AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Insinööri (AMK) | tieto- ja viestintätekniikka | päivätoteutus

Jyväskylän ammattikorkeakoulu, paikassa Jyväskylä
Pituus
4 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
4 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus

Insinööri (AMK) | tieto- ja viestintätekniikka | päivätoteutus

Tavoite

Tieto- ja viestintätekniikkaosaamista tarvitaan nykyään kaikkialla. Jo nyt monet laitteet, kuten kodinkoneet ja erilaiset viihdepalvelut, hyödyntävät Internetiä. Monet perinteiset fyysiset palvelupisteet pankeissa, vakuutuslaitoksissa ja julkisissa virastoissa on korvattu Internet pohjaisilla sähköisillä palveluilla. Sähköiset palvelut tuotetaan pilvipalveluna konesaleissa, jossa suuret datamäärät analysoidaan. Teko- ja keinoäly suosittelee kuluttajalle mitä palveluita, kappaleita tai tuotteita hänen tulisi seuraavaksi nauttia. Nopeasti kehittyvä ala tarvitsee uusia osaajia, jotka pystyvät soveltamaan uusia tekniikoita eri innovaatioihin. Hyviä esimerkkejä ovat peliala, sosiaalinen media, pilvipalvelut, lisätty todellisuus, data-analytiikka, tekoäly ja alalla kohuttu ”kaiken Internet”.

Tieto- ja viestintätekniikan koulutuksesta saat hyvät tekniset valmiudet toimia muuttuvassa yhteiskunnassa sekä kansainvälisessä ympäristössä. Opiskelusi sisältää runsaasti projektimuotoista tiimityöskentelyä, samaan tapaan kuin monilla työpaikoilla. Käytännönläheinen koulutus tähtää siihen, että valmistuttuasi insinööriksi osaat oikeasti tehdä niitä asioita, joita olet opiskellut etkä pelkästään teoriassa tunne kyseisiä asioita.

Lisäksi tarvitset suullisen ja kirjallisen viestinnän osaamista, koska projekteissa asiakkaat ovat aina tärkeä osa projektia. Alan käyttökieli on englanti ja opetusmateriaali on suurelta osin englanninkielistä. Vapaavalintaisessa opiskelijavaihdossa myös suullinen kielitaito paranee. Englannin kielen opinnot sekä se, että osa ammatillista opinnoista on englanninkielellä, varmistavat perusosaamisen kaikille opiskelijoille.

Koulutuksen sisältö

 Koulutuksessa opit tekemällä. Käytössäsi on Suomen moderneimmat ja monipuolisimmat laboratorioympäristöt, kuten RGCE, Spidernet, Labranet ja WIMMALAB. Opintoihisi kuuluvat myös luennot, projektiluontoiset oppimistehtävät, ryhmätyöskentely sekä verkko-opinnot. Myöhemmässä vaiheessa pääset tekemään haastavia projektitöitä toimeksiantajille, joilla syvennät ammatillista osaamistasi sekä luot suhteita työelämään.

Kyberturvallisuuden suuntautumisessa opit ensin tietoverkkoinfrastruktuuria ja ohjelmoinnin perusteita. Toisena vuonna ohjelmoit protokollaimplementaation ja opit testaamaan ohjelmistoasi. Kolmantena vuonna perehdyt yritysverkkojen turvaamiseen tietoturvateknologioilla. Erikoistu yritysten palveluiden tietoturvalliseen toteutukseen, eettiseen hakkerointiin tai kyberturvallisuusharjoituksiin. Opit takaamaan liiketoiminnan turvallista toimintaa ja jatkuvuutta IT-ympäristössä. Tietoturva-asiat ovat sinun tulevaisuutesi.

Mediatekniikan suuntautumisen ensimmäisen vuoden opinnoissa keskityt web-sivustojen tekniikoihin, web-käyttöliittymiin ja käytettävyyteen sekä toteutat ryhmässä projektimuotoisesti pienen näyttävän interaktiivisen rich media -sovelluksen webbiin. Ammatillisten opintojen ohessa saat hyvän tietämyksen insinöörin perusopinnoista. Toisen vuoden opinnoissa pääset määrittelemään ja suunnittelemaan ryhmässä toteutettavaa web-palvelua, joka voi olla kuvapalvelu, verkkokauppa tai jokin muu mielenkiintoinen palvelu. Kolmantena vuonna pääset tekemään yhdessä todellisen asiakkaan kanssa koko lukuvuoden kestävää projektia. Projektin aikana syvennät osaamista projektityön käytänteisiin ja ammatillisiin osaamisiin sekä luot tärkeitä suhteita sekä kontakteja työelämään.

Ohjelmistotekniikan opinnoissa tutustut ensin toimialaan ja perehdyt ohjelmoinnin perustaitojen kehittämiseen. Toisena vuonna pääpaino on web-teknologioissa ja erilaisissa ohjelmistokehityksen menetelmissä, kolmantena taas ohjelmistoprojektissa. Loppuvaiheen opinnoista osa on valinnaisia (esim. peli-, mobiili- tai laiteläheinen ohjelmointi tai IoT (Internet of Things). Jos haluat suuntautua peliohjelmointiin, tutkintosi voi sisältää pelialaa ja -ohjelmointia jopa 78 opintopistettä.

Tietoverkkotekniikan ensimmäisen vuoden opinnoissa tutustut käyttöjärjestelmiin ja verkkoihin teorian ja käytännön avulla. Toisen ja kolmannen vuoden opinnoissa syvennät osaamistasi verkkoihin, palvelimiin, palveluiden hallintaan ja tietoturvaan. Opintojen ja teknisen tietämyksen karttuessa oleellisena osana opintojesi vaatimuksiin tulee suunnitteluosaaminen.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Jyväskylä
  • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Insinööri (AMK)

Jyväskylän ammattikorkeakoulu
Rajakatu 35
40200 Jyväskylä

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Jamk, on kansainvälisesti tunnustettu oppimisen uudistaja ja kilpailukyvyn kehittäjä. Jamk tekee aktiivista yhteistyötä työelämän kanssa ja toimii laajassa kansainvälisessä verkostossa - niin järjestöjen, korkeakoulujen, kuin yritystenkin kanssa. Opiskelijoita Jamkissa on 8 500 ja henkilöstöä noin 700. Tarjoamme korkeakoulututkintoon...

Lue lisää oppilaitoksesta Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu