Sivuston käyttötapa: Mobiili
Yhteenveto
3+2 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Päiväopinnot
Kuopio
Pääaineopinnot ja kandidaatin tutkinnot

Proviisori

Tavoite

Farmasian alan koulutus sopii sinulle, jos olet kiinnostunut luonnontieteistä ja terveyden edistämisestä. Tämänhetkinen työllisyystilanne on hyvä ja voit työllistyä monille sektoreille: avohuollon apteekkeihin, sairaala-apteekkeihin, lääketeollisuuteen ja tukkukauppaan, viranomaistehtäviin tai muihin asiantuntijatehtäviin.

Työskentely farmasian alalla edellyttää mm. hyvää luetun ymmärtämiskykyä, peruslaskutaitoa, tarkkuutta, keskittymiskykyä, paineensietokykyä, vastuullisuutta, vahvaa eettisyyttä, yhteistyötaitoja ja halua oman osaamisen kehittämiseen.

Proviisorin koulutus sopii sinulle, jos tavoitteenasi on ylempi korkeakoulututkinto ja työskentely vaativissa asiantuntijatehtävissä, kenties esimiestehtävissä. 

Koulutuksen rakenne

Proviisorin koulutusohjelmassa suoritat ensin 3-vuotisen farmaseutin alemman korkeakoulututkinnon (180 op) ja sen jälkeen 2-vuotisen proviisorin ylemmän korkeakoulututkinnon (120 op). Opinnot kestävät päätoimisesti opiskellen 5 vuotta.

  Proviisorivaiheen opinnoissa (4. ja 5. vuosi):

  • syvennät farmaseutin tutkinnon jälkeen osaamistasi valitsemastasi pääaineesta (farmaseuttinen kemia, farmasian teknologia, biofarmasia, farmakologia, lääkeainetoksikologia tai sosiaalifarmasia)
  • saavutat valmiudet toimia aktiivisesti terveydenhuollon farmaseuttisissa tehtävissä esimiehenä, asiantuntijana, kouluttajana ja kehittäjänä.
  • saavutat valmiudet tieteelliseen jatkokoulutukseen (FaL, FaT) ja ammatilliseen erikoistumiskoulutukseen (apteekki- ja sairaalafarmasia, teollisuusfarmasia)

  Lisäksi sinun tulee motivoitua ylläpitämään ja kehittämään ammatillista ja tieteellistä osaamistasi, omaksua hyvä tutkimus- ja ammattietiikka, olla kiinnostunut alan kansainvälisestä kehityksestä, sitoutua toimimaan aktiivisesti yhteistyössä muun terveydenhuoltohenkilöstön ja viranomaisten kanssa.

  Koulutuksen sisältö

  Farmaseutin tutkinto koostuu neljästä osaamiskokonaisuudesta, joita ovat farmaseutti terveydenhuollossa, molekyylistä lääkevalmisteeksi, lääkehoidot ja niiden arviointi sekä tieteellinen ajattelu ja viestintätaidot. 

  Proviisorivaiheen opintoihin kuuluu runsaasti erilaisia harjoitus- ja ryhmätöitä, minkä vuoksi päätoiminen läsnäolo opiskelupaikkakunnalla on välttämätöntä.

  Hakeminen

  Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

  Tutkinto / todistus

  Farmaseutti ja proviisori

  Itä-Suomen yliopisto

  Itä-Suomen yliopisto

  Itä-Suomen yliopisto

  Itä-Suomen yliopisto on yksi Suomen suurimmista tiedeyliopistoista. Opiskelijoita on noin 15 000, ja yliopisto työllistää lähes 2 800 henkilöä. Kampukset ovat Joensuussa ja Kuopiossa. Monialainen yliopisto tarjoaa opetusta yli 100 pääaineessa. Tiedekuntia on neljä: filosofinen tiedekunta, luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunta,...


  Lue lisää oppilaitoksesta Itä-Suomen yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

  Yhteystiedot

  Itä-Suomen yliopisto

  Yliopistonranta 1
  70211 Kuopio

  Arvoinnit
  Proviisori ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

  Saatat olla kiinnostunut myös näistä: