Sivuston käyttötapa: Mobiili

Katso kesällä haussa olevia koulutuksia ja nappaa opiskelupaikka syksylle! 💻✨

Ekologian ja evoluutiobiologian maisteriohjelma

Jyväskylän yliopisto
Yhteenveto
2 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Jyväskylä
Itsenäiset maisteriohjelmat

Ekologian ja evoluutiobiologian maisteriohjelma

Tavoite

Aiheuttaako metsien käyttö lajien sukupuuttoja? Miksi kukkakärpäset matkivat myrkkypistiäisiä? Miten evoluutio on muokannut ihmisen käyttäytymistä? Mitä perimä kertoo vieraslajien leviämishistoriasta? Vaikuttaako luonnon monimuotoisuus ekosysteemien toimintaan? Miten ydinvoimalaonnettomuus muuttaa nisäkkäiden perimää? Opiskele ekologiaa ja evoluutiobiologiaa niin tiedät! Ekologia ja evoluutiobiologia tarjoaa loistavat edellytykset tutkia elämää DNA-, eliö-, populaatio- ja ekosysteemitasoilla. Opit myös soveltamaan tutkimustietoa esimerkiksi luonnon- ja ympäristönsuojelussa. Voit erikoistua joko luonnonvarojen kestävään käyttöön tai genetiikkaan ja evoluutioekologiaan. Maisterin tutkinto antaa sinulle valmiudet tohtoriopintoihin.

Koulutuksen sisältö

Ekologian ja evoluutiobiologian opetus ja tutkimus ulottuu geeneistä uhanalaisiin lajeihin ja Suomen aarniometsistä globaaleihin ympäristöongelmiin. Tutustut eläinten, kasvien ja sienten biologiaan. Opintoihin sisältyy myös soveltavia kursseja, kuten lajintuntemusta, luonnonsuojelubiologiaa sekä genetiikan ja evoluutiobiologian sovelluksia. Opit useita laboratorio- ja kenttämenetelmiä, ja opintoihisi kuuluu työskentelyä tutkimusryhmissä ja yliopiston ulkopuolella.Tutkintoosi voit myös sisällyttää esimerkiksi solu- ja molekyylibiologiaa, kemiaa, tietotekniikkaa, psykologiaa, yhteiskuntatieteitä, taloustieteitä tai viestintää.

Lähde: Opintopolku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Filosofian maisteri

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto on Suomen suurimpia ja monialaisimpia tiedeyliopistoja, jonka avoin ja avarakatseinen yhteisö etsii ja löytää vastauksia tämän päivän ja huomisen kysymyksiin. Meillä voit opiskella yli sataa oppiainetta ja yhdistellä lukuisista vapaavalintaisista opinnoista poikkitieteellisen ja juuri itsesi näköisen yhdistelmän. Olemme...


Lue lisää oppilaitoksesta Jyväskylän yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Jyväskylän yliopisto

Seminaarinkatu 15
40014 Jyväskylä

Arvioinnit
Ekologian ja evoluutiobiologian maisteriohjelma ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.