Erityisopettaja, maisteriohjelma

Itä-Suomen yliopisto
Yhteenveto
2 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksy
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
marker Hakuaika käynnissä
   
Lähiopetus
Joensuu
Itsenäiset maisteriohjelmat

Erityisopettaja, maisteriohjelma

Tavoite

Erityisopettajaopinnoista valmistuu monipuolisia, erittäin hyvin työllistyviä osaajia! 

Erityisopettajan koulutuksen maisteriopintoihin voivat hakea kasvatustieteen kandidaatin tutkinnon ja vaadittavat opintokokonaisuudet suorittaneet.

Erityisopettajan koulutuksen maisteriopinnot pääaineena erityispedagogiikka johtavat kasvatustieteen maisterin tutkintoon ja tuottavat erityisopettajan kelpoisuuden. Mikäli KK-tutkintoon on sisältynyt perusopetuksessa opetettavien aineiden ja aihekokonaisuuksien monialaiset opinnot (60 op), erityisopettajan koulutuksen maisteriopinnot tuottavat myös erityisluokanopettajan kelpoisuuden.

 Maisterin tutkinnon ja vaadittavat opintokokonaisuudet jo suorittaneille on Itä-Suomen yliopistossa tarjolla kelpoisuusopintoina erilliset erityisopettajan opinnot ja erilliset varhaiskasvatuksen erityisopettajan opinnot.

 

Koulutuksen sisältö

Erityisopettajien koulutuksen opiskelijat saavat koulutuksensa aikana kattavat tiedot erityispedagogiikasta ja -opetuksesta.

Erityispedagogiikan opintojen yleistavoitteena on antaa ammatillisia tietoja, taitoja ja valmiuksia, joiden avulla koulutuksen suorittanut voi toimia eettisesti vastuuntuntoisesti erityiskasvatuksen alan tehtävissä itseään, työtään ja työyhteisöään aktiivisesti kehittäen

Koulutuksen suoritettuaan opiskelija:

  • tuntee erityispedagogiikan oppiaineessa tehtävään tutkimukseen perustuen alan keskeiset sisältöalueet
  • osaa soveltaa erityispedagogista tietoa kasvun, kehityksen ja oppimisen tukemiseen ja kehittää työssään tuki- ja palvelujärjestelmiä
  • ymmärtää jatkuvan ammatillisen kehittymisen tarpeen
  • osaa toimia osana moniammatillista työyhteisöä
  • osaa toimia erityispedagogiikan alan tehtävissä ja tehdä erityispedagogista tutkimusta.

Opinnoissa erityispedagoginen teoria ja tutkimus kohtaavat käytännön erityisopetuksen ja pedagogisen tuen eri muodot. Suomen laajin ja vetovoimaisin opettajankoulutusyksikkö tarjoaa laadukkaan oppimisympäristön. Kasvatus- ja opetusalan opiskelijat syventyvät yhdessä kasvatukseen, opetukseen ja oppimiseen liittyviin kysymyksiin. 

Opiskelu sisältää mm. luentoja, käytännön harjoituksia ja seminaareja ryhmissä, kirjatenttejä sekä verkkoympäristöissä tapahtuvaa opiskelua.  Ohjatulla opetusharjoittelulla on opinnoissa merkittävä osa.

Lähde: Opintopolku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Kasvatustieteen maisteri

Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopisto on Suomen monialaisimpia tiedeyliopistoja. Yliopisto tarjoaa tutkinto-opetusta lähes sadassa pääaineessa ja monilla aloilla täysin vapaan sivuaineoikeuden. Uusimpaan tutkimukseen perustuva opetus, laaja koulutustarjonta ja joustavat opiskelumahdollisuudet tekevät yliopistosta halutun opiskelupaikan.Itä-Suomen yliopistosta valmistuneilla opiskelijoilla on hyvät valmiudet toimia muuttuvassa työelämässä...


Lue lisää oppilaitoksesta Itä-Suomen yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Itä-Suomen yliopisto

Yliopistonranta 1
70211 Kuopio


Arvioinnit
Erityisopettaja, maisteriohjelma ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.