Sivuston käyttötapa: Mobiili

Korkeakoulujen yhteishaku on käynnissä 18.3.–1.4.2020. Tutustu haussa oleviin koulutuksiin ja hae kevään yhteishaussa!    Selaa koulutuksia

Nainen ohhjeistaa opiskelijoita

Opo, hyödynnä sivustoamme!

Sivustomme tavoitteena on auttaa opiskelijoita löytämään itselleen sopiva jatko-opiskelupaikka eri vaihtoehtojen joukosta – studentum.fi:ssä voi etsiä ja vertailla eri koulutuksia helposti ja löytää tietoa opiskeluun liittyviin kysymyksiin.

Olemme koonneet tälle sivulle yleisiä ohjeita ja vinkkejä siitä, miten sivustoamme voi parhaiten hyödyntää opinto-ohjauksen tukena.

Studentum-stipendi 2020

Studentum myönsi helmikuussa 2020 stipendin toisen asteen opiskelijalle. Stipendin tarkoituksena on antaa tunnustusta ja osoittaa tukea sekä nuorille että niille henkilöille, jotka kannustavat ja ovat mukana mahdollistamassa opinnoissa pärjäämisen ja menestymisen. Lue lisää »

Tutustu lukiolaisraporttiin!

Toteutimme syys-lokakuussa lukiolaisille suunnatun kyselyn, jossa kysyimme heidän ajatuksiaan jatko-opintoihin hakeutumisesta.  

Voit selata kyselyä alla tai ladata sen itsellesi.


Ammatinvalintatesti

Ammatinvalintatesti

"Mitkä musta tulee isona?" Jos vastaus on epäselvä, ammatinvalintatestimme voi auttaa selkiinnyttämään ajatuksia ja suunnitelmia.

 Lue lisää

Kysy opiskelusta -palsta

Kysymyksiä-palsta

Ylläpidämme Kysymyksiä-palstaa, jossa sopivaa koulutusta itselleen etsivä voi saada vastauksia mieltä askarruttaviin kysymyksiinsä.

 Lue lisää

Haastattelut ja videot

Artikkelit ja haastattelut

Sivustoltamme löydät myös ajankohtaissisältöjä sekä eri alan opiskelijoiden ja ammattilaisten haastatteluja.

 Lue lisää

Lukio vai ammatillinen oppilaitos -testi

Lukio vai ammattikoulu?

Yhdeksäsluokkalaiset voivat hakea vaikealle päätökselleen tukea Studentumin testistä. Ammatillinen oppilaitos vai lukio?

 Lue lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje

Haluatko saada koulutusuutisia suoraan sähköpostiisi? Kuukausittain ilmestyvä uutiskirjeemme sisältää koulutusnostoja ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.

 Lue lisää

Studentum Roadshow -koulutuskiertue

Studentum Roadshow

Koko Suomen kattavan koulutuskiertueen aikana vierailemme lukioissa, ammattikouluissa, varuskunnissa sekä koulutusmessuilla.

 Lue lisää

 

Jos sinulle heräsi joitakin kysymyksiä tai haluaisit antaa palautetta sivustostamme, ota yhteyttä: info@studentum.fi.

Viimeksi päivitetty: 11 maalis 2020

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 14.3.2018

Ylioppilastutkinnon kokeet

Kuinka monta koetta minun täytyy suorittaa? Mitä jos haluan uusia ylioppilaskokeeni? Millaisia arvosanoja voin saada? Täältä löydät vastauksen kysymyksiisi!

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 26.3.2018

Ammatillisesta koulutuksesta yliopistoon?

Tällä hetkellä ammatillisen perustutkinnon suorittanut voi hakea yliopistoon yhteishaun kautta, ja valinta tehdään valintakoemenestyksen perusteella.

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 13.3.2019

Nuoret haaveilevat oman paikkansa löytämisestä

Vierailimme marraskuun lopussa Helsingin Messukeskuksessa Studia-messuilla, jotka ovat Suomen suurin opiskelu- ja uratapahtuma. Kysyimme messukävijöiltä, mitä opiskeluun liittyviä unelmia ja huolenaiheita heillä on.

Lue lisää
Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi