Itsenäiset maisteriohjelmat

Ekologian ja evoluutiobiologian maisteriohjelma

Jyväskylän yliopisto, paikassa Jyväskylä
Pituus
2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus

Ekologian ja evoluutiobiologian maisteriohjelma

Ekologian ja evoluutiobiologian opetus ja tutkimus ulottuu geeneistä uhanalaisiin lajeihin ja Suomen aarniometsistä globaaleihin ympäristöongelmiin. Tutustut eläinten, kasvien ja sienten biologiaan. Opintoihin sisältyy myös soveltavia kursseja, kuten lajintuntemusta, luonnonsuojelubiologiaa sekä genetiikan ja evoluutiobiologian sovelluksia. Opit useita laboratorio- ja kenttämenetelmiä, ja opintoihisi kuuluu työskentelyä tutkimusryhmissä ja yliopiston ulkopuolella.Tutkintoosi voit myös sisällyttää esimerkiksi solu- ja molekyylibiologiaa, kemiaa, tietotekniikkaa, psykologiaa, yhteiskuntatieteitä, taloustieteitä tai viestintää. Lue lisäävalinnaisista opintokokonaisuuksia.

Tavoitteet

Aiheuttaako metsien käyttö lajien sukupuuttoja? Miksi kukkakärpäset matkivat myrkkypistiäisiä? Miten evoluutio on muokannut ihmisen käyttäytymistä? Mitä perimä kertoo vieraslajien leviämishistoriasta? Vaikuttaako luonnon monimuotoisuus ekosysteemien toimintaan? Miten ydinvoimalaonnettomuus muuttaa nisäkkäiden perimää? Opiskele ekologiaa ja evoluutiobiologiaa niin tiedät! Ekologia ja evoluutiobiologia tarjoaa loistavat edellytykset tutkia elämää DNA-, eliö-, populaatio- ja ekosysteemitasoilla. Opit myös soveltamaan tutkimustietoa esimerkiksi luonnon- ja ympäristönsuojelussa. Voit erikoistua joko luonnonvarojen kestävään käyttöön tai genetiikkaan ja evoluutioekologiaan. Maisterin tutkinto antaa sinulle valmiudet tohtoriopintoihin.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Jyväskylä
  • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Ekologian ja evoluutiobiologian maisteriohjelmaan valitaan 5 uutta opiskelijaa.

Tutkinto / todistus

Filosofian maisteri

Jyväskylän yliopisto
Seminaarinkatu 15
40014 Jyväskylä

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto on Suomen suurimpia ja monialaisimpia tiedeyliopistoja, jonka avoin ja avarakatseinen yhteisö etsii ja löytää vastauksia tämän päivän ja huomisen kysymyksiin. Meillä voit opiskella yli sataa oppiainetta ja yhdistellä lukuisista vapaavalintaisista opinnoista poikkitieteellisen ja juuri itsesi näköisen yhdistelmän. Olemme...

Lue lisää oppilaitoksesta Jyväskylän yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu