Sivuston käyttötapa: Mobiili
Yhteenveto
3 vuotta
Syksyisin
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Päiväopinnot
Savonlinna
Lukiot ja erikoislukiot
Musiikkilukio

Musiikkilukio

Mitä olisi elämä ilman musiikkia?

Savonlinnan Taidelukio on yksi Suomen musiikkilukioista. Musiikkilukiossa opiskelija voi opiskella ja harrastaa musiikkia tavoitteellisesti. Tarjolla on monipuolista opetusta klassisessa musiikissa, jazzissa, rockissa ja kansanmusiikissa. Opiskelija saa monipuolisen koulutuksen kehittyäkseen asiantuntevaksi musiikinharrastajaksi tai jatkaakseen opiskeluaan musiikin ammattilaiseksi.

Musiikkilukio sopii sekä aikaisemmin musiikkia opiskelleille että niille, jotka ovat motivoituneita aloittamaan musiikin opiskelun.

Musiikkilukioon otetaan vuosittain 4–6 opiskelijaa ooppera/musiikkiteatterikoulutukseen. Näillä niin sanoituilla omutelaisilla on pääaineena laulu ja lisäksi muita suuntautumista tukevia opintoja ja produktioita.

Opiskelu musiikkilukiossa

Musiikkilukiossa jokainen opiskelija opiskelee kahden instrumentin soittoa tai laulua ja yhden instrumentin soittoa. Opetus järjestetään yhteistyössä Savonlinnan musiikkiopiston kanssa. Opiskelijat saavat myös vahvan teoreettisen pohjan käytännön musisoinnilleen säveltapailun, musiikinteorian ja musiikinhistorian kursseilla.

Yhteismusisointiryhmiä ovat muun muassa kuoro, poplaulu kansanmusiikkiyhtyeet sekä rock- ja jazzbändit. Lisäksi voi opiskella musiikkiteknologiaa, sävellystä ja sovitusta sekä improvisointia.

Kansainvälisyys

Musiikkilukion kuoro ja kansanmusiikkiyhtye ovat tehneet vuosien varrella runsaasti esiintymismatkoja ulkomaille ystävyyskouluihin, mm. Ruotsiin, Norjaan, Saksaan, Puolaan ja Japaniin.

Taikkarin teatteri

Koululla on myös pitkät perinteet musikaalien ja musiikkinäytelmien säveltämisessä ja esittämisessä. Taidelukion teatteri eli Taikkarin teatteri toteuttaa vuosittain musiikkinäytelmän, johon musiikkilinjan opiskelijat säveltävät ja sovittavat musiikin, toimivat muusikkoina sekä osallistuvat muihin teatterin tuotannon osa-alueisiin, esim. valojen ja äänen toteuttamiseen.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Musiikkilukio, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Musiikki haetaan seuraavan kerran uusia opiskelijoita kevään 2021 yhteishaussa. Kuvataidelinjalle otetaan vuosittain 37 opiskelijaa.

Savonlinnan opinto-ohjelmat kuuluvat yhteishaun piiriin. Hakijan tulee täyttää yhteishaun sähköinen hakulomake, joka löytyy osoitteesta www.opintopolku.fi. Peruskoulun oppilaanohjaajat auttavat yhteishakuun liittyvissä asioissa.

Opiskelijavalintaan vaikuttavat poerusopetuksen päättötodistuksen arvosanat (painoarvo valinnassa 50%) sekä Taidelukion järjestämä pääsykoe (painoarvo valinnassa 50%). Perusopetuksen aineiden keskiarvon tulee olla vähintään 7,0. Pääsykoenäyttö arvioidaan asteikolla 0-10. Sisäänpääsyyn edellytetään vähintään 4,0 pistettä.

Pääsykoe

Musiikkilukion pääsykokeissa arvioidaan hakijan musikaalista lahjakkuutta ja auditiivista hahmottamis- ja erottelukykyä.

Kevään 2021 pääsykoe järjestetään Taidelukion juhlasalissa (Sotilaspojankatu 3, 3. kerros) ma 10.5.2021. Kaikki hakijat kutsutaan pääsykokeeseen sähköpostitse ja kirjeellä. Kutsussa on ohjeita pääsykokeeseen valmistautumiseen.

Tutkinto / todistus

Musiikkilukio, ylioppilastutkinto

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Musiikkilukio? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Savonlinnan TaidelukioSavonlinnan Taidelukio

Savonlinnan Taidelukio on Pohjoismaiden vanhin erikoislukio, jossa on kuvataidelukio ja musiikkilukio. Opintojen lopuksi opiskelijat saavat lukion päättötodistuksen ja suorittavat ylioppilastutkinnon. Opintoihin sisältyy monipuolisesti kuvataidetta tai musiikkia, kuten maamme muissakin erikoislukioissa. Taidelukion suoritettuaan monet opiskelijat hakeutuvat kuvataiteen tai musiikin ammattiopintoihin. Opiskelijoilla on myös...


Lue lisää oppilaitoksesta Savonlinnan Taidelukio ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Savonlinnan Taidelukio

Sotilaspojankatu 3
57100 Savonlinna

 Näytä puhelinnumero
www.taidelukio.fi

Arvioinnit

Keskiarvo: 4,8

Perustuu 13 arviointiin

Ronja
(5)
Savonlinnan taidelukio on ehdottomasti paras paikka! Täällä on ihana ilmapiiri ja mukavia, sekä kannustavia opettajia. Itselleni tästä koulusta on tullut kuin "toinen koti", tänne on aina mukava tulla ja täällä saa aina olla oma itsensä. Musapuolella oppii tosi paljon uutta ja opiskelu on mielenkiintoista ja tietysti kivaa! Esim. Musiikkitekno...
Näytä kokonaan
toimii
(5)
Mesta tarjoaa kyllä mahtavat mahdollisuudet kaikille himomuusikosta harrastelijapianistiin, musiikkitunnit ovat yllättävän iso osa opetusta mutta eivät vie energiaa normiopiskeluista. Opettajat ovat tuttavallisia ja ymmärtäväisiä, poissaoloista sanotaan mutta ei huudeta; kehotetaan, ei nillitetä. Ilmapiiri on avoin ja yleisistä ongelmista puhuta...
Näytä kokonaan
Meri
(4)
Koulutus on rentoa, päivät menee aika leppoisasti. Ja koulussa on ihan hyvä yhteishenkikin, niin on mukavaa yhdessäoloa tunneillakin.
Arvioinnit
Arvioinnit
(4,8)
Perustuu 13 arviointiin
Näytä koulutuksen arvioinnit
Oppilaitoksen arvioinnit
(4,5)
Perustuu 33 arviointiin
Näytä oppilaitoksen kaikki arvioinnit
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Musiikkilukio täytä seuraavat tiedot: