🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Välinehuoltaja huolehtii sairaanhoidossa käytettävien välineiden ja laitteiden pesusta, desinfioinnista ja käyttövalmiudesta. Välinehuoltajia työskentelee esimerkiksi sairaaloiden ja terveyskeskusten välinehuoltokeskuksissa, leikkaussaleissa, laboratorioissa ja lääkäriasemilla sekä hammashuollossa. Ammatti vaatii välinehuollon osaamista, huolellisuutta,

Lue lisää ammatista Välinehuoltaja

Välinehuoltaja huolehtii sairaanhoidon tutkimuksissa ja toimenpiteissä käytettävien välineiden ja laitteiden puhtaudesta ja käyttövalmiudesta. Hän pesee, desinfioi ja pakkaa sekä tarkastaa niiden kunnon ja toimivuuden sekä tarvittaessa toimittaa välineet huoltoon.

Sairaalan välinehuoltokeskuksessa toimivan välinehuoltajan työ on pääasiassa erilaisten

Lue lisää ammatista Välinehuoltaja

Välinehuoltajia työskentelee mm. sairaaloiden ja terveyskeskusten välinehuoltokeskuksissa, leikkaussaleissa, teho- ja dialyysiyksiköissä, synnytyssaleissa, laboratorioissa, yksityisillä lääkäriasemilla, lääketehtaiden välinehuoltoyksiköissä sekä elintarvikelaboratorioissa.

Toisella asteella voi suorittaa näyttötutkintona välinehuoltajan ammattitutkinnon sekä välinehuoltajan erikoisammattitutkinnon.

Välinehuoltajan koulutusta järjestetään ammatillisissa oppilaitoksissa ja aikuiskoulutuskeskuksissa sekä oppisopimuskoulutuksena.

 * Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita

Kuinka paljon Välinehuoltaja tienaa?

Keskipalkka (miehet ja naiset):
2 485 EUR
kuukaudessa
Naisten keskipalkka:
2 490 EUR
kuukaudessa
Miesten keskipalkka:
2 447 EUR
kuukaudessa
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022

Palkka samankaltaisille töille kuin Välinehuoltaja

Nyt näytetään: Miehet ja naiset
  • 2 485 EUR
  • 2 490 EUR
  • 2 447 EUR
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset