Sivuston käyttötapa: Mobiili

Korkeakoulujen kevään 1. yhteishaku on käynnissä 7.1. klo 8 – 20.1. klo 15. Katso haussa olevat ammattikorkeakoulu- ja yliopistokoulutukset ja hae!

Terveysteknologia on voimakkaasti kasvava tulevaisuuden ala

Terveysteknologialla pelastetaan ihmishenkiä

Tulevaisuuden ala

Terveysteknologia on voimakkaasti kasvava tulevaisuuden ala, jonka merkitys lisääntyy suomalaisten ikääntyessä ja syntyvyyden laskiessa. Teknologiaratkaisut tarjoavat parempaa hoitoa potilaille, apua ammattilaisille, tuottavuutta terveydenhuollolle ja hyvinvointia Suomelle.

Huipputeknologian tuotteita tarvitaan maailmalla yhä enemmän.

Globaalit megatrendit eli yhteiskunnan digitalisoituminen, kaupungistuminen, ilmastonmuutos, väestön ikääntyminen ja resurssien niukkuus lisäävät huipputeknologian kysyntää.

Terveysteknologian yritykset:

  • kehittävät diagnostiikka- ja laboratorioratkaisuja,
  • valmistavat mittauksen, monitoroinnin ja kuvantamisen ratkaisuja,
  • innovoivat eHealth ja telelääketiedettä,
  • kehittävät hoitoa ja kuntoutusta,
  • huolehtivat puhtaudesta, kalusteista ja logistiikasta,
  • tarjoavat asiantuntijapalveluita sekä
  • vauhdittavat innovaatioiden syntymistä.


Katso uravideoita ja inspiroidu!

ELEKTRONIIKKA & SÄHKÖTEKNIIKKA: Ihmishenkiä pelastavaa suunnittelutyötä

Diplomi-insinööri Elina Kuisma tiesi jo opiskellessaan: tuotekehitykseen elektroniikkateollisuuteen! Murata Electronicsilla hän suunnittelee antureita, jotka ovat markkinajohtajia sydämentahdistimissa ja autojen ajonvakausjärjestelmissä.

Elektroniikan ja sähkötekniikan koulutukset »

KONE- JA TUOTANTOTEKNIIKKA: Elinkaarenhallinta insinöörin ja fysioterapeutin yhteistyötä

Kone- ja tuotantotekniikan insinööri Juho Jaakkola vastaa Lojerilla terveysteknologiatuotteiden huollosta ja vientiasiakkaiden tukipalveluista. Työkavereina asiakastarpeita ratkomassa ovat myös fysioterapeutit ja terveydenhoitajat.

Konetekniikan ja tuotantotekniikan koulutukset »

Viimeksi päivitetty: 16 marras 2020

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 16.11.2020

Teknologia <3 Digi

Valmistava teknologiateollisuus elää digimurroksen aikaa. Digitalisaatio muuttaa perinpohjaisesti valmistusta, jakelua ja liiketoimintaa. Suomen talouden kasvumahdollisuudet riippuvat digitalisaatiosta ja kyvystä hyödyntää laajasti tekoälyä.

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 17.11.2020

Haluatko muuttaa maailmaa?

Teknologiateollisuuden yritykset rekrytoivat vuosittain kymmeniä tuhansia uusia osaajia. Heistä noin 60 %:lla on korkeakoulututkinto ja lopuilla ammatillinen tutkinto. Eniten yritykset palkkaavat tekniikan ja digitalisaation osaajia.

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 16.11.2020

Kestävä tulevaisuus

Teknologiayrityksissä suunnitellaan ja tuotetaan kestäviä ratkaisuja, jotka helpottavat arkea ja säästävät ympäristöä. Ympäristöosaaminen on valttikorttimme, ja puhtaan teknologian tarve lisääntyy. Haluaisitko sinä lähteä teknologia-alalle tekemään parempaa tulevaisuutta?

Lue lisää