Kansanopistot

Lääketiede

HEO Kansanopisto, paikassa Helsinki
Pituus
1 vuosi
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
19 elokuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
1 vuosi
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
19 elokuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Video

Lääketiede

Lääketieteen opintolinja

Oletko kiinnostunut lääketieteestä? Oletko hakemassa opiskelemaan lääketiedettä, hammaslääketiedettä tai eläinlääketiedettä? Paranna valmiuksiasi ja opiskele HEOn Lääketieteen opintolinjalla. 

HEOn Lääketieteen opinnoissa opiskelijat saavat perustiedot ja -taidot lukion laajan oppimäärän fysiikasta, biologiasta ja kemiasta. Lukuvuoden aikana vahvistetaan osaamista soveltavien tehtävien ja aineistoharjoitusten tekemisessä. Lääketieteen opintojen tavoitteena on valmentaa erityisesti lääketieteellisen alan yliopisto-opintoihin.

Opiskelijat saavat lukuvuoden opinnoista valmiuksia myös hakiessaan yliopistoon luonnontieteellisille aloille, kuten kemiaan, fysiikkaan tai farmasiaan. Lääketieteen opinnot on suunniteltu alasta kiinnostuneille ja alan korkeakoulu-opintoihin tähtääville. 

Opintojen sisältö

Lääketieteen opintolinjalla opiskelijat käyvät läpi lukion laajan oppimäärän fysiikassa, kemiassa ja biologiassa. Opintoihin sisältyy myös kertauskurssi näistä kaikista aineista. Lukuvuoden opetukseen kuuluvat olennaisesti soveltavat harjoitukset fysiikasta, kemiasta ja biologiasta. Lisäksi tieteellisten tekstien lukeminen, jäsentäminen ja ymmärtäminen sekä aineistoharjoitukset ovat osa Lääketieteen opintolinjan opetussisältöjä. Lukuvuoden aikana opiskelijoilla on mahdollisuus suorittaa avoimen yliopiston kursseja esimerkiksi liikuntalääketieteestä ja terveystieteestä. Opetus perustuu lukion opetussuunnitelman perusteisiin (LOPS2016), mikä tarkoittaa mm. sähköisten työkalujen lisääntyvää käyttöä.

Lukuvuoden sisältö:

  • Lukion fysiikan laaja oppimäärä ja kertauskurssi
  • Lukion kemian laaja oppimäärä ja kertauskurssi
  • Lukion biologian laaja oppimäärä ja kertauskurssi
  • Valinnaisia avoimen yliopiston kursseja liikuntalääketieteestä ja kemiasta.
  • Lukion laajan oppimäärän fysiikkaan, kemiaan ja biologiaan perustuvia soveltuvia harjoitustehtäviä
  • Aineistokokeet
  • Tieteellisen tekstin tuottaminen
  • Harjoitusvalintakokeita

Syyslukukaudella opiskelu painottuu fysiikan, kemian ja biologian vahvan perusosaamisen hankkimiseen luentojen, tehtävien ja laskujen avulla. Opintovuoden aikana on myös mahdollisuus osallistua avoimen yliopiston opintoihin halutessaan. Syyslukukaudella opiskelijat voivat suorittaa harjoitusvalintakokeita, jos tiedot ja taidot ovat kiitettävällä tasolla. 

Kevätlukukaudella opiskelu painottuu yhä enemmän valintakoevalmentautumiseen. Korostamme valintakoevalmennuksessa aineistoharjoituksia, harjoitusvalintakokeita ja niistä saatavaa palautetta, jolla kannustetaan ja tuetaan opiskelijoita kohti yliopistojen valintakokeita. Opetus toteutetaan koko lukuvuoden ajan ryhmässä, jonka koko voi vaihdella. 

Mahdollisuus korottaa ylioppilaskirjoitusten arvosanoja

Lukuvuoden aikana huomioidaan ja tarjotaan opetusta niille, jotka menevät korottamaan ylioppilaskirjoitusten arvosanoja ja joilla on tavoitteena hakea jatko-opintoihin ylioppilaskirjoitusten arvosanojen perusteella.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Lääketiede, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

19 elokuuta, 2024

  • Lähiopetus
  • Helsinki

Hakeminen

HEOon haetaan erillisellä haulla oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta. Opintolinjat täytetään sitä mukaa kun opiskelemaan hyväksytyt vahvistavat opiskelupaikkansa.

Tutkinto / todistus

Kansanopistolinja

Kustannukset

Opiskelu on maksullista, kysy lisätietoja suoraan oppilaitoksesta

Opiskelumaksu voidaan maksaa myös erissä. Kirjautumismaksu peritään opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä ennen opintojen aloittamista.

Opiskeluun sisältyy yksi lämmin ateria lähiopetuspäivinä arkipäivisin. Asuntolassa asuville kuuluvat lisäksi aamupala ja lounas.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Lääketiede? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
HEO Kansanopisto
Kirstinkatu1
00530 Helsinki

HEO Kansanopisto

HEO on suosittu kansanopisto Helsingin Kalliossa. Nykyisin HEO on Suomen suurin vapaan sivistystyön koulutuksiin erikoistunut kansanopisto. Opisto tarjoaa media- ja kulttuurialan opintoja sekä tehokkaan mahdollisuuden aloittaa yliopisto-opinnot ja edetä akateemiselle uralle. HEO on turvallinen, innostava ja uudistuva oppilaitos, joka käyttää...

Lue lisää oppilaitoksesta HEO Kansanopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu