Sivuston käyttötapa: Mobiili

Korkeakoulujen yhteishaku on käynnissä 18.3.–1.4.2020. Tutustu haussa oleviin koulutuksiin ja hae kevään yhteishaussa!    Selaa koulutuksia

Opiskele hierojan ammattitutkinto vuodessa!

Suomen Hierojakoulut toimii kahdeksalla paikkakunnalla ympäri Suomea: Helsingissä, Espoossa, Jyväskylässä, Kuopiossa, Oulussa, Seinäjoella, Kotkassa ja Porvoossa.  Hierojan ammattitutkintoon valmentavan koulutuksen voi suorittaa joko päiväopiskeluna arkisin tai viikonloppuopintoina vaikkapa työn ohessa.

Suomen Hierojakouluissa tarjotaan monipuolisia opintopolkuja muun muassa urheiluhieronnassa ja fysioterapiassa. Saman lukuvuoden aikana voi opiskella esimerkiksi kuntosalivalmentajaksi tai FirstBeat-asiantuntijaksi. Opintojen jälkeen opiskelijoilla on erinomaiset mahdollisuudet jatkaa opintoja tai työllistyä terveydenhuollon tai liikunnan alalle. 

Tutustu koulutuksiin

Hierojaopiskelijat Ella Streng, 21, ja Elina Liikanen, 48, vastasivat kysymyksiin Suomen Hierojakouluissa opiskelusta.

Mitä olet opiskellut ja mitä töitä olet tehnyt aikaisemmin? 

Ella: Olen opiskellut hotelli- ja ravintola-alaa, jonka jälkeen olin vuoden armeijassa ja sen jälkeen tein vuoden kaupan alan töitä.

Elina: Olen opiskellut liikunnanohjaajaksi ja tehnyt niitä töitä noin vuoden ajan. Sen jälkeen olen tehnyt myynnin ja markkinoinnin töitä 15–16 vuotta. Toimin tuotepäällikkönä viimeiset seitsemän vuotta. Työn ohella opiskelin yrittäjä- ja esimieskoulutukset.  

Miksi hait Suomen Hierojakouluille opiskelemaan?

Ella: Kiinnostus hyvinvointia kohtaan sai minut hakemaan Suomen Hierojakouluun. Hierojakoulutus tuntui omalta jutulta!

Elina: Työn muutos asiakaslähtöisyyden vähentyessä sai hakemaan uudestaan opiskelemaan. Minulle on ollut aina tärkeää terveys ja hyvinvointi sekä ihmisten auttaminen ja hyvän olon tuottaminen. Näin mainoksen hierojakoulutuksesta ja ajattelin heti, että se voisi olla minun juttu! 

Millaista opiskelu on Suomen Hierojakouluilla?

Ella: Opiskelu on ollut todella kivaa! Koulussa on hyvä porukka ja ryhmähenki sekä mielenkiintoisia ja hyödyllisiä opintoja. Joka päivä oppii jotain uutta, ja kehittyä voi koko ajan.

Elina: Opiskelu on ollut todella ihanaa ja mielekästä! Tiedän, että tämä on oma unelma-ammatti. Parasta on se, että pääsee tekemään ihmisten kanssa töitä. Asiakkaista saa paljon energiaa, ja huomaa, että töissä voi oikeasti auttaa ihmisiä kivun ja säryn hallinnassa. 

Mikä mielestäsi Suomen Hierojakouluissa opiskelussa on parhainta?

Ella: Porukka ja ryhmähenki ovat ehdottomasti parhainta! Olen ollut tyytyväinen opettajiin ja saanut heidän opetuksestaan paljon irti. 

Elina: Parhainta on ihanat opettajat ja koulukaverit. Koulutus on mielestäni mahtavaa, sillä ihmisen anatomia, terveystieto, urheilu sekä yleinen hyvinvointi ovat olleet aina sydäntä lähellä. Hieronta-alalla on vain taivas rajana, ja se on todella motivoivaa! 

”Koulutus on mahtavaa, sillä ihmisen anatomia, terveystieto, urheilu ja yleinen hyvinvointi ovat aina olleet sydäntä lähellä." 

– Elina Liikanen

Suomen Hierojakoulut

Oletko valinnut opiskelujesi oheen lisäopintoja? Jos olet, niin mitä ja miksi juuri niitä? 

Ella: Minulla on urheiluhieronnan, fysioterapian ja kuntosalivalmentajan lisäopinnot. Valitsin nämä lisäopinnot niiden monipuolisuuden takia. Tykkään itse urheilla paljon ja opintojen avulla pystyy miettimään samalla omaa treenaamista. Kuntosalivalmentajan valitsin sen takia, että olen käynyt itse kuntosalilla ja olen ohjannut kavereita treenaamisessa. 

Elina: Minulla on urheiluhieronnan, kuntosalivalmentajan sekä Firstbeat-hyvinvointianalyysin asiantuntijan lisäopinnot. Kuntosalivalmentajan koulutus on itselle lähellä sydäntä, koska tykkään treenata. Hieronnan yhteydessä voi myös antaa vinkkejä asiakkaille esimerkiksi niska-hartiaseudun lihasten vahvistamiseen. Firstbeatin koulutus antoi myös itselleni mietittävää palautumisen ja unen laadun suhteen. 

Mitä tulevaisuuden suunnitelmia sinulla on?

Ella: Tulen jatkamaan opiskeluja tämän jälkeen, mutta vielä on hieman auki, että mille alalle. Ravitsemuspuolen opinnot kiinnostavat. Hyvinvointi- ja terveysalalle suuntaudun joka tapauksessa. Hierojan töitä tulen tekemään opiskelujen ohessa tai sitten välivuoden aikana, mikäli sellainen tulee. 

Elina: Aion jatkaa töitä hieronta-alalla. Olen luvannut myös itselleni, että käyn kaksi hierojakoulutusta täydentävää kurssia vuosittain. Esimerkiksi käymäni Mindfulness -kurssi täydensi huikeasti omaa osaamista alalla.  

Tutustu koulutuksiin

Viimeksi päivitetty: 20 maalis 2020

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 31.10.2018

Opiskelemaan Ruotsiin? Haastattelussa PS. I love fashion -blogin Linda Juhola

Haaveiletko opiskelusta Ruotsissa? Niin teki myös PS.I love fashion -blogin Linda Juhola, joka elää nyt unelmaansa Tukholmassa ja opiskelee markkinointia Stockholm Business Schoolissa.

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 5.9.2019

"Yrittäjänä saat olla itsesi pomo"

Pyysimme Seinäjoki Entrepreneurship Society:n (SeiES) hallitusta listaamaan ajatuksiaan yrittäjyydestä. "Yrittäjänä saat olla itsesi pomo. Pääset luomaan ja tekemään juuri sitä omaa juttuasi. Mahdollisuudet yrittäjänä ovat rajattomat – edes taivas ei ole nykyään rajana."

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 31.8.2018

Yliopisto-opiskelun parhaat puolet

Yliopistossa opiskelu on teoreettista ja itsenäistä, ja opintojen etenemistä tulee seurata itse. Mitkä ovat yliopisto-opiskelun parhaat puolet?

Lue lisää
Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi