🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Palkka ja tietoa ammatista Käyttöinsinööri

Samankaltaiset ammatit:

Energiateollisuudessa työskentelevä käyttöinsinööri toimii voimalaitoksen energiantuotannon teknisissä johto- ja valvontatehtävissä sekä hoitaa esimiestehtäviä. Ammatissa tarvitaan mm. energiantuotannon ja energiatekniikan tuntemusta sekä esimiesosaamista ja yhteistyötaitoja.

Käyttöinsinööri työskentelee sähköä, lämpöä tai molempia tuottavassa voimalaitoksessa käytönvalvontatehtävissä. Työtehtäviin kuuluu tuotantotoiminnan valvominen ja johtaminen, jotta voimalaitos tuottaisi sähkö- ja lämpöenergiaa tehokkaasti. Tarkempi työnkuva ja vastuualue riippuvat voimalaitoksen tyypistä ja koosta sekä työnjaosta. Käyttöpäällikkönä toimiva

Lue lisää ammatista Käyttöinsinööri

Energiateollisuus. Energiayhtiöt, sähköyhtiöt, kaukolämpöyhtiöt, voimalaitokset, lämpövoimalat, sähkön ja lämmön yhteistuotantovoimalat.

Ammattikorkeakoulussa voi opiskella energia- ja ympäristötekniikkaa ja suorittaa tekniikan ammattikorkeakoulututkinnon insinööri (AMK).

Ammattikorkeakouluissa voi opiskella myös mm. konetekniikkaa, automaatiotekniikkaa ja sähkötekniikkaa.

Yliopistojen teknistieteellisellä koulutusalalla voi suorittaa ylemmän korkeakoulututkinnon diplomi-insinööri ja alemman

Lue lisää ammatista Käyttöinsinööri
* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita

Kuinka paljon Käyttöinsinööri tienaa?

Keskipalkka (miehet ja naiset):
4 606 EUR
kuukaudessa
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022

Palkka samankaltaisille töille kuin Käyttöinsinööri

Nyt näytetään: Miehet ja naiset
  • 4 606 EUR
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset