AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Barnmorska (YH) | dagstudier

Arcada, paikassa Helsinki
Pituus
4,5 vuotta
Opiskelukieli
ruotsi
Opintotuki
Möjlighet till studiestöd
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Gemensam ansökan
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
4,5 vuotta
Opiskelukieli
ruotsi
Opintotuki
Möjlighet till studiestöd
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Gemensam ansökan
Toteutustapa
Lähiopetus

Barnmorska (YH) | dagstudier

Mål

Barnmorskeutbildningen riktar sig till dig som trivs med självständigt arbete, är intresserad av kvinnans hälsa och sjukdom samt människans reproduktiva och sexuella hälsa. Du vågar ta ansvar, är utvecklingsinriktad och söker ett meningsfullt arbete.Arcada är den enda som erbjuder barnmorskeutbildning på svenska i södra Finland.

Utbildningens innehåll

Utbildningen till barnmorska ger dig utmärkta kunskaper i allt från att arbeta i förlossningssal och gynekologisk öppenvård till att ta dig an expertuppgifter inom till exempel sexualrådgivning och mödravård. En del av studierna kan förverkligas utomlands och utbildningen ger EU-kompetens. Eftersom utbildningen innehåller mycket praktik är det viktigt att du även behärskar finska.

Som grund för en barnmorskeexamen ger utbildningen dig även en examen som sjukskötare. Därför studerar du bland annat vård (t.ex. inremedicinsk och kirurgisk vård, barnsjukvård, psykiatrisk hälso- och sjukvård), medicin och naturvetenskap (t.ex. anatomi och fysiologi).

Du lär dig också forskningens och utvecklingsarbetets grunder samt ledarskap. Studierna förverkligas i nära samarbete med arbetslivet, bland annat i form av projektarbeten individuellt eller i grupp.

Lähde: Opintopolku

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Hösten

  • Lähiopetus
  • Helsinki
  • ruotsi
  • Viimeinen hakuaika: Gemensam ansökan

Hakeminen

Ansökan via www.studieinfo.fi.

Tutkinto / todistus

Barnmorska (YH), Kätilö (AMK)

Arcada
Jan-Magnus Janssonin aukio 1
00560 Helsinki

Arcada 

Varför Arcada? Oavsett om du snart ska ta de första stegen i din karriär, eller redan befinner dig mitt i arbetslivet, erbjuder Arcada utbildningar som ger dig bästa tänkbara förutsättningar att möta framtiden. Arcada är en högklassig yrkeshögskola, som har...

Lue lisää oppilaitoksesta Arcada ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu