🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Opiskelu Savonlinnassa

Kaunis ja kultturelli Savonlinna. Itä-Suomen vanhimmassa kaupungissa opiskelet Saimaan sydämessä. Vuonna 1639 perustettu Savonlinna tarjoaa kosolti koettavaa erityisesti kauniin ympäristön ja kulttuurin ystävälle. Kuule Savonlinnan kutsuva sävel!
Suodata
Koulutusala
Koulutustyyppi
Toteutustapa
Savonlinna
Näytä kaikki suodattimet
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-20 koulutusta 27 tuloksesta
1
2
Mainokset

Suositut koulutusalat

Samankaltaiset sijainnit

Opiskelijoiden kokemuksia alalla Savonlinna

Savonlinnan kaupunki

Opiskele Savonlinnassa 

Moni tietää Savonlinnan maineikkaat oopperajuhlat sekä komean Olavinlinnan, mutta vuonna 1639 perustettu vetovoimainen seutukaupunki tarjoaa paljon muutakin koettavaa alueen asukkaille ja matkailijoille.

35 000 asukkaan Savonlinna tunnetaan ennen kaikkea hurmaavana kesäkaupunkina. Kesätorilta voi käydä ostamassa kuuluisan lörtsyn ja lähteä esimerkiksi veneilemään tai kalastamaan ainutlaatuisen kauniissa maisemissa. Talvella alue tarjoaa loistavat puitteet hiihtoretkille tai vaikkapa norppakellunnalle, jossa kellutaan pullean märkäpuvun sisässä jäisen Saimaan sulassa kohdassa kuin saimaannorppa konsanaan.

Kaupungin koulutustarjonta

Savonlinnasta löytyy monipuolisesti erilaisia opiskeluvaihtoehtoja. Lukio-opetusta tarjoavat Savonlinnan Lyseon lukio, Savonlinnan Taidelukio sekä aikuislukio.

Ammatillisia oppilaitoksia edustavat Ammattiopisto SAMIedu ja Tanhuvaaran urheiluopisto.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkin Savonlinnan kampuksella voi opiskella insinöörin, fysioterapeutin, jalkaterapeutin tai sairaanhoitajan AMK-tutkinnot. Savonlinnan kesäyliopisto tarjoaa muun muassa avoimen yliopiston opintoja.

Taidekouluksesta kiinnostunut löytää etsimänsä Savonlinnan Taidelukiosta sekä Savonlinnan musiikkiopistosta tai Savonlinnan musiikkiakatemiasta.

Savonlinnan kristillinen opisto tarjoaa yleissivistävää vapaan sivistystyön koulutusta sekä perus- ja lisäkoulutusta, Linnalan kansalaisopisto puolestaan erilaisia kehittäviä kursseja muun muassa kädentaitojen ja taiteen saralta.

Asuminen Savonlinnassa

Opiskelijan on Savonlinnassa helppo löytää katto pään päälle, sillä asuntojen saatavuus on hyvä ja asuminen Savonlinnassa on edullista. Savonlinnan Opiskelija-asunnot Oy:llä on opiskelija-asuntoja 22:ssä eri kohteessa ja asuntoja riittää yli 1 100 opiskelijalle.

Kohteet sijaitsevat keskellä kaupunkia järvenrannalla ja oppilaitosten läheisyydessä. Kauempanakin sijaitsevista asuntokohteista on hyvät linja-autoyhteydet keskustaan ja oppilaitoksiin.

Tehtävää ja nähtävää Savonlinnassa

Kulttuurikokemukset eivät rajoitu oopperajuhliin: erilaiset konsertit ovat erottamaton osa Savonlinnan tapahtumatarjontaa. 

Savonlinnan Wanhassa kaupungissa kävelet puutalojen ja puistokatujen lomassa, kenties myös piipahdat puutaloissa sijaitsevissa ruokaravintoloissa tai gallerioissa ja käsityöläismyymälöissä. 

Luonnon ystävä löytää itselleen nähtävää Riihisaaresta, Punkaharjun luonnonsuojelualueelta, Linnasaaren kansallispuistosta. Suurin nähtävyys on tietenkin välkkyvävetinen Saimaa. 

Lähteet: savonlinna.fi; sao.fi; visitsavonlinna.fi; xamk.fi

Kuvat: Savonlinnan kaupunki