Sivuston käyttötapa: Mobiili

Opiskelupaikka hakusessa? Tsekkaa kesän lisähaku ja nappaa opiskelupaikka syksyksi! 📚🍂

Liikunnanohjauksen peruskurssi

Paukkula – Suomen Nuoriso-opisto
Yhteenveto
9 kuukautta
16.8.2021
marker Hakuaika käynnissä
   
Lähiopetus
Mikkeli
Kansanopistot
Liikunnanohjauksen peruskurssi

Liikunnanohjauksen peruskurssi

Liikunnanohjauksen peruskurssi (LOP) on nopein opintopolku liikunta-alalle. Koulutuskokonaisuus on intensiivinen preppaus terveys-, liikunta- ja kasvatusalan pääsykokeisiin. Kehittyminen hyvinvointi- ja liikunta-alan osaajaksi ei katso ikää, eikä elämäntilannetta. Opetus painottuu sekä ryhmän että yksilön liikunnanohjaukseen, – valmentava työote toimii kantavana näkökulmana koko lukuvuoden ajan. LOP on tunnettu tuloksellisuudestaan: koulutuksen suorittaneet pääsevät erittäin korkealla prosentilla hakemaansa jatkokoulutukseen ja sijoittuvat mieleiseensä työpaikkaan hyvinvointi-, liikunta- ja kasvatusaloille.

Koulutuksessa painottuvat liikunnanohjauksen lisäksi opiskelijan oman yksilöllisen kasvun tukeminen, sekä yhteistyö- ja ilmaisutaitojen kuin myös itseluottamuksen kehittäminen. Liikunnanohjauksen peruskurssi on tilaisuus ottaa omaa aikaa ja lisää osaamista elämänvaiheeseesi.

Huippuluokan oppimisympäristöt

Tulokselliset liikunta-alan opinnot vaativat paitsi asiantuntevaa opetusta, myös ajanmukaisia ja monipuolisia oppimisympäristöjä. Suomen Nuoriso-opistosta löydät nämä molemmat. Saimaa Stadiumillaliikuntatilaa on 11 000m², suorituspaikkoja on mm. palloilu-, yleisurheilu-, voimistelu-, kunnonkartoitustiloista ja kuntosaleista kiipeilyseinään. Paukkulan Kampuksella on ryhmäliikuntatilojen lisäksi 2 pienimuotoista kuntosalia. LOP:in opiskelijana sinulla on myös rajaton käyttöoikeus Stadiumin kiipeilyseinälle ja kuntosalille sekä Rantakylänja Naisvuoren Uimahallinpalveluihin.

Kurssin toteutus

Kurssi muodostuu moduuleista, joista jokaisella on oma painoalansa. Moduulit ovat kestoltaan 6-8 viikkoa, kuhunkin moduuliin sisältyy myös lyhyt jakso ohjausalan työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Työpaikka voi sijaita kotipaikkakunnallasi tai Mikkelissä.

Syyslukukausi

 1. Orientaatio opintoihin, jakso sisältää perehdytyksen liikunta-alalle, lukuvuoden tavoitteet ja erityisesti perehtyminen arvojen mukaisiin toimintatapoihin: osallisuus, yhteisöllisyys ja yhdenvertaisuus
 2. Ohjaajuuden perusteet  liikunnanohjauksen näkökulmasta
 3. Ohjausmenetelmät -jaksossa keskitytään asiakkaan kuntokartoituksiin, sekä näistä nousevaan tavoiteasetteluun ja liikunnanohjauksen menetelmiin mm. kuntosalivalmennuksen ja ryhmäliikunnan näkökulmasta

