Uudistimme ammatinvalintatestimme – kokeile uutta testiä täällä!

Ammatillinen koulutus
4,3 (3 Arvioinnit)

Seniori personal trainer -koulutus

Kauhajoen opisto, paikassa Kauhajoki
Pituus
5 kuukautta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Pituus
5 kuukautta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Seniori personal trainer -koulutus

Seniori personal trainer

Väestömme koostuu enenevissä määrin omasta kunnostaan huolehtivista senioreista, jotka ovat valmiita panostamaan laadukkaaseen liikuntaharjoitteluun. Seniori personal trainer-koulutus on sinulle, joka olet kiinnostunut ikääntyvien asiakkaiden liikunnanohjauksesta, toimintakyvyn ylläpitämisestä ja kohentamisesta liikunnanohjauksen, lihaskuntoharjoittelun sekä ravitsemusneuvonnan keinoin.

Koulutuksen tavoitteena on lisätä tietoutta ikääntymismuutosten aiheuttamista erityispiirteistä liikunnan, lihaskuntoharjoittelun sekä ravitsemuksen näkökulmasta. Koulutus antaa valmiudet senioreiden lihaskunnon, liikkuvuuden ja toimintakyvyn tutkimiseen ja ohjaamiseen. Käytännön kokemusta kartutetaan yhteistyössä eri senioriliikuntaryhmien kanssa. Seniori Personal trainer-koulutuksen jälkeen osaat ottaa huomioon senioreiden tavallisimmat sairaudet, kuten tuki- ja liikuntaelinsairaudet, ja ottaa ne huomioon liikunnanohjauksessa. Laatiessasi seniorille henkilökohtaisen harjoitusohjelman, osaat huomioida hänen toimintakykynsä, elämäntilanteensa sekä elinympäristönsä mahdollisuudet ja haasteet. Osaat toimia seniorin tukiverkoston kanssa saumattomassa yhteistyössä, ja ymmärrät moniammatillisen yhteistyön voimavarat. Ryhmänohjaamistaitojen lisäksi harjoittelemme myös yksilön ohjaamista koulutuksen aikana. Tutustumme myös seniorien tyypillisimpiin apuvälineisiin, apuvälineiden ergonomiseen käyttämiseen.

Koulutuksen toteutus

Opinnot toteutetaan lähiopetuksena.

Opiskelu vaatii läsnäoloa lähiopetuksessa viitenä päivänä viikossa. Koko koulutuksen laajuus noin 380 tuntia. Opetuksessa painotetaan kontaktiopetusta, ja itsenäistä opiskelua on mahdollisimman vähän. Kontaktiopetuksessa opiskelija kykenee sisäistämään suuremman tietomäärän koulutuksen aikana kuin itsenäisesti etäopiskellen vastaavissa koulutuksissa. Oppiminen on ohjattua, siten tehostettua ja taattua!

Koulutuksen tavoitteet

Koulutuksen tavoitteena on lisätä tietoutta ikääntymismuutosten aiheuttamista erityispiirteistä liikunnan, lihaskuntoharjoittelun sekä ravitsemuksen näkökulmasta. Koulutus antaa valmiudet senioreiden lihaskunnon, liikkuvuuden ja toimintakyvyn tutkimiseen ja ohjaamiseen. Käytännön kokemusta kartutetaan yhteistyössä eri senioriliikuntaryhmien kanssa.

Seniori personal trainer-koulutuksen jälkeen osaat ottaa huomioon senioreiden tavallisimmat sairaudet, kuten tuki- ja liikuntaelinsairaudet, ja ottaa ne huomioon liikunnanohjauksessa. Laatiessasi seniorille henkilökohtaisen harjoitusohjelman, osaat huomioida hänen toimintakykynsä, elämäntilanteensa sekä elinympäristönsä mahdollisuudet ja haasteet. Osaat toimia seniorin tukiverkoston kanssa saumattomassa yhteistyössä, ja ymmärrät moniammatillisen yhteistyön voimavarat.

Ryhmänohjaamistaitojen lisäksi harjoittelemme myös yksilön ohjaamista koulutuksen aikana. Tutustumme myös seniorien tyypillisimpiin apuvälineisiin, apuvälineiden ergonomiseen käyttämiseen.

Koulutuksen sisältö

Perusopinnot:

  • Perusopinnot ihmisen anatomiasta ja fysiologiasta
  • Fyysisen kunnon testaus: liikkuvuuden ja lihaskunnon testaus
  • Liikunnanohjauksen perusteet
  • Lihaskuntoharjoittelun sekä kuntosaliharjoittelun perusteet
  • Vesiliikunta, teoriassa ja käytännössä

Erikoistumisopinnot:

  • Seniorin liikunta: suosituksista käytäntöön
  • Seniorin liikkuvuuden, lihaskunnon ja tasapainon testaaminen
    Seniorin tyypillisimmät vaivat ja sairaudet, normaalit ikääntymismuutokset huomioiden
  • Seniorin liikuntavammat: vammamekanismi, altistavat tekijät, ensiapu ja kuntoutus
  • Seniorin ravitsemussuositus ja ravintoneuvonnan toteuttaminen
  • Seniorin personal training -ohjauskokonaisuuden suunnittelu ja toteutus
  • Senioriryhmän liikunnanohjaus käytännössä
  • Apuvälineet ja apuväline-ergonomia
  • Erityisliikunnan perusteet

Täydentävät opinnot

Suosittelemme lisäksi avoimen yliopiston kursseja tukemaan opintojasi. Voit valita koko perusopintokokonaisuuden tai yksittäisiä opintojaksoja. Tutustu avoimen yliopiston kursseihintästä.

Lisäksi opistolla on tarjolla hyvinvointiin liittyviä viikonloppukursseja.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Seniori personal trainer -koulutus, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta.

Koulutus on tarkoitettu sekä nuorille että itsekin varttuneemmassa iässä oleville personal trainerin työstä kiinnostuneille liikunnallisille ihmisille. Voit hakeutua koulutukseen myös ilman terveys- tai liikunta-alan kokemusta.

Tutkinto / todistus

Teoriaopintojen, käytännön harjoittelun, kirjallisten tehtävien, sekä teoriakokeiden hyväksytyn suorittamisen jälkeen olet oikeutettu anomaan Auktorisoitu Personal trainer (APT®) -nimikettä. Sertifikaatin myöntää Suomen Kunto- ja terveysliikuntakeskusten yhdistys ry.

Kustannukset

Opinnot ovat päätoimista ja maksullista opiskelua sekä oikeuttavat opintotukeen. Tarkemmat tiedot kustannuksista löydät opiston kotisivuilta. 

Voit hakea opintoihisiopintoseteliä, jos sellainen myönnetään täysimääräisenä, jää opintojen hinnaksi pienimmillään n. 400 €.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Seniori personal trainer -koulutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.

Arvioinnit

Keskiarvo: 4,3

Perustuu 3 arviointiin
Kirjoita arviointi
4/5
Sanna
11 joulu 2023
Seniori Personal Trainer -koulutusohjelma oli tiivis paketti tietoa sekä liikunnan ja hyvinvoinnin perusopinnoista että erikoistumisjaksosta

Syksy oli tiivis ja töitä sai tehdä vaadittujen näyttöjen ja tenttien eteen. Opinnot vastasivat kuvausta ja opiskelijoilta vaadittiin asioita, jotta valmistuminen oli mahdollist...

Näytä lisätiedot
4/5
NN
11 joulu 2023
Tauko työelämään ja eväitä liikkumiseen

Halusin pitää vuorotteluvapaata palkkatyöstä. Pohdin, mitä vapaallani tekisin, ja kouluttautuminen alkoi tuntua hyvältä vaihtoehdolta. Bongasin hyvinvointivalmentaja- ja seniori...

Näytä lisätiedot
5/5
Jani Petteri
15 touko 2023
Kokemus Seniori PT-opinnoista!👍

Osallistuin Kauhajoen opiston Seniori personal trainer - koulutukseen keväällä 2023. Opinnot kestivät toukokuun puoleen väliin saakka. Opiskelu oli mielenkiintoista ja opetuksen...

Näytä lisätiedot
Kauhajoen opisto
Järvikyläntie 92
61850 Kauhajoki

Monipuolinen koulutustarjonta ja mahdollisuus lukuvuosistipendiin!

Kauhajoen opisto on jo yli 90 vuotta toiminut kansanopisto, joka tarjoaa monipuolista opetusta taiteissa, kasvatuksessa, hoitoalalla ja peruskouluopinnoissa. Kauhajoen opistossa on mahdollista suorittaa myös avoimen yliopiston perus- ja aineopintotasoisia kursseja  useissa aineissa. Tavoitteena on yleissivistyksen laajentaminen ja syventäminen tai valmentautuminen...

Lue lisää oppilaitoksesta Kauhajoen opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu