Sivuston käyttötapa: Mobiili

Valmistaudu syksyn opintoihin!

Valmistaudu syksyn opintoihin

Näillä vinkeillä opintojen aloittaminen sujuu!

Ennen koulujen alkua saa nauttia kesälomasta ja tehdä rauhassa kesätöitä, mutta syksyn lähetessä kannattaa alkaa valmistautua alkaviin opintoihin. Kesärientojen lomassa helposti unohtuu, mitä kaikkea pitäisi ajatella ennen koulujen alkua. Studentum.fi keräsi yhteen muutaman asian, jotka kannattaa hoitaa ennen kuin koulut taas alkavat.

1. Ala siirtämään unirytmiä.

Kesällä tulee valvottua myöhään ja nukuttua pitkään, ainakin, jos on kesälomalla eikä kesätöissä. Sisäistä kelloa kannattaa alkaa siirtää hyvissä ajoin, jotta aikaiset aamuherätykset eivät olisi täyttä tuskaa ja illalla saisi unta ennen auringonnousua.

2. Tutustu koulumatkaan.

Jos aloitat opintosi uudessa koulussa, ja ehkä uudella paikkakunnalla, kannattaa koulumatkaan käydä tutustumassa ennalta. On tärkeää tietää kuinka kauan koulumatkaan menee ja mikä on paras reitti kotoa koululle. Testaa siis kävely- tai pyöräreitit. Jos menet julkisilla kulkupeleillä, käy koeajamassa reitti. Paina mieleesi missä on lähin pysäkki ja kauanko siitä kävelee koululle.

3. Tutustu uuden oppilaitoksen nettisivuilla olevaan tietoon.

Uusien oppilaiden aloittaessa monet koulut järjestävät tutoreita opastamaan aloittaneita sekä orientaatiopäiviä, joissa kerrotaan käytännön asioita opiskelusta. Ei kuitenkaan ole tyhmää perehtyä koulun käytäntöihin edes vähän ennalta. Voi olla hyödyllistä tietää, mitä kaikkea koulua varten täytyy hankkia.

Näin valmistaudut syksyn opintoihin

4. Hanki työvälineet.

Ala-asteella hankittiin vihkoja, kyniä ja uusi reppu. Nyt sinun täytyy ehkä hankkia uusi laskin sekä läjäpäin uusia koulukirjoja. Jotkut kirjat saatetaan loppuunmyydä syksyllä kaikkien aloittaessa koulun samaan aikaan. Siksi kannattaa olla ajoissa liikkeellä!

5. Kertaa vaikeita kouluaineita.

Olitpa sitten jatkamassa samassa koulussa ylemmällä luokalla tai aloittamassa kokonaan uudet opinnot, vaikeita kouluaineita kannattaa muistutella mieleen jo lomalla. Se voi kuulostaa tylsältä, mutta matikan yhtälöt tai saksan kielioppi tuntuu loman jälkeen helpommalta, kun on lomalla kertaillut. Opiskeluun löytyy kirjojen lisäksi myös hauskoja puhellinsovelluksia, joiden avulla lomalla opiskelu ei maistu yhtä puulta.


6. Rentoudu!

Liika jännääminen ei kannata! Kaikki sujuu kyllä hyvin omalla painollaan, vaikka uudessa paikassa ja uusien ihmisten kanssa opiskelu saattaakin hirvittää. Opintojen alkua edeltävänä iltana katso jokin hyvä leffa, syö herkkuja ja ota rennosti. Silloin koulun aloittaminenkin sujuu rennommin!

Viimeksi päivitetty: 21 kesä 2018

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 4.4.2019

Miten pitää yhteyttä läheisiin ulkomailla opiskellessa?

Hyvällä suunnittelulla ja teknologian avustuksella kuulumisten vaihto kotiväen kanssa on yllättävä helppoa.

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 22.10.2019

Avoin AMK ja polkuopinnot

Avoin AMK tai polkuopinnot on hyvä vaihtoehto, jos ei ole saanut opiskelupaikkaa tai haluaa opiskella lisää sitoutumatta tutkinto-opiskelijaksi.

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 31.8.2018

Yliopisto-opiskelun parhaat puolet

Yliopistossa opiskelu on teoreettista ja itsenäistä, ja opintojen etenemistä tulee seurata itse. Mitkä ovat yliopisto-opiskelun parhaat puolet?

Lue lisää
Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi