)
Sivuston käyttötapa: Mobiili

Insinööri (AMK) | tieto- ja viestintätekniikka | monimuotototeutus

Jyväskylän ammattikorkeakoulu
Yhteenveto
4 vuotta
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Monimuotototeutus
Monimuotokoulutus
Jyväskylä
AMK-tutkinnot, monimuoto-opinnot

Insinööri (AMK) | tieto- ja viestintätekniikka | monimuotototeutus

Tavoite

Tieto- ja viestintätekniikkaosaamista tarvitaan nykyään kaikkialla. Tulevaisuudessa erilaiset, arkipäiväisetkin laitteet, ovat kytkettynä internetiin. Myös erilaiset palvelut, jotka tänä päivänä toteutetaan fyysisten palvelupisteiden kautta, siirtyvät internetiin. Nopeasti kehittyvä ala tarvitsee uusia osaajia, jotka pystyvät soveltamaan uusia tekniikoita eri innovaatioihin. Hyviä esimerkkejä ovat peliala, sosiaalinen media, pilvipalvelut, lisätty todellisuus ja alalla kohuttu ”kaiken internet”.

Tieto- ja viestintätekniikan koulutuksesta saat hyvät tekniset valmiudet toimia muuttuvassa yhteiskunnassa sekä kansainvälisessä ympäristössä. Opiskelusi sisältää runsaasti projektimuotoista tiimityöskentelyä, samaan tapaan kuin monilla työpaikoilla. Käytännönläheinen koulutus tähtää siihen, että valmistuttuasi insinööriksi osaat oikeasti tehdä niitä asioita, joita olet opiskellut etkä pelkästään teoriassa tunne kyseisiä asioita.

Lisäksi tarvitset suullisen ja kirjallisen viestinnän osaamista, koska projekteissa asiakkaat ovat aina tärkeä osa projektia. Alan käyttökieli on englanti ja opetusmateriaali on suurelta osin englanninkielistä. Vapaavalintaisessa opiskelijavaihdossa myös suullinen kielitaito paranee. Englannin kielen opinnot sekä se, että osa ammatillista opinnoista on englanninkielellä, varmistavat perusosaamisen kaikille opiskelijoille.

Monimuotototeutus sopii parhaiten henkilölle, jolla on jo ICT-alan tuntemusta ennestään sekä kykyä opiskella itsenäisesti. Opinnot vaativat paljon omatoimista työskentelyä sekä hyvää opiskelumotivaatiota. Kontaktituntien  määrä on n. 1/3 päivätoteutukseen verraten. Valitse päiväryhmä, mikäli olet epävarma monimuotoryhmän sopivuudesta itsellesi.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksessa opit tekemällä. Käytössäsi on Suomen moderneimmat ja monipuolisimmat laboratorioympäristöt, kuten RGCE, Spidernet, Labranet ja WIMMALAB. Opintoihisi kuuluvat myös luennot, projektiluontoiset oppimistehtävät, ryhmätyöskentely sekä verkko-opinnot. Myöhemmässä vaiheessa pääset tekemään haastavia projektitöitä toimeksiantajille, joilla syvennät ammatillista osaamistasi sekä luot suhteita työelämään. 

Ohjelmistotekniikan opinnoissa tutustut ensin toimialaan ja perehdyt ohjelmoinnin perustaitojen kehittämiseen. Toisena vuonna pääpaino on web-teknologioissa ja erilaisissa ohjelmistokehityksen menetelmissä, kolmantena taas ohjelmistoprojektissa. Loppuvaiheen opinnoista osa on valinnaisia (esim. peli-, mobiili- tai laiteläheinen ohjelmointi tai IoT (Internet of Things). Jos haluat suuntautua peliohjelmointiin, tutkintosi voi sisältää pelialaa ja -ohjelmointia jopa kolmasosa kaikista opinnoista. 

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Insinööri (AMK)

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Jyväskylän ammattikorkeakoulu on vetovoimainen ja kansainvälinen korkeakoulu. Yksiköitä ovat ammatillinen opettajakorkeakoulu, hyvinvointiyksikkö, liiketoimintayksikkö sekä teknologiayksikkö. Toimipisteet sijaitsevat eri puolilla Jyväskylää ja Saarijärven Tarvaalassa. JAMK tarjoaa korkeakoulututkintoon johtavaa koulutusta, ammatillista opettajakoulutusta, avoimia ammattikorkeakouluopintoja ja täydennyskoulutusta. JAMKilla on kiinteät suhteet alueen yrityksiin...


Lue lisää oppilaitoksesta Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Rajakatu 35
40200 Jyväskylä

Arvioinnit
Insinööri (AMK) | tieto- ja viestintätekniikka | monimuotototeutus ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.