Sivuston käyttötapa: Mobiili

Studentumin OPO-opas

Studentumin OPO-opas


Tervetuloa sivulle, jonka tarkoituksena on kertoa erityisesti opinto-ohjaajille ja opettajille, miten Studentum.fi-sivustoa voi hyödyntää parhaalla mahdollisella tavalla opinto-ohjauksessa!


Studentum.fi-sivusto auttaa opiskelijoita löytämään sopivan jatko-opiskelupaikan lukemattomista eri vaihtoehdoista. Joskus opiskelupaikan etsintä saattaa tyssätä jo heti alkuunsa internetin informaatiotulvan vyöryessä hallitsemattomasti ylitse, joten on hyvä aloittaa etsiminen paikasta, jossa tieto on jo valmiiksi jäsennelty aihepiirien mukaan. Olemme koonneet tälle sivulle yleisiä ohjeita ja vinkkejä siitä, miten sivustoamme voi parhaiten hyödyntää opinto-ohjauksen tukena.

Ammatinvalintatesti

Kysy opiskelusta -palsta

Koulutusuutiset

 » Ammatinvalintatesti

"Mitä jos sittenkin...?" Jos vastaus on epäselvä, kannattaa tehdä Studentumin ammatinvalintatesti, joka voi selkiinnyttää ajatuksia ja suunnitelmia.

» Kysy opiskelusta-palsta

Studentum.fi ylläpitää Kysy opiskelusta -palstaa, jossa sopivaa koulutusta itselleen etsivä voi löytää vastauksia mieltä askarruttaviin kysymyksiinsä.

» Ajankohtaisiakoulutusuutisia

Studentum.fi:stä löytyy myös paljon ajankohtaista tietoa ja uutisia koulutusmaailmasta, opiskelusta ja opiskelijaelämästä.

Koulutusesittelyt

Uutiskirje

Lukio vai ammatillinen oppilaitos?

» Koulutusesittelyjä ja opiskelijahaastatteluja

Lue nykyisten ja entisten opiskelijoiden haastatteluja. Tutustu erilaisiin urasuunnitelmiin ja opiskelijoiden kertomuksiin omista kokemuksistaan. Katso koulutusesittelyjä videoiden muodossa.

» Tilaa Studentuminuutiskirje

Studentumin kuukausittaisesta uutiskirjeestä saat tietoa esimerkiksi alkavista koulutuksista ja seuraavista hakuajoista.

» Lukioon vai ammatilliseen oppilaitokseen?

Yhdeksäsluokkalaiset voivat hakea vaikealle päätökselleen tukea Studentumin testistä. Ammatillinen oppilaitos vai lukio?
Miten jos sittenkin kaksoistutkinto?

Koulutusarvostelut

Linkitä Studentumiin

» Koulutusarvioinnit

Studentum.fi:stä löytyy entisten ja nykyisten opiskelijoiden tekemiä koulutusarviointeja. Koulutusarviointeja voi verrata keskenään, ja ne löytyvät myös koulutusesittelyjen yhteydestä.

» Linkitä Studentum.fi:hin

Auta opiskelijoita löytämään lisää tietoa erilaisista jatko- koulutusvaihtoehdoista lisäämällä Studentum.fi:n linkki/logo koulunne kotisivulle.

 

Jos sinulle heräsi joitakin kysymyksiä, ota yhteyttä, info(at)studentum.fi.