Fysiikka (fyysikko tai fysiikan aineenopettaja)

Jyväskylän yliopisto
Yhteenveto
3+2 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksy
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Jyväskylä
Kandi- ja maisteriohjelmat

Video

Kolme ihmistä nauraa

Fysiikka (fyysikko tai fysiikan aineenopettaja)

Fyysikoista noin kolmasosa työskentelee yrityksissä ja teollisuudessa tai valtion ja kuntien asiantuntijatehtävissä, kolmasosa opettajina lukioissa ja yläkouluissa, ja kolmasosa tutkijoina väitöskirjaopinnoissa ja tieteellisellä uralla. Fyysikot työllistyvät hyvin, sillä teknistyvä yhteiskunta tarvitsee yhä enemmän fysiikan asiantuntemusta ja fyysikoiden monipuolista osaamista.

Kandidaattivaiheessa opiskelet mekaniikkaa, sähkö- ja lämpöoppia, modernia fysiikkaa, kvanttimekaniikkaa ja suhteellisuusteoriaa sekä fysiikan kokeellisia ja laskennallisia menetelmiä. Opiskelet fysiikan rinnalla matematiikkaa, muita luonnontieteitä sekä vapaavalintaisesti muiden tiedekuntien opintokokonaisuuksia, kuten taloustieteitä. 

Maisterivaiheessa voit syventyä ydin- ja hiukkasfysiikkaan, kosmologiaan, nanotieteisiin ja materiaalifysiikkaan, teollisuusfysiikkaan tai mittaus- ja laitetekniikkaan. Syventyminen voi olla joko teoreettista tai kokeellista, perusluonteista tai soveltavaa. Lopputyö eli pro gradu -tutkielma tehdään laitoksen tutkimusryhmässä tai yliopiston ulkopuolella, teollisuudessa tai yrityksessä.

Fysiikan opiskelu on monipuolista ja hyvin oppijalähtöistä: opiskelet osallistumalla pienryhmä- ja tiimityöskentelyyn, ratkomalla ongelmia kynällä, paperilla ja tietokoneella, suunnittelemalla ja toteuttamalla mittauksia laboratorioissa ja toteuttamalla pieniä projekteja. Fysiikan opiskelijana pääset jo varhaisessa vaiheessa mukaan innostavaan tiedeyhteisöön ja osalliseksi fysiikan laitoksen yhteisöllistä toimintakulttuuria. Osan opinnoista voit hyvin suorittaa myös ulkomailla.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Fysiikka (fyysikko tai fysiikan aineenopettaja), voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Tutkinto / todistus

Luonnontieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Fysiikka (fyysikko tai fysiikan aineenopettaja)? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto on Suomen suurimpia ja monialaisimpia tiedeyliopistoja, jonka avoin ja avarakatseinen yhteisö etsii ja löytää vastauksia tämän päivän ja huomisen kysymyksiin. Meillä voit opiskella yli sataa oppiainetta ja yhdistellä lukuisista vapaavalintaisista opinnoista poikkitieteellisen ja juuri itsesi näköisen yhdistelmän. Olemme...


Lue lisää oppilaitoksesta Jyväskylän yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Jyväskylän yliopisto

Seminaarinkatu 15
40014 Jyväskylä

Arvioinnit
Fysiikka (fyysikko tai fysiikan aineenopettaja) ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.
Opiskelijat kertovat

Tälläistä on opiskella Jyväskylän yliopistossa

Jyväskylän yliopiston opiskelijat kertovat arvostavansa monipuolisia opiskelumahdollisuuksia, opintojen oheessa opittavia työelämäntaitoja, aktiviista ainejärjestötoimintaa ja yliopiston hyvää henkeä. 

Lue tarkemmin yliopistolaisten kokemuksia ja ajatuksia.
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Fysiikka (fyysikko tai fysiikan aineenopettaja) täytä seuraavat tiedot: