🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Suodata
Koulutusala
Koulutustyyppi
Toteutustapa
Paikka
Näytä kaikki suodattimet
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-20 koulutusta 20 tuloksesta
Mainokset

Suositut koulutusalat

Suositut sijainnit

Opiskelijakokemukset

Överby ligger på gården Margreteberg, en gammal herrgård som är mycket naturskönt belägen, nära den kända fågelsjön Grundträsk samt Bodomträsket. På området finns dessutom Margretebergsparken och ett stort ridstall. Studerande erbjuds boende på skolans nyrenoverade internat. I omgivningen finns utomordentliga strövområden och utflyktsmål.

Puusepän koulutus

Puuseppä valmistaa erilaisia huonekaluja kalusteista ikkunoihin ja oviin. Ammattitaitoinen puuseppä tietää mitä tuotteiden valmistaminen vaatii ja miten tuotteita hoidetaan. Puuseppä on huolellinen, tarkka ja keskittymiskykyinen. Hän voi työskennellä työntekijänä tai yrittäjänä kaluste-, ikkuna-, ovi, sisustustuote- ja puutaloteollisuudessa.

Puusepän koulutuksen aikana opiskelija oppii valmistamaan huonekaluja ja kalusteita. Lisäksi puusepän koulutus tarjoaa laaja-alaiset perusvalmiudet työskennellä puuteollisuuden tai puusepänteollisuuden monipuolisissa jatkojalostuksen työtehtävissä sekä työmailla kalusteiden asennustehtävissä.

Puuteollisuuden perustutkinto, puuseppä

Ammatillisessa oppilaitoksessa voi suorittaa toisen asteen puuteollisuuden perustutkinnon ja valmistua puusepäksi. Puusepän koulutus kestää kolme vuotta, josta vähintään puoli vuotta on työssäoppimista. Puusepän opintojen alkuvaiheessa harjoitellaan puun työstökoneiden käyttöä ja perustyövaiheita, kuten sahausta, höyläystä, porausta ja liimausta. Puuseppäopiskelija oppii myös hiomaan, petsaamaan ja lakkaamaan valmistamansa tuotteet. Myöhemmin, taitojen karttuessa valmistetaan erilaisia asiakastöitä. Opiskelija voi myös suunnitella ja tehdä itselleen huonekaluja.

Puualan ammattitutkinto

Puualan ammattitutkinto tai sen osat suoritetaan näyttötutkintona henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti. Näyttötutkinnossa opiskelija osoittaa osaamisensa pääsääntöisesti tutkinnon mukaisissa työtehtävissä työpaikoilla, jotka arvioidaan.

Puualan ammattitutkintoon valmistava koulutus toteutetaan usein monimuotokoulutuksena ja siihen voi osallistua myös työn ohessa. Opiskelijan lähtötaso määrittää koulutuksen tarpeen, sisällön, keston ja muut henkilökohtaiset oppimisjärjestelyt.

Puualan ammattitutkintoon sisältyy kaikille yhteiset osat:

  • Puusepänalan materiaalit ja valmistus
  • Puusepänalan tuotantotalous

Puualan ammattitutkinnon suuntautumisvaihtoehtoja ovat:

  • puusepänalan tuotteen valmistus
  • puusepänalan numeerinen työstötekniikka
  • Puusepänalan CAD/CAM tekniikka
  • Puusepänalan konelinjan hoito.
  • Puusepänalan teollinen kokoonpano ja varustelu
  • ovi- ja ikkunateollisuus.


Puuseppä työelämässä

Puusepän työssä tarvitaan hyviä kädentaitoja, tyylitajua, huolellisuutta, pitkäjänteisyyttä sekä asiakaspalveluhenkeä. Puusepät työskentelevät joko itsenäisissä tai erilaisten laitosten yhteydessä toimivissa puusepänverstaissa. Puusepän työtehtävät vaihtelevat huonekalujen ja kalusteiden valmistuksesta työmailla tapahtuviin asennustehtäviin. Puusepän työpaikka voi löytyä kaluste-, ikkuna-, ovi, sisustustuote- tai puutaloteollisuudesta. Lisäksi esimerkiksi televisioyhtiöt ja teatterit palkkaavat puuseppiä lavasteiden valmistamiseen. 


Palaa sivun alkuun


Lähteet: Stadin ammattiopisto, Omnia, Savon ammatti- ja aikuisopisto, Oulun seudun ammattiopisto