Sivuston käyttötapa: Mobiili

Matematiikan maisteriohjelma

Jyväskylän yliopisto
Yhteenveto
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Päiväopinnot
Jyväskylä
Maisteriopinnot ja itsenäiset maisteriohjelmat

Matematiikan maisteriohjelma

Tavoite

Opinnot valmentavat sinua valintasi mukaan opettajan, tutkijan tai asiantuntijan tehtäviin, joissa kaikissa vaaditaan täsmällisyyttä, kokonaisuuksien hallintaa, abstraktia ajattelua ja kykyä erottaa monimutkaisesta ilmiöstä asian ydin. Maisteriopinnoissa perehdyt syvällisesti keskeisiin tieteenalasi teorioihin ja harjaannut itsenäiseen ongelmanratkaisuun.

Filosofian maisterin tutkinto matematiikan maisteriohjelmassa on vahva pohjakoulutus jatko-osaamisen hankkimiselle.

Koulutuksen sisältö

Maisteriohjelman opinnoissa matematiikan opintojesi sisältö riippuu siitä, haluatko suuntautua matematiikan tutkijaksi, matematiikan opettajaksi vai muihin työtehtäviin. Kaikissa vaihtoehdoissa opinnot keskittyvät opintosuunnan kannalta keskeisten matematiikan osa-alueiden tietojen syventämiseen.

Valinnaiset opintokokonaisuudet (ent. sivuaineet) voit valita oman kiinnostuksesi ja tulevien urasuunnitelmiesi perusteella. Tyypillisiä valinnaisia opintokokonaisuuksia ovat fysiikka, kemia, tietotekniikka, tilastotiede ja taloustiede.

Matematiikan opiskelu on monimuotoista. Useimmilla kursseilla opetuksen rungon muodostavat luennot, joilla esitellään opintojakson teoriaosa, ja niihin liittyvät viikoittaiset kotitehtävät. Näiden lisäksi opiskeluun kuuluu pienryhmäohjauksia, seminaareja, harjoitustöitä ja tutkielmien laatimista. Matematiikan osaaminen on asioiden ymmärtämistä ja soveltamistaitoa, ei ulkoa muistamista.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Filosofian maisteri

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto on yksi Suomen suosituimmista yliopistoista. Kuudessa tiedekunnassa voit opiskella yli sataa oppiainetta ja monipuolisen sivuainevalikoiman avulla voit räätälöidä oman näköisen, unelmiesi tutkinnon. Jyväskylän yliopisto on kansainvälinen yliopisto keskellä Suomea aidossa opiskelijakaupungissa. Yliopistossa opiskelee vuosittain noin 1000 ulkomaalaista opiskelijaa...


Lue lisää oppilaitoksesta Jyväskylän yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Jyväskylän yliopisto

Seminaarinkatu 15
40014 Jyväskylä

Arvoinnit
Matematiikan maisteriohjelma ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: