🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Kansanopistot
3,3 (3 Arvioinnit)

Liikunta- ja terveystieteet & Personal Trainer-koulutus

HEO Kansanopisto, paikassa Helsinki
Pituus
1 vuosi
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
19 elokuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
1 vuosi
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
19 elokuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Video

Liikunta- ja terveystieteet & Personal Trainer-koulutus

Liikunta- ja terveystieteiden opintolinja & PT-koulutus

HEOn Liikunta-​ ja terveystieteiden opintolinjalla voit suorittaa kansallisesti (APT®) ja kansainvälisesti (EuropeActive) auktorisoidun Personal Trainer -​koulutuksen. Personal Trainer opinnot muodostavat laajan kokonaisuuden yhdessä avoimen yliopiston ravitsemustieteiden sekä liikunnan ja terveyden perusopintojen kanssa. Linjalla perehdytään ihmisen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, liikunnallisen kuntoutuksen perusteisiin, käytännön ravitsemukseen ja palautumiseen.

HEOn Liikunta- ja terveystieteiden opinnoissa opiskelijat syventyvät terveyden, liikunnan ja ravitsemuksen teoriaan ja käytäntöihin. Opinnoissa suoritetaan terveysliikuntaa, terveyden edistämistä ja ravitsemusta painottavat Personal Trainer -opinnot sekä liikuntalääketieteen perusopinnot.

Lukuvuoden aikana opiskellaan myös joko ravitsemustieteen tai liikunnan ja terveyden perusopinnot. Lisäksi opiskellaan liikuntalajituntemusta ja liikunnallisen kuntoutuksen perusteita sekä lajikohtaisia harjoitteita ja ohjausta käytännössä.

Opintolinja soveltuu erinomaisesti Personal Traineriksi haluaville, liikuntatieteelliseen tiedekuntaan aikoville ja kaikille liikunnasta, terveydestä ja ravitsemuksesta kiinnostuneille. Ravitsemustieteen perusopinnot noudattavat Itä-​Suomen yliopiston opetussuunnitelmia. Liikunnan ja terveyden perusopinnot etenevät Jyväskylän yliopiston opetussuunnitelman mukaisesti. 

Sisältö

HEOn Liikunta- ja terveystieteiden opintoihin sisältyvät Personal Trainer -opinnot, ravitsemustieteen perusopinnot sekä liikunnan ja terveyden perusopinnot.

1. Personal Trainer -opinnot: Liikunta-​ ja terveystieteiden linjalla opiskelijat saavat edellytykset toimia Personal Trainerina. Opinnoissa teoria on nivottu yhteen käytännön tilanteisiin kuntosaleilla ja eri liikuntapaikoissa. Personal Trainer -​opinnoissa painotetaan hyvän asiakaspalvelun merkitystä liikunnan ohjauksessa. Lukuvuoden lopulla opiskelijat tutustuvat oman yrityksen perustamiseen ja osallistuvat kuukauden mittaiseen työharjoitteluun Personal Trainerina (mm. liikuntapaikat ja -​keskukset). HEO on jäsenenä EuropeActive-​yhdistyksessä sekä Suomen kunto-​ ja terveysliikuntakeskusten yhdistys SKY ry:ssä. HEO toteuttaa kansallisesti (APT®) ja kansainvälisesti (EuropeActive) auktorisoidun Personal Trainer -​koulutuksen.

2. Ravitsemustieteen perusopintojen (26 op) tavoitteena on ymmärtää ravitsemuksen yhteys terveyteen väestö- ja yksilötasolla. Ravitsemustieteessä opiskelijat tarkastelevat ravitsemuksen merkitystä terveyden edistämisessä ja sairauksien hoidossa sekä ruoan vaikutusta hyvinvointiin. Lisäksi opinnoissa arvioidaan elintarvikkeita ravinnon lähteenä. Ravitsemustieteen perusopinnot noudattava Itä-Suomen yliopiston opetussuunnitelmaa:

 •     Ravitsemustieteen perusteet 4 op
 •     Elintarvikkeet ruokavaliossa 4 op
 •     Ravitsemus ja liikunta 4 op
 •     Ravitsemus ja ruokavaliot 4 op
 •     Ravitsemusfysiologia 3 op
 •     Ravitsemus- ja terveystietoa sosiaalisessa mediassa 3 op
 •     Ravintolisät 4 op


3. Liikunnan ja hyvinvoinnin opinnot 15 op tutustuttavat opiskelijan liikunta-​alaan mm. väestötutkimuksen eri näkökulmista Jyväskylän yliopiston opetussuunnitelman mukaisesti:

 • Johdanto liikunta ja hyvintointiosaamiseen 2 op
 • Kehosta mitattava hyvinvointitieto 2 op
 • Kehosta mitattavan hyvinvointitiedon analyysi ja tulkinta 2 op
 • Liikuntapsykologian perusteet 5 op
 • Hyvinvointivalmennus elintapamuutoksen tukemisessa 2 op
 • Liikunta- ja hyvinvointiosaamisen kehittyminen 1 op

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Liikunta- ja terveystieteet & Personal Trainer-koulutus, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

19 elokuuta, 2024

 • Lähiopetus
 • Helsinki

Hakeminen

HEOon haetaan erillisellä haulla oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta. Opintolinjat täytetään sitä mukaa kun opiskelemaan hyväksytyt vahvistavat opiskelupaikkansa.

Tutkinto / todistus

Kansanopistolinja

Kustannukset

Opiskelu on maksullista, kysy lisätietoja suoraan oppilaitoksesta

Opiskelumaksu voidaan maksaa myös erissä. Kirjautumismaksu peritään opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä ennen opintojen aloittamista.

Opiskeluun sisältyy yksi lämmin ateria lähiopetuspäivinä arkipäivisin. Asuntolassa asuville kuuluvat lisäksi aamupala ja lounas.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Liikunta- ja terveystieteet & Personal Trainer-koulutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.

Arvioinnit

Keskiarvo: 3,3

Perustuu 3 arviointiin
Arvioinnit julkaistaan ​​arviointikäytäntömme mukaisesti.
Kirjoita arviointi
3/5
Neiti Kuu
07 syys 2021

Vasta valmistunut oppilas opettaa täällä kyykkyklinikkaa ja opetuksia, ei ole PT pätevyyden lisäksi mitään muuta, olen ollut vähän pettynyt tähän opetukseen, sillä ajattelin ett...

Näytä lisätiedot
2/5
Peppiina
17 kesä 2014

Opettajat eivät olleet ammattitaitoisia ja vaihtuivat pitkin vuotta. Tuntui, että opintoihin liittyvät asiat eivät olleet kenenkään hallussa. Luvatut yliopistoon valmentavat tun...

Näytä lisätiedot
5/5
ATM
15 helmi 2014

Kattava yhdistelmä liikunta- ja terveystiedettä. Tasokasta avoimen yliopiston opetusta, Personal Trainer koulutus, mahtavat opettajat, hyvä ilmapiiri.

HEO Kansanopisto
Kirstinkatu1
00530 Helsinki

HEO Kansanopisto

HEO on suosittu kansanopisto Helsingin Kalliossa. Nykyisin HEO on Suomen suurin vapaan sivistystyön koulutuksiin erikoistunut kansanopisto. Opisto tarjoaa media- ja kulttuurialan opintoja sekä tehokkaan mahdollisuuden aloittaa yliopisto-opinnot ja edetä akateemiselle uralle. HEO on turvallinen, innostava ja uudistuva oppilaitos, joka käyttää...

Lue lisää oppilaitoksesta HEO Kansanopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu