Sivuston käyttötapa: Mobiili
Yhteenveto
1 lukuvuosi
suomi
Opintotukikelpoinen
Viimeinen hakuaika: 16.8.2019
   
Päiväopinnot
Paimio
Kansanopistot

Musiikkilinja

Musiikkilinja

Musiikkilinja

Musiikkilinjan tarkoituksena on tukea opiskelijan persoonallista musiikillista ilmaisukykyä ja lisätä tietämystä musiikista ja siihen liittyvistä ilmiöistä. Linja on tarkoitettu ensisijaisesti työelämästä vapautuneille musiikin harrastajille, joilla on palo syventää omia tieto–taitojaan musiikista. Linja tarjoaa opiskelijalle mahdollisuuden kehittää soitto- tai laulutaitoaan, lavaesiintymistään, musiikin teorian ja historian tuntemustaan, biisinteko- ja sanoittamistaitojaan sekä musiikkiteknologian hallintaa.

Linjan päätavoite ei ole johdattaa opiskelijaa kohti musiikin ammattiopintoja ja ammattilaisuutta – vaikka sekin on mahdollista – vaan syventää opiskelijan aikaisempaa osaamista sekä tarjota laadukasta opetusta alasta, joka on aina herättänyt kiinnostusta opiskelijassa. Lähiopetusta linjalla on kolmena päivänä viikossa.

Opiskelija poimii opiston opetustarjonnasta itseään eniten kiinnostavat aiheet ja laatii henkilökunnan avustuksella itseään parhaalla mahdollisella tavalla palvelevan lukujärjestyksen. Instrumenttivalikoima on laaja: rummut, lyömäsoittimet, basso, keyboardit (myös vapaa säestys), kitara ja laulu. Tarvittaessa pyrimme löytämään opettajan myös esim. puhallinsoittajille. Musiikkilinjan opetus lähtee liikkeelle opiskelijan omista taidoista ja tavoitteista sekä instrumenttivalinnoista.

Opinnot

Aikaisempia musiikkiopintoja ei tarvita, vaan linja sopii mainiosti myös itseoppineille – aikaisemmista opinnoista tai harrastuneisuudesta on luonnollisesti paljon hyötyä. Tarjolla on neljä pääpainotusvaihtoehtoa: instrumentti/laulupainotteiset opinnot, biisintekoon painottuvat opinnot, musiikin historiaan ja teoriaan painottuvat opinnot sekä musiikkiteknologiaan (äänittäminen, miksaaminen ja masteroiminen, notaatio) painottuvat opinnot.

Nämä vaihtoehdot konkretisoituvat yksityistuntien muodossa: musiikkiteknologin yksityistunti on musiikkiteknologian tunti, kitaristi taas saa kitaratunnin. Jokaisella opiskeluviikolla opiskelijalla on yksityistunti (30min) valitsemastaan instrumentista tai musiikkiteknologiasta.

Koulutuksen toteutus

Lukuvuosi jakaantuu musiikillisten teemojen mukaan jaksoihin (mm. pop/rock, blues/mustamusiikki, groove/funk). Musiikkilinjan pääpaino on rytmimusiikissa. Jokaiseen jaksoon kuuluu mahdollisuus opitun materiaalin esittämiseen livenä, keikan tallentaminen ja musiikkimaailman ammattilaisen vierailuluento.

Syntyneille biisidemoille etsitään väyliä eteenpäin, pois pöytälaatikoista. Jaksojen lisäksi läpi koko lukuvuoden jatkuu musiikin teorian ja kulttuurialan yleistiedon opetus. Linjalla on mahdollista suorittaa Suomen musiikkioppilaitosten liiton vaatimuksia vastaavia musiikinteorian perusteet 1/3-, 2/3- ja 3/3-tutkintoja sekä vastaavia instrumentti- ja laulututkintoja. Bändi- ja soittotuntitilojen lisäksi linjan opinnoissa käytetään opiston studiota.

Opinnot ovat päiväopiskelua kolmena päivänä viikossa, kuusi opetustuntia päivässä.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Musiikkilinja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan oppilaitoksen sivuilta löytyvällä hakulomakkeella. Hakemuksen voit täyttää opiston verkkosivuilla ja lähettää sähköpostin liitetiedostona tai suoraan lomakkeella nettisivujen kautta.

Tutkinto / todistus

Kansanopistolinja

Kustannukset

Linjan hinta: 470€ / kuukausi sisältäen majoituksen (2hh) sekä lounaan opiskelupäivinä. 

(Lisähinta 1hh 156€ / kk). Opiskelumaksu ilman majoitusta ja lounasta 80 euroa / vko. Opiskelijalla on halutessaan mahdollisuus ostaa lisää yksityistunteja.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Musiikkilinja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Varsinais-Suomen Kansanopisto

Varsinais-Suomen Kansanopisto

Varsinais-Suomen Kansanopisto

Varsinais-Suomen Kansanopisto tarjoaa valmentavaa ja jatko-opintoihin tähtäävää koulutusta taiteen eri aloilta. Varsinais-Suomen Kansanopisto on perustettu vuonna 1899. Opisto on sitoutumaton eli ns. grundtvigilainen kansanopisto, yksityisen säätiön ylläpitämä aikuisoppilaitos. Opiston arvot perustuvat humanismiin, ekologisuuteen ja kansainvälisyyteen. Kansanopistojen yleissivistävät linjat kestävät yhden...


Lue lisää oppilaitoksesta Varsinais-Suomen Kansanopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Varsinais-Suomen Kansanopisto

Vistantie 37
21530 Paimio

 Näytä puhelinnumero
www.vsko.fi

Arvioinnit

Musiikkilinja ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Tervetuloa Kymenlaakson Opistoon!

Kymenlaakson Opisto on korkeatasoinen visuaaliseen alaan eri­koistunut kansanopisto. Opintolinjat kestävät lukukauden tai lukuvuoden.