Nuoria kiinnostaa tällä hetkellä eniten liikunta-ala

Lokakuun 2016 ja tammikuun 2017 välisenä aikana Studentum.fi-koulutussivusto keräsi tietoja siitä, mistä koulutusaloista nuoret ovat kiinnostuneita juuri nyt.

Nuoria kiinnostaa tällä hetkellä eniten liikunta-ala

Nuoria kiinnostaa tällä hetkellä eniten liikunta-ala

Lokakuun 2016 ja tammikuun 2017 välisenä aikana Studentum.fi-koulutussivusto keräsi tietoja siitä, mistä koulutusaloista nuoret ovat kiinnostuneita juuri nyt. Studentum.fi:n tekemän kyselyn mukaan nuoria kiinnostaa tällä hetkellä eniten liikunta-ala. Kyselyyn vastasi yhteensä 5735 henkilöä ja 25,2 % ilmoitti olevansa kiinnostunut koulutusalasta liikunta / urheilu.

– Treenaaminen ja terveelliset elämäntavat ovat hyvin pinnalla tällä hetkellä. Esimerkiksi Personal Trainerin ammatti on ollut viime vuosina paljon esillä televisio-ohjelmien ja blogien kautta. Tämä on varmasti osasyy siihen, miksi nuoria kiinnostaa kouluttautua liikunta-alalle, pohtii Studentum.fi:n viestintäpäällikkö Maija Etokari.

Toiseksi eniten nuoria kiinnostaa psykologia / käyttäytymistiede (21,5 %) ja kolmanneksi eniten kauppatiede / liiketalous (19,3 %). Lisäksi viiden suosituimman koulutusalan joukkoon mahtuu sosiaali- ja terveysala (17,8 %) sekä lääketiede / farmasia (17,6 %).

– On virkistävää huomata, että kolmen ikisuosikin (kauppatiede, lääketiede, oikeustiede) lisäksi nuoria kiinnostavat muutkin alat, kuten juurikin liikunta, psykologia ja sosiaali- ja terveysala.

Tietoja kerättiin Studentum Roadshow -koulutuskiertueen aikana lokakuusta tammikuuhun ympäri Suomea sekä marraskuun lopulla Helsingissä järjestettävillä Studia-messuilla. Roadshow’n aikana kyselyyn vastasi 3614 nuorta ja Studia-messujen aikana 2121 nuorta. Yhteensä kyselyyn vastasi siis 5735 ihmistä. Kyselylomakkeesta sai valita niin monta itseä kiinnostavaa koulutusalaa kuin halusi.

Vastaajista ikänsä ilmoitti 5250 henkilöä. Vajaa puolet (45,2 %) ikänsä antaneista vastaajista on vuonna 1998 syntyneitä nuoria, eli abiturientteja ja ammatillisen koulutuksen 3. luokkalaisia. Noin viidennes (19,3 %) ikänsä antaneista vastaajista on lukion tai ammatillisen koulutuksen 2. luokkalaisia.

Kyselyn koulutusalat on tehty Studentum.fi:n oman jaottelun mukaisesti. Ne eivät noudata ns. virallisia koulutusalajaotteluita, vaan alat on haluttu jaotella nuorille mahdollisimman selkeällä tavalla ja koulutusasteesta riippumatta.

Suosituimmat koulutusalat

Vastaajien syntymävuosi

Palaa takaisin koulutusuutisiin


Mainokset