Kevätlukukausi

 1. Liikunnanohjaus eri toimintaympäristöissä -jaksossa painotetaan erityisryhmien liikunnanohjausta ja toimintaa personal trainerin perspektiivistä
 2. Valmennus- ja valmentajajaksossa painotetaan harjoittelun ohjelmointia, kuntouttavaa harjoittelua, ravitsemusta ja lepoa, testausta ja sen johtopäätöksiä sekä toiminnallista harjoittelua.
 3. Luonto- ja elämysliikunta jakaantuu eri ympäristöihin ja vuodenaikoihin, esim. elämystoimintaan Saimaalla, alppihiihdonohjaukseen Levillä ja Ylläksellä, sekä köysitoimintaan ja kalliokiipeilyyn Repoveden Kansallispuistossa
 4. Personal trainer- eli omavalmentajatoiminta -jaksolla keskitytään yksilölliseen liikunnanohjaukseen, personal trainerilta vaadittavaan osaamiseen, käytännön työhön personal trainerina, personal trainerin liiketoimintamalleihin ja myös teemaan Personal Training nyt ja lähitulevaisuudessa.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Liikunnanohjauksen peruskurssi, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan oppilaitoksen omien verkkosivuilta löytyvän lomakkeen kautta. Opiskelun aloituspaikat täytetään hakujärjestyksessä. Täytä hakemuksesi ajoissa.

Lukuvuosi alkaa 16.8.2021 ja päättyy 27.5.2022.

Tutkinto / todistus

Kansanopistolinja

Kustannukset

Liikunnanohjauksen peruskurssin opinnot, majoituksen ja kaikki ruokailut kattava opintomaksu koko lukuvuodelta on 4 320 €.

Opintomaksu sisältää täysihoidon eli opetuksen, oppimateriaalit, majoituksen opiskelijasuntolassa, aamiaisen, lounaan ja päivällisen arkisin (maanantain lounaalta perjantain lounaalle), kaikki lisenssimaksut, Levi/Ylläs -hissiliput, välinevuokrat jne. Paukkulassa on mahdollisuus majoittua myös viikonloppuisin, viikonloppumajoitus sisältyy myös opintomaksuun.

 • Opintomaksun voi suorittaa joustavasti korottomissa erissä
 • Normiopintoviikko alkaa maanantain lounaalta ja päättyy perjantain lounaaseen, erilaiset projektit, tapahtumat ja reissut tuovat joskus poikkeuksia viikkorytmiin
 • Kurssi on KELA:n opintotukikelpoinen
 • Asuntolan vapaa-ajan tiloissa ja saleissa voi toteuttaa iltaisin monipuolista harrastetoimintaa
 • Voit myös hakea opintoseteliavustusta (katso yksityiskohdat alempaa).

Opiskelija, joka ei majoitu Paukkulan kampuksella, kevätlukukauden opintomaksu on 3 993 €. Toimi nopeasti, asuntolapaikkoja on rajoitetusti. Ruokailujen suhteen, tämä vaihtoehto sisältää vain aamiaisen ja lounaan – ei päivällistä.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Liikunnanohjauksen peruskurssi? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Paukkula – Suomen Nuoriso-opisto

Paukkula – Suomen Nuoriso-opisto

Suomen Nuoriso-opisto on valtakunnallinen kasvatus- ja ohjausalan osaamiskeskus, koulutuksen järjestäjä sekä jatkuvan oppimisen kasvattajayhteisö. Suomen Nuoriso-opisto järjestää kasvatus- ja ohjausalan perustutkintoa nuoriso- ja yhteisöohjaajan sekä varhaiskasvatuksen ja perhetoiminnan osaamisaloilla monipuolisissa oppimisympäristöissä. Kansanopistona koulutustarjontaan sisältyy teatteritaiteen näyttämölinja, liikunnanohjauksen peruskurssi sekä monipuolinen...


Lue lisää oppilaitoksesta Paukkula – Suomen Nuoriso-opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Paukkula – Suomen Nuoriso-opisto

Paukkulantie 22
50170 Mikkeli

Arvioinnit
Liikunnanohjauksen peruskurssi ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.
Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Opiskele liikunta- ja urheilualaa

Opiskele hyvinvointi- , liikunta- ja urheilualoja ja valmistu Hyvinvointivalmentajaksi tai Personal Traineriksi!

Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Liikunnanohjauksen peruskurssi täytä seuraavat tiedot: