Seurakunta- ja hautauspalvelualan ammattitutkinto opettajan näkökulmasta

Laajasalon opisto

 

Kuka: Marjukka Jokilahti, vastaava opettaja seurakunta- ja hautauspalvelualan ammattitutkinnossa

Millaisia ihmisiä ovat sinun linjasi opiskelijat?

– Linjalla opiskelevat ovat aikuisia, suurin osa 40-50-vuotiaita miehiä ja naisia. Heidän taustansa on vaihteleva: on akateemisesti koulutettuja, sairauden tai muun syyn takia ammattia vaihtamaan joutuneita, työkokeilujen kautta tulleita ja niin edelleen. Heitä yhdistää se, että he kaikki haluavat uuden ammatin.

Mitä ja miten linjalla opiskellaan?

– Linjalla opiskellaan suntion ammattitutkintoon kuuluvia aineita, esimeriksi kiinteistönhuoltoa, kirkollisia toimituksia, ruuanlaittoa, puutarhanhoitoa ynnä muuta sellaista. Eli hyvin vaihtelevia aineita!

– Opiskelu on lähiopetusta, etätehtäviä, vierailuja ja työssäoppimista aidoilla työpaikoilla seurakunnissa. Tutkinto suoritetaan näyttötutkintona.

Miksi sinä opetat?

– Opetan, koska se on ammatti, johon olen halunnut ja saanut koulutuksen. Opettaminen on merkityksellistä työtä ja antaa paljon tekijälleen.

Millaisia onnistumisia opiskelijat saavat, millaisia sinä?

– Opiskelijat saavat paljon onnistumisen kokemuksia, kun oppivat uutta sekä itsestään että tulevasta ammatistaan. He löytävät omia uusia vahvuuksiaan erityisesti työharjoitteluissa.

– Itse saan onnistumisen kokemuksia paljon – erityisesti toimivasta vuorovaikutuksesta opiskelijoiden kanssa.

Mitä olet itse opiskellut tai tehnyt aiemmin työurallasi?

– Itse olen opiskellut Jyväskylän ja Tampereen yliopistoissa, olen FM ja opettaja ja myös Montessori-ohjaaja. Pääasiassa opetan psykologisia ja kasvatustieteellisiä aineita, ohjaan työharjoitteluita ja toimin opiskelijoiden psykososiaalisen tuen antajana koko opistossamme.

Mitä vinkkejä antaisit uusille opiskelijoille?

– Uusille opiskelijoille toivon avointa mieltä ja rohkeutta ottaa vastaan kaikki se uusi, mitä opiskelu tuo tullessaan. Itsetuntemus kasvaa ja tuo uutta näkemystä omaan toimintaan ja ammatilliseen kasvuun.




Lue lisää Seurakunta- ja hautauspalvelualan ammattitutkinto | suntio

Ota yhteyttä


Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää oppilaitoksesta Laajasalon opisto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.