🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Siivoojan tehtävät vaihtelevat työkohteiden mukaan. Tehtäviin kuuluu mm. imurointia, pölyjen pyyhkimistä ja pintojen pesemistä. Työhön voi kuulua myös kokous- ja toimistopalveluja sekä asiakkaiden auttamista. Siivoojat työskentelevät useimmiten siivouspalveluyrityksissä tai yrittäjinä. Ammatissa tarvitaan puhdistuspalvelujen osaamisen lisäksi itsenäistä

Lue lisää ammatista Siivooja

Siivoustyön tavoitteena on työ- ja asuinympäristöjen sekä muiden tilojen pitäminen viihtyisinä, terveellisinä ja turvallisina. Siivoojien tehtävät ovat monipuolisia, ja ne vaihtelevat työkohteista riippuen.

Siivooja tekee sovitut työtehtävät omalla siivousalueellaan. Tyypillisesti hän puhdistaa tilat liasta ja pölystä, vahaa lattiat, tyhjentää roskat ja

Lue lisää ammatista Siivooja

Siivoojat työskentelevät siivouspalveluyritysten, kiinteistönhoitoyritysten, teollisuuden, hotellien ja majoitusliikkeiden sekä laivayhtiöiden ja julkisen sektorin tai niiden liikelaitosten palveluksessa. Osa työskentelee itsenäisinä yrittäjinä.

 

Puhdistuspalvelualaa voi opiskella toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa. Puhdistuspalvelujen perustutkinnon voi suorittaa erikoistuen siivousalaan, jolloin tutkinto on toimitilahuoltaja.

Tutkinto voidaan suorittaa myös näyttötutkintona, kuten myös laitoshuoltajan ammattitutkinto sekä siivousteknikon ja siivoustyönohjaajan erikoisammattitutkinnot.

Alall

Lue lisää ammatista Siivooja
* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita

Kuinka paljon Siivooja tienaa?

Keskipalkka (miehet ja naiset):
2 138 EUR
kuukaudessa
Naisten keskipalkka:
2 139 EUR
kuukaudessa
Miesten keskipalkka:
2 091 EUR
kuukaudessa
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022

Palkka samankaltaisille töille kuin Siivooja

Nyt näytetään: Miehet ja naiset
  • 2 138 EUR
  • 2 139 EUR
  • 2 091 EUR
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset