Sivuston käyttötapa: Mobiili

Bioinformaatioteknologia

Aalto-yliopisto
Yhteenveto
3 vuotta
suomi
Opintotukikelpoinen
Syksyisin
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Päiväopinnot
Espoo
Pääaineopinnot ja kandidaatin tutkinnot

Bioinformaatioteknologia

Bioinformaatioteknologia


Bioinformaatioteknologia

Oletko kiinnostunut lääketieteestä, mutta lääkäriopinnot eivät ole ehkä sinun juttusi? Haluaisitko kuitenkin yhdistää opinnoissasi tekniikkaa lääketieteeseen tai kenties ratkaista terveyteen liittyviä monialaisia ongelmia ja kehittää uutta nopeasti muuttuvalla alalla?

Tiedettä ja tekniikkaa

Bioinformaatioteknologian opinnot ovat vahvasti tiede- ja tutkimuspainotteiset. Opiskelijat tutustuvat opinnoissaan biologiaan, terveysalaan, lääketieteeseen ja tekniikkaan. Opintojen painotus on ongelmanratkaisussa ja uudenlaisten ratkaisujen kehittämisessä.

Millaista on bioinformaatioteknologian opiskelu?

Bioinformaatioteknologian opinnoissa opiskelijat perehtyvät erityisesti ihmisen mekanismeihin. Opinnoissa tutkitaan, miten ihmiskehosta saadaan koottua informaatiota ja miten hankitun tiedon varaan voidaan rakentaa uusia sovelluksia.

Opintoihin sisältyy runsaasti erilaisia vaihtoehtoja. Opinnoissa voi suuntautua esimerkiksi biologiseen kemiaan ja fysiikkaan, bioelektroniikkaan ja neurokognitiiviseen tiedonkäsittelyyn.

Tullessaan valituksi suorittamaan tekniikan kandidaatin tutkintoa (TkK) opiskelija saa edelleen tutkintosuoritusoikeuden myös diplomi-insinöörin tutkintoon (DI).

Mihin tehtäviin bioinformaatioteknologian diplomi-insinööri sijoittuu?

Bioinformaatioteknologia on ehdotomasti kehittyvä ja kasvava tulevaisuuden ala, joka tarjoaa alan ammattilaisille haasteellisia tehtäviä ja mahdollisuuksia kehittää itseään jatkuvasti.
Bioinformaatioteknologian diplomi-insinöörit toimivat mm. asiantuntijoina, suunnittelijoina ja tutkijoina.

Hakeminen ja kelpoisuus

Ylioppilastutkinto tai toisen asteen ammatillinen perustutkinto

Tutkinto / todistus

Tekniikan kandidaatti 

Koulutuksen järjestäjä: Sähkötekniikan korkeakoulu

Sähkötekniikan korkeakoulu

Sähkötekniikan korkeakouluAalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulussa tehdään niin perus- kuin soveltavaakin tutkimusta ja annetaan korkealaatuista insinöörikoulutusta sekä suomalaisille että kansainvälisille opiskelijoille.

Sähkötekniikan korkeakoulussa sähkötekniikka, luonnontieteet ja informaatioteknologia punoutuvat yhteen älykkäiksi järjestelmiksi, jotka lisäävät hyvinvointia ja säästävät energiaa. Yhteinen nimittäjäsähkötekniikan korkeakoulun hankkeille aina erilaisista vanhusten hoivapalveluista avaruusrobotteihin on korkea laatu.

Seitsemän laitosta

Koulun seitsemän laitoksen tutkimusalueet kattavat muun muassa automaatio- ja systeemitekniikkaa, sähkötekniikkaa ja tietoliikennetekniikkaa sekä tehoelektroniikkaa, langatonta tietoliikennetekniikkaa ja bioinformaatioteknologiaa.

Sähkötekniikan korkeakoulu rakentuu Teknillisen korkeakoulun (TKK) 160-vuotiseen historian perustalle. Korkeakoulu on yksi neljästä itsenäisestä tekniikan koulusta uudessa Aalto-yliopistossa, joka aloitti toimintansa vuonna 2010. Aalto-yliopisto muodostettiin yhdistämällä Helsingin kauppakorkeakoulu, Taideteollinen korkeakoulu ja Teknillinen korkeakoulu.

Otaniemen kampus

Aalto-yliopiston tekniikan korkeakoulujen kampusalue sijaitsee Espoon Otaniemessä, joka on yksi Pohjoismaiden suurin korkean teknologian keskittymä. Otaniemessä sijaitsee myös Teekkarikylä, jossa asuu yli 2000 opiskelijaa.

Otaniemen kampus

Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoa opinnoista Aalto-yliopistossa? Tilaa uutiskirje tästä!

Saat lisätietoa hakemisesta, opiskelijaprojekteista ja opiskelijaelämästä.

Aalto-yliopisto

Aalto-yliopisto


Aalto-yliopisto on teknillisten tieteiden, kauppatieteiden ja taideteollisen alan monialainen tiede- ja taideyhteisö. Yliopisto aloitti toimintansa vuonna 2010, kun Helsingin kauppakorkeakoulu, Taideteollinen korkeakoulu ja Teknillinen korkeakoulu yhdistyivät. Aalto-yliopisto on suomalaisille vahvuuksille rakentuva kansainvälinen, lähes 20 000 opiskelijan yliopisto. Yliopiston kansallisena tehtävänä...


Lue lisää oppilaitoksesta Aalto-yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Aalto-yliopisto yhteystiedot

Aalto-yliopisto

Kemistintie 1
02150 Espoo

 Näytä puhelinnumero
studies.aalto.fi

Arvioinnit

Bioinformaatioteknologia ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.