🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Kädentaidot eivät katoa

Perinteisen käsityötaidon arvo ei katoa

– Kangaspuut ovat aivan mahtava työkalu, kun niiden kanssa pääsee tutuksi, kehuu haaveammattiinsa, perinteiseksi käsityöläiseksi pian valmistuva Armi Jokitalo. – Niillä voi tehdä ihan kaikkea!

Tuleva tekstiilialan artesaani suosittelee käsi- ja taideteollisuusalaa rohkealle ja luovasti ajattelevalle ihmiselle: – Vasta opiskelujen myötä on selvinnyt miten monipuolisesta alasta on kysymys.

Käytännön oppeja alalle

Käsityöläisen arkeen tuleva kädentaitaja on tutustunut työssäoppimisjaksoilla: – Oikeilla työpaikoilla ja erilaisissa työtehtävissä on ollut hyvä mahdollisuus tutustua kaikkeen siihen, mihin tämä koulutus antaa edellytykset. Työssäoppimisjaksot ovat olleet monella tavalla tärkeitä ja avartavia – tutustuminen vaikkapa alalla jo työskenteleviin ammattilaisiin antaa omanlaistaan näkemystä; pitäisinkö minä tällaisesta työstä, viihtyisikö näissä tehtävissä, Armi pohtii.

"Oman malliston luominenTekstiilialan koulutus kiehtoo"

Koulutuksen tarjoamaa parasta pääomaa ovat työtaidot. Perinteinen käsityöläisyys ei menetä arvoaan, ja sen varaan on tulevaisuudessakin helppo rakentaa – joko jatko-opintoja, yrittäjyyttä tai työtä ammattilaisena – vaihtoehtoja on runsaasti.

Yrittäjyys ei ole missään nimessä poissuljettu vaihtoehto. Erityisesti tuotekehittelytyö, suunnittelu ja omien mallistojen luominen kiehtovat. Kestävä kehitys ja käsillä tekemisen trendi ovat vahvassa nousussa, joten osaajille on tarvetta myös ohjaus- ja opetustyössä.

Ota yhteyttä


Ota yhteyttä

Voit katsoa lisätietoja koulutuksesta oppilaitoksen sivuilta, jonne pääset siirtymään Yhteenvetolaatikon Lue lisää -painikkeen kautta. Voit myös kysyä lisää oppilaitokselta. Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.