Kansanopistot

Musiikkilinja

Eurajoen kristillinen opisto, paikassa Eurajoki
Pituus
1 lukukausi
Opiskelukieli
suomi
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
tammikuu 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
1 lukukausi
Opiskelukieli
suomi
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
tammikuu 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Video

Musiikkilinja

Musiikkilinja

Onko haaveenasi päästä opiskelemaan muusikoksi, tai haluatko kehittää musiikillisia taitojasi vaikkapa töitäsi varten? Jos harrastat laulua tai jonkin instrumentin soittoa, EKO-opistovuoden aikana pääset syventämään osaamistasi valitsemallasi musiikin osa-alueella, ja jos tavoitteenasi on esimerkiksi musiikkialan tutkinto ammattikoulusta tai ammattikorkeakoulusta, voimme valmentaa sinua niiden valintakokeita varten.

EKO-opistossa voit opiskella musiikin perusteita alkeista lähtien. Periaatteenamme on, että jokainen opiskelijamme saa edetä omalta lähtötasoltaan. Opistovuonna lähiopetusta järjestetään 25 tuntia viikossa, ja opistovuoden kokonaiskesto on 36 opintoviikkoa. Yksi viikoittaisista tunneista on opiskelijalle henkilökohtainen instrumenttitunti, jonka aikana keskitytään opiskelijan valitsemaan instrumenttiin. Teemme yhteistyötä lähiseudun musiikkiopistojen ja Palmgren-konservatorion kanssa.

Musiikin opiskelu EKO-opistossa

EKO-opiston musiikkiopintojen suurimpiin vahvuuksiin kuuluu opetuksen henkilökohtaisuus. Huomioimme jokaisen opiskelijan yksilöllisesti ja varmistamme, että kaikki saavat riittävästi tukea – meillä kukaan ei jää yksin. Lisäksi opistolla on kuraattori, jonka luona opiskelijat saavat vapaasti käydä keskustelemassa.

EKO-opistossa musiikkilinjan opiskelijat voivat vaikuttaa opetuksen sisältöön monipuolisesti: sen lisäksi, että jokainen opiskelija valitsee itse opintojensa painotuksen, lukujärjestyksen sisältöä on mahdollista muuttaa myös opiskelijoiden yhteisen mielenkiinnon mukaan. Opinnoissa keskitytään eniten käytännön taitoihin, ja teoriaa käytetään niiden tukemiseen.

Vaikka jokainen opiskelija valitsee opintoihinsa mieleisensä painotuksen, kaikki opiskelijat muodostavat yhtenäisen musiikkilinjan. Linjan kaikki opiskelijat osallistuvat EKO-opiston ja Eurajoen lukion musiikkinäytelmäprojektiin.

Musiikkilinjan opintojen painotusvaihtoehdot

Opintovuoden aikana EKO-opiston musiikkilinjan opiskelija valitsee itselleen mieluisimman osa-alueen, johon hänen opintonsa painottuvat. Jokainen opiskelija kokoaa oman opintopolkunsa tavoitteet ja sisällön linjanjohtajan kanssa ja etenee opinnoissaan yksilöllisesti. Opiskelija valitsee opintojensa painotuksen musiikkilinjalla seuraavista vaihtoehdoista:

 • Muusikko
 • Lauluntekijä/sovitus
 • Musiikkiteknologia
 • Kirkkomusiikki
 • Musiikkiryhmän ohjaaminen

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Musiikkilinja, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

tammikuu 2024

 • Lähiopetus
 • Eurajoki

Hakeminen

Koulutukseen haetaan Eurajoen kristillisen opiston nettisivuilta löytyvällä hakulomakkeella.

Pääsyvaatimukset: 

 • peruskoulun päättötodistus ja musiikin perustaidot
 • linjalle valitaan haastattelun perusteella

Opintovuosi EKOssa ei vaikuta paikkaasi ensikertalaiskiintiössä, joten voit edelleen hakea ensikertalaisena korkeakouluihin.

Opistovuosi EKOssa voisi sopia sinulle, jos

 • olet esimerkiksi opettaja, nuoriso-ohjaaja, lastenohjaaja tai yhteisöpedagogi, ja hyödynnät musiikkia työssäsi
 • olet peruskoulusta tai lukiosta valmistunut nuori, joka haaveilee muusikon ammatista tai sellaisesta työstä, jossa musiikin osaaminen on etu
 • pidät luovaa välivuotta
 • olet musikaalinen ihminen, ja haluat vahvistaa musiikillisia taitojasi
 • tähtäät musiikin ammattilaiseksi.

Tutkinto / todistus

Kansanopistolinja

Kustannukset

Kotoa käyvä: 350 € / kk (sisältää opetuksen, lounaan ja päiväkahvin)

Opistolla asuva: 480 € / kk (sisältää opetuksen, asumisen 2 hh huoneessa ja ruokailut (aamiainen, lounas, päiväkahvi ja päivällinen))

1 hh lisämaksu 25 € / viikko (1 hh rajoitettu määrä)

Viikonloppumaksu 9 €, viikonloppuisin ei ruokailuja

Opiskelupaikan vahvistuksen yhteydessä peritään 50 € ennakkomaksu. Ennakko hyvitetään ensimmäisen kuukauden laskussa.

Koulutukseen on mahdollista hakea Kelan opintotukea.

Opintoseteliavustus

Koulutukseen on mahdollista hakea opintoseteliavustusta. Avustuksen määrä on n. 100 € / kk kuukausimaksusta. Opintoseteliä voivat hakea työttöminä työnhakijoina olevat (toimitettava todistus asiasta), vailla 2. asteen koulutusta olevat ja eläkkeellä olevat seniorit. Opintoseteliavusta on jaettavissa rajallinen määrä. Rehtori käsittelee hakemukset ennen opintojen alkua.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Musiikkilinja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Eurajoen kristillinen opisto
Koulutie 4
27100 Eurajoki

EKO - Enemmän kuin opisto!

Perusopetus, TUVA-koulutus, ammatilliset linjat ja vapaa sivistystyö. Koulutukset muodostavat kokonaisuuden, jossa eri-ikäiset oppijat voivat olla vuorovaikutuksessa toistensa kanssa kauniissa ja viihtyisässä oppimisympäristössä. Opisto tarjoaa asiakkailleen majoitus,- ruoka- ja kokouspalveluja. Meillä on oma opistoravintola, josta saa arkisin lounasta ja muina aikoina...

Lue lisää oppilaitoksesta Eurajoen kristillinen opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu