Ateriapalvelutyöntekijän työhön kuuluu muun muassa ruokahuollon ja kunnossapidon tehtäviä. Ateriapalvelutyöntekijän tyypillisimpiä työpaikkoja ovat erilaiset laitokset kuten palvelutalot tai koulut, mutta myös esimerkiksi sairaalat tai suuret työpaikkaruokalat.

Ateriapalvelutyöntekijä työskentelee usein esimerkiksi palvelutaloissa, oppilaitoksissa, päiväkodeissa, seniorikeskuksissa tai sairaaloissa. Työhön kuuluu ruokahuollon tehtäviä kuten ruuan pakkausta, kuljetusta sekä siisteydestä huolehtimista. Tarvittaessa ateriapalvelutyöntekijä auttaa myös muissa tuotannollisissa tehtävissä. Myös asiakaspalvelua saattaa

Lue lisää ammatista Ateriapalvelutyöntekijä

Ateriapalvelutyöntekijä työskentelee tyypillisimmin kunnan palveluksessa palvelutaloissa, oppilaitoksissa, päiväkodeissa, seniorikeskuksissa tai sairaaloissa. Myös yksityisellä sektorilla eri laitoksissa tarvitaan ateriapalvelutyöntekijötä.

Ateriapalvelutyöntekijän koulutus on tyypillisimmin puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan tai ravintola- ja kateringalan perus- tai ammattitutkinto. Ruokapalvelujen ammattitutkinto vaatii taakseen ammatillisen perustutkinnon, mutta antaa erinomaiset edellytykset ateriapalvelutyöhön. Hygieniapassi on oltava suoritettuna, jotta tehtävässä voi toimia. 

* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita

Kuinka paljon Ateriapalvelutyöntekijä tienaa?

Keskipalkka (miehet ja naiset):
1 836 EUR
kuukaudessa
* Tilastolähde: Tilastokeskus

Palkka samankaltaisille töille kuin Ateriapalvelutyöntekijä

Nyt näytetään: Miehet ja naiset
  • 1 836 EUR
* Tilastolähde: Tilastokeskus
Mainokset