Yhteenveto
1 lukuvuosi
Opintotukikelpoinen
   
Paimio
Kansanopistot
Musiikkilinja

Musiikkilinja

Musiikkilinjan tarkoituksena on tukea opiskelijan persoonallista musiikillista ilmaisukykyä ja lisätä tietämystä musiikista ja siihen liittyvistä ilmiöistä. Linja on tarkoitettu ensisijaisesti työelämästä vapautuneille musiikin harrastajille, joilla on palo syventää omia tieto–taitojaan musiikista. Linja tarjoaa opiskelijalle mahdollisuuden kehittää soitto- tai laulutaitoaan, lavaesiintymistään, musiikin teorian ja historian tuntemustaan, biisinteko- ja sanoittamistaitojaan sekä musiikkiteknologian hallintaa.

Linjan päätavoite ei ole johdattaa opiskelijaa kohti musiikin ammattiopintoja ja ammattilaisuutta – vaikka sekin on mahdollista – vaan syventää opiskelijan aikaisempaa osaamista sekä tarjota laadukasta opetusta alasta, joka on aina herättänyt kiinnostusta opiskelijassa. Lähiopetusta linjalla on kolmena päivänä viikossa.

Opiskelija poimii opiston opetustarjonnasta itseään eniten kiinnostavat aiheet ja laatii henkilökunnan avustuksella itseään parhaalla mahdollisella tavalla palvelevan lukujärjestyksen. Instrumenttivalikoima on laaja: rummut, lyömäsoittimet, basso, keyboardit (myös vapaa säestys), kitara ja laulu. Tarvittaessa pyrimme löytämään opettajan myös esim. puhallinsoittajille. Musiikkilinjan opetus lähtee liikkeelle opiskelijan omista taidoista ja tavoitteista sekä instrumenttivalinnoista.

Opinnot

Aikaisempia musiikkiopintoja ei tarvita, vaan linja sopii mainiosti myös itseoppineille – aikaisemmista opinnoista tai harrastuneisuudesta on luonnollisesti paljon hyötyä. Tarjolla on neljä pääpainotusvaihtoehtoa: instrumentti/laulupainotteiset opinnot, biisintekoon painottuvat opinnot, musiikin historiaan ja teoriaan painottuvat opinnot sekä musiikkiteknologiaan (äänittäminen, miksaaminen ja masteroiminen, notaatio) painottuvat opinnot.

Nämä vaihtoehdot konkretisoituvat yksityistuntien muodossa: musiikkiteknologin yksityistunti on musiikkiteknologian tunti, kitaristi taas saa kitaratunnin. Jokaisella opiskeluviikolla opiskelijalla on yksityistunti (30min) valitsemastaan instrumentista tai musiikkiteknologiasta.

Koulutuksen toteutus

Lukuvuosi jakaantuu musiikillisten teemojen mukaan jaksoihin (mm. pop/rock, blues/mustamusiikki, groove/funk). Musiikkilinjan pääpaino on rytmimusiikissa. Jokaiseen jaksoon kuuluu mahdollisuus opitun materiaalin esittämiseen livenä, keikan tallentaminen ja musiikkimaailman ammattilaisen vierailuluento.

Syntyneille biisidemoille etsitään väyliä eteenpäin, pois pöytälaatikoista. Jaksojen lisäksi läpi koko lukuvuoden jatkuu musiikin teorian ja kulttuurialan yleistiedon opetus. Linjalla on mahdollista suorittaa Suomen musiikkioppilaitosten liiton vaatimuksia vastaavia musiikinteorian perusteet 1/3-, 2/3- ja 3/3-tutkintoja sekä vastaavia instrumentti- ja laulututkintoja. Bändi- ja soittotuntitilojen lisäksi linjan opinnoissa käytetään opiston studiota.

Opinnot ovat päiväopiskelua kolmena päivänä viikossa, kuusi opetustuntia päivässä.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Musiikkilinja, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan oppilaitoksen sivuilta löytyvällä hakulomakkeella. Hakemuksen voit täyttää opiston verkkosivuilla ja lähettää sähköpostin liitetiedostona tai suoraan lomakkeella nettisivujen kautta.

Tutkinto / todistus

Kansanopistolinja

Kustannukset

Koulutus on maksullista, kysy lisätietoa suoraan oppilaitokselta yhteydenottolomakkeen kautta. Koulutus oikeuttaa Kelan opintotukeen, mutta ei vähennä mahdollisia tulevia tukikuukausia korkeakouluopinnoista.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Musiikkilinja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Varsinais-Suomen Kansanopisto

Varsinais-Suomen Kansanopisto

Vuonna 1899 perustettu Varsinais-Suomen Kansanopisto on Varsinais-Suomen Aikuiskoulutussäätiön ylläpitämä yksityinen oppilaitos Paimiossa. Opiston arvot perustuvat humanismiin, ekologisuuteen sekä kansainvälisyyteen. Lukuvuoden mittaiset opintolinjat tarjoavat valmentavaa ja jatko-opintoihin tähtäävää koulutusta kulttuurialalta. Linjoilla voit valmistautua jatko-opintoihin ja vähintään lukuvuoden mittaisesta kansanopistolinjasta saat kuusi...


Lue lisää oppilaitoksesta Varsinais-Suomen Kansanopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Varsinais-Suomen Kansanopisto

Vistantie 37
21530 Paimio

Arvioinnit
Musiikkilinja ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Musiikkilinja täytä seuraavat tiedot: