🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Monta tapaa parantaa maailmaa

Diakonia-ammattikorkeakoulu


OPISKELIJAHAASTATTELU

Haastattelussa: Erkko
Oppilaitos: Diakonia-ammattikorkeakoulu
Koulutus: Sairaanhoitaja-diakonissakoulutus

Diakonia-ammattikorkeakoulu

Ryhmähenki on avainasemassa hoitoalalla

Erkko opiskelee Diakonia-ammattikorkeakoulun sairaanhoitaja-diakonissakoulutuksessa ja on kokenut opinnot erittäin mielenkiintoisiksi.

– Luennot ovat olleet omia suosikkejani, niissä kun pääsee hyvän alustuksen jälkeen yhdessä keskustelemaan teemaan liittyen. Meillä on kasassa loistava tiimi ja opiskelijoilla hyvä yhteishenki. Nykypäivänä opiskelu ja työelämä, etenkin hoitoalalla, onkin pitkälti tiimityötä, joten ryhmähenki on avainasemassa. Meillä on myös mahdollista harjoittaa hengellistä elämää esimerkiksi osallistumalla säännöllisesti järjestettäviin hartaushetkiin.

Erkko on pohjakoulutukseltaan mielenterveys- ja päihdetyöhön suuntautunut lähihoitaja ja hän halusi jatkaa opintoja hoitotyön parissa.

– Sairaanhoitaja-diakonissan opinnot Diakissa olivat ykköstoiveeni. On erittäin palkitsevaa kun saa olla mukana ihmisen kokonaisvaltaisessa hoidossa, eli pääsee osallistumaan lähimmäisen auttamiseen ja kuntouttamiseen sekä somaattisesta että sielunhoidollisesta näkökulmasta.

Yhteiskunallista vaikuttamista jo opiskeluaikana

Korkeakouluopinnoissa pääsee vaikuttamaan myös yhteiskunnallisesti, mikä tapahtuu helpoiten lähtemällä mukaan opiskelijakuntatoimintaan. Opiskelijakunnan ensisijainen tehtävä on huolehtia opiskelijoiden edunvalvonnasta. Tätä tehdään muun muassa olemalla opiskelijan tukena erilaisissa opintoihin liittyvissä kysymyksissä ja osallistumalla työryhmiin, joissa pääsee vaikuttamaan oman koulutuksensa kehittämiseen. "Opkun" toiminnasta löytyy monenlaista tehtävää riippuen siitä haluatko lähteä järjestämään tapahtumia vai mukaan linjaamaan oman koulutusalasi tulevaisuutta. Myös Erkon omat tulevaisuudensuunnitelmat ovat selkeytyneet.

– Tällä hetkellä minua kiinnostaa erityisesti diakoniatyö seurakunnassa. Meillä olikin jo yksi tutustuminen diakoniatyöhön, joka oli ehdottomasti yksi suosikkejani koko oman opiskeluhistoriani aikana. Pitkän tähtäimen tavoitteeni on valmistua psykoterapeutiksi johon nämä opinnot antavat mahdollisuuden luoden jatko-opinnoille vahvan pohjan.