✨ Korkeakoulujen yhteishaku päättyy to 30.3. klo 15! ✨ Katso haussa olevat yliopisto- ja AMK-koulutukset 

Kutsumustyö kuninkaan hovissa

Oulun seudun ammattiopisto

Kutsumustyö kuninkaan hovissa

– Hevosia en työkavereina moiti! Minulle tässä työssä on tärkeintä se, että saan olla eläinten kanssa tekemisissä. Tämä työ on juuri sitä, mitä olen aina halunnut tehdä, kertoo 2009 hevosenhoitajaksi valmistunut Sanna Pahnila.

Nuoren ammattilaisen ura on kulkenut määrätietoisen suoraan; lapsuuden haaveista ja harrastuksesta on tullut ammatti ja elämäntapa. – Työ on vaativaa ja omalla tavallaan raskastakin. Päivät ovat pitkiä, ja työ hevosten kanssa hyvin vastuullista. Mutta en voisi kuvitellakaan tekeväni mitään muuta!

Koulun penkiltä unelma-ammattiin

Opiskeluaika OSAO:ssa vahvisti alan- valinnan oikeaksi: – Tykkäsin todella. Työtä tehtiin paljon ja hyvällä asenteella. Koulusta sain hyvät eväät lähteä työssäoppimaan ulkomaille. Kolme kuukautta italialaisella ravitallilla oli unohtumaton kokemus ja mahtava aitiopaikka nähdä mitä raviurheilu suuressa maailmassa on!

Hevostenhoidon koulutusohjelma

Suomalaiset hevosenhoitajat ovat maailmalla kysyttyjä ja arvostettuja, ja osaajille on huippupaikkoja tarjolla myös kotimaassa. Kesällä 2010 Sanna Pahnila eli uransa tähtihetkiä, kun suomenhevosori A.T. Eko juoksi ravikuninkuuden Oulussa. – Olen saavuttanut sen, josta jokainen suomenhevosihminen haaveilee. Oli erityisen hieno tunne onnistua ´kotiradalla´, kun paikalla oli opiskelukavereita ja omia opettajia kannustamassa ja onnittelemassa.

"En osaa haaveilla muusta"

Vaikka tällä hetkellä Pahnilan päivät täyttyvät mielekkäästä työstä ravikuninkaan ja muitten treenattavien parissa, myös opiskelun jatkaminen jossain vaiheessa tuntuu hyvältä vaihtoehdolta. – Agrologiopinnot voisivat joskus tulla ajankohtaiseksi. Minulla on nyt niin hyvä työpaikka ja hyvät hevoset, että tällä hetkellä en osaa haaveilla muusta kuin siitä, että saisin tehdä tätä työtä mahdollisimman pitkään.



Lue lisää OSAO

Ota yhteyttä


Voit katsoa lisätietoja koulutuksesta oppilaitoksen sivuilta, jonne pääset siirtymään Yhteenvetolaatikon Lue lisää -painikkeen kautta. Voit myös kysyä lisää oppilaitokselta. Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.
Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi