🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Talonmies huolehtii kiinteistöstä ja sen piha-alueista. Tehtäviin kuuluu mm. pieniä huolto- ja korjaustöitä sekä siivousta. Talonmiehet työskentelevät taloyhtiöiden sekä valtion ja kuntien palveluksessa. Ammatissa tarvitaan teknistä osaamista, omatoimisuutta ja vuorovaikutustaitoja.

Talonmies huolehtii kiinteistöstä sekä sen piha-alueista. Tehtäviin kuuluu mm. huolto- ja korjaustöitä. Talonmiehen työllä on suuri merkitys kiinteistön kunnon ja asukkaiden viihtymisen kannalta.

Talonmies tekee itse pienemmät korjaustyöt. Hän avaa tukkeutuneita viemäriputkia, vaihtaa hanoja ja tiivisteitä sekä tekee pieniä putkiremontteja ja puutöitä.

Lue lisää ammatista Talonmies

Talonmiehet työskentelevät taloyhtiöiden sekä valtion ja kuntien palveluksessa. Myös kiinteistönomistajien yhdistysten palveluksessa on talonmiehiä.


 

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voidaan suorittaa talotekniikan perustutkinto. Tutkinnossa voi suuntautua kiinteistönhoitoon.

Tutkinto voidaan suorittaa myös näyttötutkintona, kuten myös kiinteistönhoitajan ammattitutkinto ja erikoisammattitutkinto.

Myös oppisopimuskoulutusta ja aikuiskoulutuskursseja on järjestetty.

 Lue lisää ammatista Talonmies
* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita

Kuinka paljon Talonmies tienaa?

Keskipalkka (miehet ja naiset):
2 542 EUR
kuukaudessa
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022

Palkka samankaltaisille töille kuin Talonmies

Nyt näytetään: Miehet ja naiset
  • 2 542 EUR
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset