🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Jayn opiskelutarina

Haaga-Helia

Jay Bhavsar

”Olisi varmaan hyvä suorittaa pari kurssia, jotta pysyn kärryillä oman alani trendeistä”, tuumi Jay Bhavsar. Kuinka ollakaan, hän päätyi Master-opintojensa puitteissa innovoimaan ja edistämään kiertotalouden toteutumista huomisen businessympäristöissä

Ei ole ollenkaan tavatonta, että opinnot tempaavat Haaga-Heliaan hakeutuneen voimalla mukaansa, jolloin alkuperäiset suunnitelmat saattavat vaihtua uusiin ja työelämä lähteä aivan uuteen lentoon. Näin kävi data-analyytikko Jay Bhavsarille.

- Pari vuotta sitten päätin päivittää osaamistani ja tutkin online -kurssimahdollisuuksia, kertoo HMD Globalin palveluksessa Senior Managerina työskentelevä Bhavsar.

- Haaga-Helia puhutteli heti, koska heidän opintokokonaisuutensa on suunniteltu nimenomaan työn ohessa opiskeleville. Tartuinkin tilaisuuteen suorittaa yksittäisten kurssien sijaan Master-opintokokonaisuus ja valitsin suuntautumisekseni Digitaalisen liiketoiminnan mahdollisuudet.

Digitaalisen liiketoiminnan mahdollisuudet -suuntautuminen antaa valmiudet tunnistaa ja hyödyntää uusien digitaalisten teknologioiden tarjoamia liiketoimintamahdollisuuksia.

Opinnot antavat erinomaisen pätevyyden esimerkiksi liiketoiminnan johto- ja asiantuntijatehtäviin digitaalisen murroksen keskellä.

- Pidin Master-opintojen tiiviistä ja päämääräorientoituneesta opiskelumallista, Jay Bhavsar kiittää.

- Ensimmäisestä päivästä alkaen vastaava yliopettajamme Jouni Soitinaho kehotti miettimään opinnäytetyön aihetta ja sitä, kuinka se on implementoitavissa kaikkia osapuolia hyödyntäen työelämään.

Bhavsar kehuu myös Haaga-Helian opettajien ja muun henkilökunnan kykyä ottaa homma haltuun ja muokata opiskelutapoja lennosta pandemian puhjetessa.

- Ironista kyllä, pandemian ansiosta opiskelut etenivät muutenkin sutjakasti kun esimerkiksi työmatkoja ei ollut.

Imagine – tulevaisuus ilman elektroniikkaromua

Työssään Bhavsar on kiertänyt paljon tehtaita ja seurannut esimerkiksi Nokian mobiili- ja älylaitteiden tuotantoa. Tämä tausta yhdistettynä kestävää kehitystä ja kiertotaloutta koskeviin keskusteluihin työ- ja opiskelijakollegoiden kanssa vei hänet oman opinnäytetyönsä aiheen äärelle.

- Tutkin, kuinka teknologiatuotteiden valmistuksessa syntyvä ylijäämämateriaali olisi hyödynnettävissä ja elektronisen jätteen määrä minimoitavissa.

Tarkoituksena on kehittää tutkimustuloksien pohjalta palvelu, joka edistää vastuullista yrityskuvaa sekä lisää vaikkapa ympäristöstandardien ja sertifikaattien saavutettavuutta samalla aiheuttaen selviä säästöjä tuotantokuluissa.  

- Data minulla on jo olemassa, nyt pitäisi vaan saada se muotoiltua opinnäytetyöksi, naurahtaa kaikki Master-ohjelman kurssit vuodessa suorittanut Bhavsar.

- Mutta vakavasti puhuen toivon, että tulevaisuudessa tämä opintojeni puitteissa alkanut innovointi johtaisi esimerkiksi siihen, että meillä kaikilla olisi vähemmän – tai mielellään ei lainkaan – ympäristöä kuormittavaa elektroniikkaromua laatikoissamme pyörimässä.
Lue lisää Degree Programme in Business Technologies | Master of Business Administration | full-time studies
Lue lisää Degree Programme in Business Technologies | Master of Business Administration | part-time studies

Ota yhteyttä


Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää oppilaitoksesta Haaga-Helia? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.