🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Aikuisopiskelijana Kymenlaakson Opistossa

Kymenlaakson Opisto

Valokuvauslinja, Kymenlaakson Opisto

Marita Takatalo: Aikuisopiskelijana Kymenlaakson Opistossa syksyllä 2012

"Vuosi sitten, kun suunnittelin eläkkeelle jäämistä, halusin varata aikaa itselle tärkeään tekemiseen ja samalla irrottautua työelämästä jonkinlaisen ”siirtymäriitin” kautta. Olin harrastanut joitakin vuosia valokuvausta ja minulla oli halu oppia lisää sekä kuvaamisen tekniikasta että valokuvailmaisusta.


Etsin itselleni sopivia kursseja netistä ja sitä kautta päädyin Kymelaakson Opiston sivuille. Opiston tarjoama yhden lukukauden mittainen kurssi tuntui ajallisesti sopivalta. Opetussuunnitelma vastasi toiveitani ja niin päädyin lähettämään hakemukseni samoihin aikoihin, kun jätin eroanomukseni työnantajalle.


Syksy 2012 oli kaikin puolin antoisa. Opiskelu oli tavoitteellista ja sisällöltään monipuolista. Sopivan pienessä ryhmässä sai henkilökohtaista ohjausta ja palautetta. Ryhmämme oli keskusteleva ja innostunut, joten tekemisen meininki piti opiskelumotivaatioita yllä koko jakson ajan. Sen lisäksi, että saimme ammattitaitoista ja laadukasta opetusta, opin muilta opiskelijoilta paljon. Erilaiset taustamme, osaamisemme sekä ikäjakauma oli ryhmämme rikkaus.


Etukäteen jännitin sitä, miten sopeutuisin asumaan asuntolassa, varsinkin, jos olisin ainoa ikääntynyt. Mutta jännitin suotta, tämän vuosikerran nuoriso oli aivan mainiota porukkaa ja aikuisopiskelijoita oli sopivasti muitakin asuntolan yhden mummotunnelin verran. Omaa rauhaa oli riittävästi, sen lisäksi oli kavereita harrastuksiin ja tukea tehtävien tekemiseen opiskelutuntien jälkeenkin.


Tietämykseni ja osaamiseni valokuvauksesta syveni opiskelun aikana paljon. Sen lisäksi kuvankäsittelytaitoni ovat ihan uudella tasolla. Tuntui upealta olla irti omasta arjesta ja keskittyä neljän kuukauden ajan valokuvauksen saloihin. Voin suositella opintoja aikuisopiskelijalle, joka haluaa syventää omaa valokuvauksen osaamistaan."Lue lisää Kymenlaakson Opisto

Ota yhteyttä


Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää oppilaitoksesta Kymenlaakson Opisto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.