AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Systemvetare (YH) | Informationsteknik | dagstudier

Högskolan på Åland, paikassa Maarianhamina
Pituus
3,5 vuotta
Opiskelukieli
ruotsi
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: separat ansökan
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
3,5 vuotta
Opiskelukieli
ruotsi
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: separat ansökan
Toteutustapa
Lähiopetus

Systemvetare (YH) | Informationsteknik | dagstudier

Inom utbildningsprogrammet för informationsteknik kan du välja mellan tre olika inriktningar:

  • Systemvetare med inriktningen programvaruteknik (210 sp)
  • Systemvetare med inriktningen ekonomi (210 sp)
  • Ingenjör med inriktningen datateknik (240 sp)

Samma grund, olika inriktningar

Oavsett inriktning kan du efter din examen bland annat jobba med system- och programkonstruktion, konstruktion och användning av databaser, internetlösningar, systemadministration, nätverksadministration, underhåll, användarsupport och användarutbildningar. Som ingenjör med inriktning på datateknik kan du också arbeta med datatekniska lösningar inom industriell verksamhet.

I praktiken innebär det bland annat yrken som programmerare, webbutvecklare, systemvetare, systemansvarig, teknisk projektledare och datasamordnare. Du kan också arbeta med support inom olika IT-områden, som webbsupport och webbsidor eller med IT-utbildning inom företag och organisationer.

Utvecklingen i branschen går snabbt framåt. Målet med vår IT-utbildning är att ge dig en stabil teoretisk grund inom området för informationsteknik. Sedan är det ditt ansvar att söka den kunskap du behöver för att hålla kompetensen inom yrkesområdet aktuell. Både under och efter utbildningen.

Agila metoder

I kurserna vid högskolans IT-program ingår träning i agil projektmetodik eftersom företag i branschen använder agila metoder för att effektivisera utvecklingen av sina nya digitala lösningar.

Under studierna tränar du också upp din förmåga att snabbt lära dig nya teknologier. Det är kunskap du har nytta av i arbetslivet i en bransch som hela tiden växer och utvecklas.

Hakeminen ja kelpoisuus

Utbildningsprogrammet för informationsteknik (IT) antar nya studerande varje år. Ansökan sker på våren, från mitten av mars till mitten av april, och utbildningen startar till hösten.

Tutkinto / todistus

Systemvetare (YH), Tradenomi (AMK)