Sivuston käyttötapa: Mobiili

Etkö oikein tiedä, mitä lähtisit opiskelemaan?🎓📚 Tule mukaan digitaalisille koulutusmessuille 17.-18.11. ja ota selvää!✨ Lue lisää tästä!

Terveysteknologia on voimakkaasti kasvava tulevaisuuden ala

Terveysteknologialla pelastetaan ihmishenkiä

Tulevaisuuden ala

Terveysteknologia on voimakkaasti kasvava tulevaisuuden ala, jonka merkitys lisääntyy suomalaisten ikääntyessä ja syntyvyyden laskiessa. Teknologiaratkaisut tarjoavat parempaa hoitoa potilaille, apua ammattilaisille, tuottavuutta terveydenhuollolle ja hyvinvointia Suomelle.

Huipputeknologian tuotteita käytetään lähes kaikilla aloilla.

Globaalit megatrendit eli yhteiskunnan digitalisoituminen, kaupungistuminen, ilmastonmuutos, väestön ikääntyminen ja resurssien niukkuus lisäävät huipputeknologian kysyntää.

Terveysteknologian yritykset:

  • kehittävät diagnostiikka- ja laboratorioratkaisuja,
  • valmistavat mittauksen, monitoroinnin ja kuvantamisen ratkaisuja,
  • innovoivat eHealth ja telelääketiedettä,
  • kehittävät hoitoa ja kuntoutusta,
  • huolehtivat puhtaudesta, kalusteista ja logistiikasta,
  • tarjoavat asiantuntijapalveluita sekä
  • vauhdittavat innovaatioiden syntymistä.


Katso uravideoita ja inspiroidu!

TIETOTEKNIIKKA: Digiröntgenkuvat helpoiksi lääkäreille

Diplomi-insinööri Paula Jukarainen on Planmecalla kehittämässä hammaslääketieteen digitaalisia ratkaisuja, tehokkaampia, tarkempia, hygieenisempiä, mukavampia – käyttäjälle ja potilaalle.

Tietotekniikan koulutukset »

KONE- JA TUOTANTOTEKNIIKKA: Elinkaarenhallinta insinöörin ja fysioterapeutin yhteistyötä

Kone- ja tuotantotekniikan insinööri Juho Jaakkola vastaa Lojerilla terveysteknologiatuotteiden huollosta ja vientiasiakkaiden tukipalveluista. Työkavereina asiakastarpeita ratkomassa ovat myös fysioterapeutit ja terveydenhoitajat.

Konetekniikan ja tuotantotekniikan koulutukset »

ELEKTRONIIKKA & SÄHKÖTEKNIIKKA: Ihmishenkiä pelastavaa suunnittelutyötä

Diplomi-insinööri Elina Kuisma tiesi jo opiskellessaan: tuotekehitykseen elektroniikkateollisuuteen! Murata Electronicsilla hän suunnittelee antureita, jotka ovat markkinajohtajia sydämentahdistimissa ja autojen ajonvakausjärjestelmissä.

Elektroniikan ja sähkötekniikan koulutukset »

HYVINVOINTITEKNOLOGIA: Hyvinvointiteknologian asentajaksi voi opiskella

Hyvinvointiteknologia-asentaja Arttu Aronoja on juuri suorittanut aivan uuden tutkinnon ja on nyt kesätöissä Lojerilla huoltamassa terveysteknologiatuotteita. Ennakkohuollot erilaisten asiakkaiden luona innostaa tuoretta ammattilaista.

Hyvinvointiteknologian koulutukset »

MUOTOILU & TEKNIIKKA: Kirurgien kanssa potilaskohtaisia "vara-osia"

Muotoilija ja diplomi-insinööri Alex Brink suunnittelee ja valmistaa Planmecalla kirurgeille ja heidän potilailleen toimenpidekohtaisia implantteja. Myös leikkausten kulku ja työvaiheet suunnitellaan yhdessä lääkärien kanssa.

Muotoilun ja tekniikan koulutukset »

KONETEKNIIKKA: Tuotekehittäjä vastaa moniin odotuksiin

Konetekniikan teekkari Kalle Hanhijärvi on Lojerin terveysteknologia-laitteiden tuotekehitysinsinööri. Hän osaa suunnitella ergonomian, visuaalisuuden, käyttötarkoituksen mukaiset tekniset ominaisuudet ja tehokkaan valmistettavuuden.

Konetekniikan koulutukset »

KONETEKNIIKKA: Mekaanisten ongelmien ratkaisua

Konetekniikan diplomi-insinööri Vesa Vahtila on Planmedillä medikaalisten röntgenlaitteiden mekaniikkasuunnittelija. Tavoitteena on ratkaisut, jotka helpottavat lääkäreiden arkipäivää - parempaa diagnostiikkaa ja parempaa hoitoa potilaille.

Konetekniikan koulutukset »

Viimeksi päivitetty: 26 elo 2020

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 15.5.2020

Haluatko muuttaa maailmaa?

Teknologiateollisuuden yritykset rekrytoivat vuosittain kymmeniä tuhansia uusia osaajia. Heistä noin 60 %:lla on korkeakoulututkinto ja lopuilla ammatillinen tutkinto. Eniten yritykset palkkaavat tekniikan ja digitalisaation osaajia.

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 28.4.2020

Teknologiayritykset tarjoavat uramahdollisuuksia

Teknologia-yritysten monipuolisissa työtehtävissä tarvitaan hyvin erilaista ja eritasoista osaamista teknologian, tuotannon, tuotesuunnittelun, talouden, hallinnon, viestinnän, myynnin, markkinoinnin ja vaikka ympäristövastuullisuuden saralta.

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 28.4.2020

Teknologia <3 Digi

Valmistava teknologiateollisuus elää digimurroksen aikaa. Digitalisaatio muuttaa perinpohjaisesti valmistusta, jakelua ja liiketoimintaa. Suomen talouden kasvumahdollisuudet riippuvat digitalisaatiosta ja kyvystä hyödyntää laajasti tekoälyä.

Lue lisää