

Vireä korkeakoulukaupunki Mikkeli. Mikkeli sijtasee kauniissa järvimaisemissa Etelä-Savossa ja tarjoaa monipuolisia koulutusmahdollisuuksia. Löydä koulutuksesi ja ihastu Mikkeliin!
Suodata
Koulutusala
Koulutustyyppi
Toteutustapa
Mikkeli
Näytä kaikki suodattimet
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-20 koulutusta 40 tuloksesta
1
2
Mainokset

Suositut koulutusalat

Samankaltaiset sijainnit

Opiskelijoiden kokemuksia alalla Mikkeli

Insinööri (AMK), sähkö- ja automaatiotekniikka

Tradenomi (AMK), liiketalous / taloushallinto

Mikkelin kaupunki

Opiskelijaystävällinen Mikkeli

Mikkeli sijaitsee aivan Etelä-Savon sydämessä, kauniissa Järvi-Suomessa. Mikkelissä urbaani kaupunkielämä ja maaseutu yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla. Saimaa, Puula, Kyyvesi ja pienemmät vesistöt ovat kaupungissa osa jokapäiväistä elämää.

Mikkelissä asuu liki 54 000 asukasta, ja se on väkiluvultaan Suomen 18. suurin kaupunki. Kauniit maisemat vetävät puoleensa väkeä myös kauempaa, ja kaupungissa onkin yli 10 000 vapaa-ajan asuntoa.

Opiskelijan Mikkeli

Mikkeli on korkeakoulukaupunki, ja se tarjoaa opiskelijalle monenlaisia mahdollisuuksia. Mikkelissä onkin noin 6000 opiskelijaa.

Kaupunki on opiskelijaystävällinen ja helposti lähestyttävä, sillä se on kooltaan melko pieni. Jos muutat Mikkeliin opiskelemaan toiselta paikkakunnalta, pääset melko varmasti nopeasti mukaan opiskelijatoimintaan, sillä se on muun tapahtumatoiminnan ohella Mikkelissä aktiivista.

Koulutustarjonta Mikkelissä

Mikkelin kaupungin sivistystoimi järjestää koulutusta aina esiopetuksesta, perusopetukseen ja lukiokoulutukseen asti. Lukiokoulutusta tarjoavat Mikkelin lukio, Ristiinan lukio, Etä- ja aikuislukio, Otavan Opiston aikuislukio sekä Nettilukio.

Korkeakoulutusta tarjoavat Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMK, Mikkelin yliopistokeskus sekä Mikkelin kesäyliopisto.

Ammatillista koulutusta tarjoavat Etelä-Suomen ammattiopisto Esedu sekä Suomen nuoristo-opisto Paukkula. Lisäksi Mikkelissä voi opiskella Otavan Opistossa ja Mikkelin kansalaisopistossa.

Vapaa-aika ja opiskelijaelämä Mikkelissä

”Vaikka Mikkeli on sinänsä pieni kaupunki, niin joka ilta tapahtuu jotakin pienimmissäkin baareissa; löytyy pubivisaa, bilisturnausta ja dj-kisoja ihan keskellä viikkoakin.

Vapaa-ajalla voi käydä kuntosalillakin, uimahallilla tai talvisin luistella sataman suositulla luisteluradalla, jos Saimaa vain jäätyy tarpeeksi ajoissa. Kaupungista löytyy jäähallejakin. Myös Tornimäen laskettelukeskus on nuorten suosiossa talvisin. Keväisin ja kesäisin opiskelijat kokoontuvat muun muassa Pankalammen ja Kaihun uimarannoille, joista löytyy hyppytelineitä ja muutakin mukavaa. Uimarantoja on Mikkelissä paljon. Syksyisin baarit, klubit ja konserttitalo Mikaeli järjestävät useita konsertteja ja keikkoja.

Opiskelijaelämä on vilkasta. Opiskelijat ovat todella paljon koko ajan itse järjestämässä ja tekemässä eivätkä vain odota tumput suorina, että jotain tapahtuisi. Todella paljon tämän päivän Mikkelin viikoittaisista tapahtumista on opiskelijoiden, joko entisten tai nykyisten, aloitteesta järjestettyjä. On paljon erilaisia tapahtumia, kuten stand up -iltoja, pub-visoja ja vaikka mitä.” 

– Miina / kulttuurituotannon opiskelija

Asuminen ja liikkuminen Mikkelissä

Mikkeli tarjoaa asukkailleen paitsi luonnonläheisen asuinympäristön, myös monipuoliset kaupunkikeskustan palvelut. Mikkelissä opiskelija-asuntotarjonnasta huolehtii Mikkelin opiskelija-asunnot Oy, MOAS. Tarjontaan kuuluu noin 740 asuntoa, mikä tarkoittaa käytännössä yli 1100 asuntopaikkaa Mikkelissä opiskeleville.

”Moasilta (Mikkelin opiskelija-asunnot Oy) saavat asunnon lähestulkoon kaikki hakijat, yksiöitäkin on suhteellisen paljon tarjolla. Pääkampuksen kaupunginosassa Nuijamiehessä on paljon kerrostaloasuntoja, joita opiskelijat voivat vuokrata. Vuokrien hintataso Mikkelissä ei päätä huimaa moneen muuhun kaupunkiin verrattuna."

– Miina / kulttuurituotannon opiskelija

Mikkelissä välimatkat ovat lyhyitä. Vaikka asuisit kampuksen tuntumassa, olet silti vain kivenheiton päässä Saimaan rannasta.

"Julkisia liikuntayhteyksiä ei onneksi tarvitse edes talvisin, sillä kampukset sijaitsevat aivan keskustan tuntumassa, kuten Moasin opiskelija-asunnotkin. Busseja kyllä kulkee, mutta bussien kulkuväli on välillä kohtuuttoman pitkä, sillä se voi olla jopa 45 minuuttia tai tuntikin. Muualle Suomeen pääsee kätevästi keskustasta, sillä sieltä löytyy juna-asema.”

– Miina / kulttuurituotannon opiskelija

Lähteetmikkeli.fi; moas.fi; xamk.fi

Kuvat: Mikkelin kaupunki