Sivuston käyttötapa: Mobiili
Näyttää 1-50 yhteensä 52 tulosta
  • = Videoesittely
  • = Hakuaika käynnissä
Näyttää 1-50 yhteensä 52 tulosta
12

Mikkelin kaupunki


Opiskelijaystävällinen Mikkeli

Kaupunki on opiskelijaystävällinen ja helposti lähestyttävä, sillä se on kooltaan melko pieni. Jos muutat Mikkeliin opiskelemaan toiselta paikkakunnalta, pääset melko varmasti nopeastikin mukaan opiskelijatoimintaan, sillä se on Mikkelissä myös aktiivista muun tapahtumatoiminnan ohella.

Koulutustarjonta Mikkelissä

Mikkelin kaupungin sivistystoimi järjestää koulutusta aina esiopetuksesta, perusopetukseen ja lukiokoulutukseen asti. Mikkelissä on kaksi päivälukiota ja yksi aikuislukio. Ammatillista koulutusta järjestää Etelä-Savon ammattiopisto. Mikkelin kaupunki omistaa myös sitoutumattoman kansanopiston, Otavan Opiston, jonka kampus sijaitsee 13 kilometrin päässä Mikkelin keskustasta etelään.

Mikkelissä sijaitsee myös Mikkelin yliopistokeskus (MUC), jonka toiminta perustuu tieteelliseen tutkimukseen, yliopisto-opetukseen ja vuorovaikutukseen ympäröivän yhteiskunnan kanssa. Ammattikorkeakoulutuksesta huolehtii Mikkelin ammattikorkeakoulu (Mamk), joka tarjoaa koulutusta seitsemällä eri koulutusalalla.

 » Tutustu tarkemmin Mikkelin koulutustarjontaan!

Vapaa-aika ja opiskelijaelämä Mikkelissä

”Opiskelija-alennusta saa yllättävän monesta paikasta. Vaikka Mikkeli on sinänsä pieni kaupunki, niin joka ilta tapahtuu jotakin pienimmissäkin baareissa; löytyy pubivisaa, bilisturnausta ja dj-kisoja ihan keskellä viikkoakin.

Vapaa-ajalla voi käydä kuntosalillakin, uimahallilla tai talvisin luistella sataman suositulla luisteluradalla, jos Saimaa vain jäätyy tarpeeksi ajoissa. Kaupungista löytyy jäähallejakin. Myös Tornimäen laskettelukeskus on nuorten suosiossa talvisin. Keväisin ja kesäisin opiskelijat kokoontuvat muun muassa Pankalammen ja Kaihun uimarannoille, joista löytyy hyppytelineitä ja muutakin mukavaa. Uimarantoja on Mikkelissä paljon. Syksyisin baarit, klubit ja konserttitalo Mikaeli järjestävät useita konsertteja ja keikkoja.” Mikkelinmiina / kulttuurituotannon opiskelija

”Opiskelijaelämä on vilkasta. Opiskelijat ovat todella paljon koko ajan itse järjestämässä ja tekemässä eivätkä vain odota tumput suorina, että jotain tapahtuisi. Todella paljon tämän päivän Mikkelin viikoittaisista tapahtumista on opiskelijoiden, joko entisten tai nykyisten, aloitteesta järjestettyjä. On paljo erilaisia tapahtumia, kuten stand up -iltoja, pub-visoja, katubingoa ja vaikka mitä. Katubingossa on kyse siitä, että Mamkin opiskelijat pystyttävät teltan keskelle Hallituskatua ja huutelevat ohi käveleviä ihmisiä osallistumaan.” Mikkelinmiina / kulttuurituotannon opiskelija

Asuminen ja liikkuminen Mikkelissä

Mikkeli tarjoaa asukkailleen paitsi luonnonläheisen asuinympäristön, myös monipuoliset kaupunkikeskustan palvelut. Mikkelissä opiskelija-asuntotarjonnasta huolehtii Mikkelin opiskelija-asunnot Oy, MOAS. Tarjontaan kuuluu noin 740 asuntoa, mikä tarkoittaa käytännössä yli 1100 asuntopaikkaa Mikkelissä opiskeleville.

”Moasilta (Mikkelin opiskelija-asunnot Oy) saavat asunnon lähestulkoon kaikki hakijat, yksiöitäkin on suhteellisen paljon tarjolla. Pääkampuksen kaupunginosassa Nuijamiehessä on paljon kerrostaloasuntoja, joita opiskelijat voivat vuokrata. Vuokrien hintataso Mikkelissä ei päätä huimaa moneen muuhun kaupunkiin verrattuna.

Julkisia liikuntayhteyksiä ei onneksi tarvitse edes talvisin, sillä kampukset sijaitsevat aivan keskustan tuntumassa, kuten Moasin opiskelija-asunnotkin. Busseja kyllä kulkee, mutta bussien kulkuväli on välillä kohtuuttoman pitkä, sillä se voi olla jopa 45 minuuttia tai tuntikin. Muualle Suomeen pääsee kätevästi keskustasta, sillä sieltä löytyy juna-asema.” Mikkelinmiina / kulttuurituotannon opiskelija

Lähteet
Mikkelinmiina, kulttuurituotannon opiskelija

www.mikkeli.fi
www.muc.fi
www.moas.fi

Kuvat
Mikkelin kaupunki

Tilaa uutiskirje
Tilaa kuukausittain ilmestyvä uutiskirjeemme, niin saat ajankohtaista tietoa koulutusmaailmasta ja hakuajoista.
Vertaile koulutuksia