🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Barnmorska (YH) | dagstudier

Arcada, paikassa Helsinki
Pituus
4,5 vuotta
Opiskelukieli
ruotsi
Opintotuki
Möjlighet till studiestöd
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Gemensam ansökan (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
4,5 vuotta
Opiskelukieli
ruotsi
Opintotuki
Möjlighet till studiestöd
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Gemensam ansökan (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus

Barnmorska (YH) | dagstudier

Arcadas barnmorskeutbildning ger dig kunskaper i att självständigt arbeta med kvinnan under hela livscykeln. Att studera till barnmorska på Arcada är både omväxlande och inspirerande. Studierna bygger på bland annat föreläsningar, simuleringar, arbetslivsrelaterade projekt och praktik.

Arcada förbereder dig på arbetslivet genom övningar i vår prisbelönta simuleringsmiljö och ett nära samarbete med sjukhus i regionen. Genom simuleringsövningar lär du dig att hantera så väl vardagliga som riskfyllda situationer och specialutrustning. Du får öva dig i ledarskap och teamarbete. Utmanande vårdsituationer kan i dag återskapas med hjälp av vår patientsimulator som på ett naturtroget sätt återger verkligheten. Tack vare de små studentgrupperna vid Arcada får du möjlighet till individuell handledning och chansen att få repetera övningar.

Som grund för barnmorskeexamen ger utbildningen dig även en examen som sjukskötare. Därför studerar du först bland annat vård, medicin, anatomi och fysiologi för att senare i studierna fokusera på barnmorskekompetens.

Svenskspråkiga barnmorskor behövs också i framtiden i Finland. Eftersom utbildningen innehåller mycket praktik är det viktigt att du även behärskar finska, men vi stöder dig i att utveckla dina språkkunskaper under studiernas gång i vår trygga undervisningsmiljö.

Lähde: Opintopolku

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Helsinki
  • ruotsi
  • Hakuaika: Gemensam ansökan (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Gemensam ansökan via www.studieinfo.fi.

Tutkinto / todistus

Barnmorska (YH)

Kätilö (AMK)

Arcada
Jan-Magnus Janssonin aukio 1
00560 Helsinki

Arcada 

Varför Arcada? Oavsett om du snart ska ta de första stegen i din karriär, eller redan befinner dig mitt i arbetslivet, erbjuder vi utbildningar som ger dig bästa tänkbara förutsättningar att möta framtiden. Arcada är en högklassig yrkeshögskola, som har...

Lue lisää oppilaitoksesta Arcada ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu