🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Kansanopistot

Kirjoittaminen ja dramaturgia

HEO Kansanopisto, paikassa Helsinki
Pituus
1 vuosi
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
19 elokuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
1 vuosi
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
19 elokuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Video

Kirjoittaminen ja dramaturgia

Käsikirjoittamisen ja dramaturgian opintolinja

Kiinnostaako luova kirjoittaminen? Haluatko kirjoittaa elokuvakäsikirjoituksen tai teatterinäytelmän? Kirjoittamisen ja dramaturgian opinnoissa syvennyt monipuolisesti kirjoittamisen eri tekniikoihin. Koulutus kestää yhden opintovuoden. Lukuvuoden aikana on mahdollisuus suorittaa Luovan kirjoittamisen perusopinnot.

Opintojen tavoitteet

HEOn kirjoittamisen ja dramaturgian opintolinjalla opiskelijat syventyvät erilaisiin kirjoittamisen muotoihin, elokuva- ja teatteridramaturgiaan, luovaan kirjoittamiseen ja ammatilliseen tuotantokulttuuriin. Lähtökohdistaan riippuen opiskelijat saavat välineitä kirjoittamisharrastuksen aloittamiseen tai syventämiseen sekä valmennusta alan ammattiopintoihin tai ammatillisen osaamisensa laajentamiseen kirjoittajana. Opinnoissa suoriutumisen edellytyksenä on vähintään peruskoulutason oppimäärä suoritettuna.

Opintojen sisältö

Kirjoittamisen ja dramaturgian opinnoissa kirjoitetaan tekstejä elokuva- ja tv-tuotantoon sekä itsenäisesti että tiimeissä. Sen lisäksi opiskelijat kirjoittavat novelleja ja oppivat erinomaisen sanallisen ilmaisun salaisuudet. Kirjoittamisen lisäksi opiskelijat voivat halutessaan syventyä henkilöohjaukseen ja näyttelijäntyöhön. Opintolinja toimii yhteistyössä Elokuva- ja TV-ilmaisun sekä Draaman ja näyttelijäntaiteen opintolinjojen kanssa. HEOssa opiskelijat pääsevät soveltamaan oppimiaan asioita käytännössä.

Lukuvuoden aikana opiskelijat voivat suorittaa Luovan kirjoittamisen perusopinnot (25 op) Turun yliopiston opintovaatimusten mukaisesti.

Keväällä järjestetään valintakoevalmennus, joka on tarkoitettu ammatillisiin opintoihin hakeville. Opinnot auttavat merkittävästi, jos opiskelija hakee esimerkiksi Aalto yliopistoon, Taideyliopistoon tai ammattikorkeakouluun. Opintovuoden lopulla opiskelijat pääsevät työharjoittelussa tutustumaan alan työpaikkoihin ja työtehtäviin.

Opinnoista vastaa korkeakoulutetut ja ammattilaiset, joilla on vankka kokemus opetuksesta ja ohjauksesta. Vierailijoina toimii alan huippuammattilaisia.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Kirjoittaminen ja dramaturgia, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

HEOon haetaan erillisellä haulla oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta. Opintolinjat täytetään sitä mukaa kun opiskelemaan hyväksytyt vahvistavat opiskelupaikkansa.

Aikataulu

Lukuvuosi 2023-2024 alkaa 17.8.2023 ja päättyy 29.5.2024.

Tutkinto / todistus

Kansanopistolinja

Kustannukset

Opiskelu on maksullista, kysy lisätietoja suoraan oppilaitoksesta

Opiskelumaksu voidaan maksaa myös erissä. Kirjautumismaksu peritään opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä ennen opintojen aloittamista.

Opiskeluun sisältyy yksi lämmin ateria lähiopetuspäivinä arkipäivisin. Asuntolassa asuville kuuluvat lisäksi aamupala ja lounas.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kirjoittaminen ja dramaturgia? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.