🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Päihdetyön koulutukset

Alta löydät listauksen koulutuksista, joiden aiheina ovat päihdetyön koulutukset. Päihdetyön koulutuksen suorittaneet työntekijät tuntevat riippuvuusilmiön ja päihteidenkäytön laaja-alaiset haitat. He ovat perehtyneet monidiagnostisuuteen ja päihdetyön erityiskysymyksiin. Tutustu päihdetyön koulutuksiin ja vertaile niitä keskenään! Saadaksesi lisätietoja koulutuksista, voit olla yhteydessä sinua kiinnostaviin kouluttajiin täyttämällä kustakin esittelystä löytyvän yhteydenottopyynnön.
Suodata
Koulutusala
Koulutustyyppi
Toteutustapa
Paikka
Näytä kaikki suodattimet
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-20 koulutusta 79 tuloksesta
1
2
3
4
Mainokset

Suositut koulutusalat

Suositut sijainnit

Opiskelijakokemukset

Osaamista työelämän tarpeisiin

Päihdetyön koulutus

Päihdetyön koulutus antaa vankan pohjan toimia päihdetyön ammattilaisena erilaisissa toimintaympäristöissä. Koulutus sopii henkilöille, joilla on perustiedot ja taidot sekä kokemusta päihdeasiakkaiden kanssa työskentelystä. Tämän lisäksi opiskelijan tulee usein täyttää tutkintokohtaiset terveydentilavaatimukset.

Päihdetyön koulutuksen suorittaneet työntekijät tuntevat riippuvuusilmiön ja päihteidenkäytön laaja-alaiset haitat. He ovat perehtyneet monidiagnostisuuteen ja päihdetyön erityiskysymyksiin. He osaavat toimia verkostoissa ja hyödyntää eri toimijoiden osaamista ja asiantuntemusta. Koulutuksen suorittaneet tuntevat erilaisia päihdetyön lähestymistapoja ja toimivat asiakaslähtöisesti. Työssä painottuu ammatillinen vuorovaikutus ja kyky kohdata asiakas ja hänen läheisensä.

Päihdetyön ammatti- ja erikoisammattitutkinto

Päihdetyön ammatti- ja erikoisammattitutkinto on sosiaali- ja terveysalan yhteistä ammatillista lisäkoulutusta. Tutkinnon suorittaminen edellyttää pakollisten ja vähintään valinnaisten tutkinnon osan suorittamista. Tutkinto suoritetaan opetushallituksen vahvistamien tutkinnon perusteiden mukaan. Tutkinnon osia voi suorittaa myös ilman, että suorittaa koko tutkintoa. Esimerkiksi jos haluaa syventää päihdetyön osaamistaan.

Päihdetyön ammatti- ja erikoisammattitutkinto suoritetaan näyttötutkintona, joka on erityisesti aikuisille suunnattu joustava tutkinnon suoritustapa. Tutkinto antaa jatko-opintokelpoisuuden vastaavan alan ammattikorkeakouluopintoihin.

Päihdetyön ammattilainen työelämässä

Päihdetyön koulutuksen suorittanut työskentelee ammattilaisena päihdetyön muuttuvissa tilanteissa toteuttaen eri elämäntilanteissa olevien, eri-ikäisten ja eri liitännäissairauksista kärsivien hoitoa ja kuntoutusta. Koulutukset antavat valmiudet toimia päihdetyön asiantuntijana esimerkiksi omassa työyhteisössä, erilaisissa projekteissa sekä vahvistaa omaa osaamista päihdetyön alalla. Hän osaa hyödyntää työssään kokemustaan ja alansa laaja-alaista teoriatietoa.

Palaa sivun alkuun

Lähteet: Päihdelinkki.fi