🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Kandi- ja maisteriohjelmat

Fysiikka (fyysikko)

Jyväskylän yliopisto, paikassa Jyväskylä
Pituus
3+2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
3+2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus

Fysiikka (fyysikko)

Kandidaattivaiheessa opiskelet mekaniikkaa, sähkö- ja lämpöoppia, modernia fysiikkaa, kvanttimekaniikkaa ja suhteellisuusteoriaa sekä fysiikan kokeellisia ja laskennallisia menetelmiä. Fysiikan ohessa opiskelet matematiikkaa, muita luonnontieteitä sekä valintasi mukaan muiden tiedekuntien opintokokonaisuuksia, kuten kieliä, taloustieteitä tai tietotekniikkaa. Opintojen alussa sinulla on mahdollisuus hakea erilliseen fysiikan aineenopettajan kandi- ja maisteriohjelmaan, mikäli fysiikan lisäksi huomaat olevasi kiinnostunut myös opettamisesta ja muusta ihmisläheisestä työskentelystä.

Maisterivaiheessa voit syventyä ydin- ja hiukkasfysiikkaan, kosmologiaan, nanotieteisiin ja materiaalifysiikkaan. Lisäksi voit syventyä soveltavaan fysiikkaan, kuten lääketieteen, säteilyfysiikan, sähkötekniikan, materiaalitieteen tai mittaus- ja laitetekniikan sovelluksiin. Syventyminen voi olla joko teoreettista, kokeellista, laskennallista tai näitä yhdistävää. Lopputyö eli pro gradu -tutkielma tehdään laitoksen tutkimusryhmässä tai yliopiston ulkopuolisessa yrityksessä tai tutkimuslaitoksessa.

Fysiikan opiskelu on monipuolista ja hyvin oppijalähtöistä: opiskelet osallistumalla pienryhmä- ja tiimityöskentelyyn, ratkomalla ongelmia kynällä, paperilla ja tietokoneella, suunnittelemalla ja toteuttamalla mittauksia laboratorioissa ja toteuttamalla pieniä tutkimusprojekteja. Fysiikan opiskelijana pääset jo varhaisessa vaiheessa mukaan kansainväliseen tiedeyhteisöön ja osalliseksi fysiikan laitoksen yhteisöllistä toimintakulttuuria. Osan opinnoista voit suorittaa myös ulkomailla.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Jyväskylä
  • Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan korkeakoulujen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi

Tutkinto / todistus

Luonnontieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri

Jyväskylän yliopisto
Seminaarinkatu 15
40014 Jyväskylä

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto on Suomen suurimpia ja monialaisimpia tiedeyliopistoja, jonka avoin ja avarakatseinen yhteisö etsii ja löytää vastauksia tämän päivän ja huomisen kysymyksiin. Meillä voit opiskella yli sataa oppiainetta ja yhdistellä lukuisista vapaavalintaisista opinnoista poikkitieteellisen ja juuri itsesi näköisen yhdistelmän. Olemme...

Lue lisää oppilaitoksesta Jyväskylän yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu