Kansanopistot
4,0 (1 Arvioinnit)

Liikunnanohjauksen peruskurssi

Karstulan Evankelinen Opisto, paikassa Karstula
Pituus
1 lukukausi
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Hae 25.6. mennessä
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
1 lukukausi
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Hae 25.6. mennessä
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Liikunnanohjauksen peruskurssi

Liikunnan lajitaidot ja hyvinvointilinja

On unelmasi sitten liikunnanohjaaja, hyvinvointivalmentaja tai alan yrittäjä, liikuntalinjalla kehität osaamistasi ja saat valmiuksia jatko-opintoihin. Kehität omaa kuntoasi ja parannat terveyttäsi oivaltaen samalla oman kunnon ja terveyden ylläpidon elementit.

Liikunnanohjauksen peruskurssi antaa hyvät valmiudet alan pääsykokeisiin ja jatko-opintoihin, liikuntaryhmien ohjaukseen ja soveltuu myös ammatilliseksi täydennyskoulutukseksi liikunnan ja hyvinvoinnin parissa työskenteleville. Opiskeluaikana on mahdollisuus  suunnitella ja toteuttaa omia harjoitus- ja liikuntasuunnitelmia.

Linjalla opiskelet liikuntakasvatusta, joka sisältää sekä teoriaa eri liikuntamuodoista että ohjaus- ja valmennusharjoituksia. Linjan opetus on käytännönläheistä ja pääset kokeilemaan useita eri liikuntalajeja lukuvuoden aikana.

Opiston toimivat liikuntatilat ja kuntosali mahdollistavat myös opiskelijoiden omien valmentautumisohjelmien toteuttamisen.

Opintojen sisältö

 • Liikehallinta, liikunnalliset perustaidot, fyysinen toimintakyky
 • Liikunnan lajitaidot (mm. palloilulajit, kestävyysliikunta, talviliikunta, vesiliikunta)
 • Terveys, hyvinvointi ja ravitsemus
 • Lihashuolto ja turvallisuus
 • Ohjaustaidot ja valmennustaidot

Mahdollisuus jatkaa kevätlukukausi 2023 Hyvinvointivalmentaja-opinnoissa.

Opintojen suorittaminen

Opinnot ovat kokopäiväopintoja ja koulutus järjestetään lähiopetuksena Karstulassa, pohjoisessa Keski-Suomessa. Opintoja ei voi suorittaa pelkästään etäopiskellen.

Opinnot sisältävät lähiopetuksen lisäksi ohjattua etäopetusta sekä toimintaa opiston ulkopuolella – tutustumiskäyntejä, yhteistyötä eri alojen toimijoiden kanssa, työpaikalla tapahtuvaa oppimista.

Opintoihin sisältyy lisäksi yrittäjyysopintoja, joiden aikana on mahdollista tehdä liikunta- ja hyvinvointialan asiakastöitä ja harjoitella yrittäjyyttä jo opintojen aikana.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Liikunnanohjauksen peruskurssi, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

elokuu 2024

 • Lähiopetus
 • Karstula
 • Viimeinen hakuaika: Hae 25.6. mennessä

Hakeminen

Opintoihin on jatkuva haku - voit siis täyttää hakemuksen ympäri vuoden. Opintoihin haetaan sähköisellä hakemuksella oppilaitoksen verkkosivuilla. Opiskelijat valitaan hakemuksen ja haastattelun perusteella.

Opiskeluryhmät aloittavat syksyisin elokuussa. Täytä hakemus viimeistään 25.6. mennessä.

Pääsyvaatimukset ja kielivaatimukset

Liikunnanohjauksen peruskurssille vaaditaan vähintään 16-vuoden ikää sekä alalle soveltuvaa terveydentilaa ja jaksamista. Opinnot eivät vaadi aikaisempaa ammatillista koulutusta.

Koulutus järjestetään suomenkielellä Karstulassa. Jos äidinkielesi on jokin muu kuin suomi, voit halutessasi yhdistää opintoihin myös suomen kielen suuntautumisopintoja. Ota tällöin yhteys Opiston toimistoon ennen hakemuksen jättämistä.

Tutkinto / todistus

Todistus suoritetuista opinnoista

Kustannukset

Koulutus on maksullista ja koulutuksen hinta riippuu siitä, tarvitsetko asuntolapaikan opintojen ajaksi vai et. 

Opiskelijoilla on mahdollisuus asua opintojen ajan valmiiksi kalustetussa asuntolassa. Täysi-ikäiset opiskelijat voivat asua erikseen sovitusti asuntolassa myös viikonloppuisin.

 • Koulutusmaksu ilman majoitusta: 85€/opiskelijaviikko eli n. 360€/kk
 • Koulutusmaksu majoituksen kanssa: 120€/opiskelijaviikko eli n. 510€/kk
 • Jos on kotoutumissuunnitelma: Koulutus, majoitus sekä ruokailut koulupäiviltä ovat maksuttomia

Koulutusmaksu ilman majoitusta sisältää koulutuksen lisäksi lounaan ja päiväkahvin koulupäiviltä. Koulutusmaksu majoituksen kanssa kattaa myös asumisen asuntolassa maanantaista perjantaihin sekä aamupalan ja päivällisen. 

Koulutusmaksut laskutetaan noin kerran kuukaudessa mutta yksilöllinen maksusuunnitelma on myös mahdollista sopia toimiston kanssa.

Opintoseteli ja muut rahoitusmuodot

Opiskelu on päätoimista ja opintoihin on saatavilla monenlaista tukea ja rahoitusta; mm. omaehtoinen opiskelu työttömyysetuudella, KELA:n opintotuki sekä Opiston myöntämä Opintoseteli.

Opintoseteli on oppilaitoksen myöntämä tuki Kansanopistolinjan koulutusmaksuihin. Sitä voivat hakea työttömät työnhakijat, oppimisvaikeuksia kokevat, alhaisen pohjakoulutuksen omaavat hakijat tai pidempään Suomessa asuneet maahanmuuttajat, jotka eivät enää ole kotoutumissuunnitelman piirissä.

Vuodesta riippuen haettavissa voi olla erilaisia ja eri suuruisia Opintoseteleitä. Yleensä Opintoseteli kattaa n. 50% koulutusmaksuista. Opintosetelin voi saada joko koko lukuvuodeksi tai pelkäksi kevät- tai syyslukukaudeksi. 

Opintoseteli-rahoitusta haetaan erillisellä hakemuksella sen jälkeen, kun olet ensin täyttänyt hakemuksen opintoihin.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Liikunnanohjauksen peruskurssi? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.

Arvioinnit

Keskiarvo: 4

Perustuu 1 arviointiin
Arvioinnit julkaistaan ​​arviointikäytäntömme mukaisesti.
Kirjoita arviointi
4/5
Helga Sironen
11 helmi 2021

Sain paljon uusia kokemuksia ja inspiraatiota mihin lähteä opiskelemaan seuraavaksi. Oli mukavaa, että opistolta lähdettiin matkalle muuallekin. Hyvin oli myös hyödynnetty lähel...

Näytä lisätiedot
Karstulan Evankelinen Opisto
Kokkolantie 12
43500 Karstula

Karstulan Evankelisesta Opistosta eväitä elämään

Karstulan Evankelinen Opisto (KEO-Karstula) antaa valmiuksia monille eri koulutusaloille. Opisto on erikoistunut kasvatus- ja sosiaali-, liikunnan- ja kädentaitojen koulutuksiin. Karstulan Evankelinen Opisto sijaitsee pohjoisessa Keski-Suomessa, Suomenselän alueella. Opisto on pienehkö mutta monipuolinen koulutuskeskus. Samassa opistossa opiskelevat sulassa sovussa niin yleissivistävän-,...

Lue lisää oppilaitoksesta Karstulan Evankelinen Opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu